Tornar

Un moment de la funció.
Una proposta sorprenent.

‘Sin Ojana’, flamenc i malabars

La jove companyia Chicharrón Circo Flamenco fa caure les barreres entre dues disciplines aparentment allunyades al Barcelona Districte Cultural.

Heu vist mai una bailaora enfilada en un trapezi? Un acròbata ballant una soleá? La resposta, ben segur, és no. Ara bé, si us acosteu a un dels tres centres cívics i culturals que programen Sin Ojana, dins el Barcelona Districte Cultural, descobrireu que el circ i el ball flamenc poden conviure sense problemes; i encara més, es poden enriquir per donar lloc a una experiència artística plena de força i emoció.

Sin Ojana (que, en la parla andalusa, vol dir ‘sense mentides’, ‘sense hipocresia’ ni artificis) és la primera creació de Chicharrón Circo Flamenco, un cant a la vida, a la dona i a la llibertat. Al capdavant d’aquesta companyia debutant es troba Germán Flores, últim representant d’una dinastia flamenca que va sortir a Europa per tastar les tècniques del circ i va tornar a casa amb un bagatge que li permet fusionar els ritmes i els compassos del flamenc amb els malabars. Formador i desenvolupador de projectes de circ social a Andalusia, Flores ha investigat durant anys fórmules per combinar les arts circenses i el flamenc, el cante jondo i l’equilibrisme, sense perdre l’essència ni el sentiment de la música i dansa flamenques. I, sense pretendre-ho, ja ha fet història: la seva primera proposta ha recollit una dotzena de premis i ha obert el camí a altres artistes del flamenc per continuar experimentant amb diferents llenguatges artístics.

On podrem veure Sin Ojana? Al Centre Cívic Joan Oliver ‘Pere Quart’ (11 de novembre, 18 h), al Centre Sant Pere (2 de desembre, 20 h) i al Centre Cívic Trinitat Vella (16 de desembre, 20 h). Tres escenaris de Barcelona Districte Cultural que s’han rendit davant la màgia d’una proposta valenta i singular. Un espectacle únic.

Data de publicació: Dijous, 03 novembre 2022
  • Comparteix