Tornar

La protagonista de la funció.
Una creació d'Engruna Teatre.

Un conte sobre l’empatia i la generositat

Arriba al TNC la ‘Sopa de pedres’ d’Engruna Teatre, un espectacle que parla de guerra, exili i la cerca de noves oportunitats.

Engruna Teatre, la companyia creadora de l’espectacle familiar que farà una breu temporada al Teatre Nacional de Catalunya, diu que explica petites històries a les espectadores i espectadors més grans, i grans històries als més petits. I un exemple que il·lustra molt bé aquesta afirmació és aquest Sopa de pedres que es podrà veure els dos primers caps de setmana de febrer a la Sala Tallers: una creació que sedueix i emociona públics de totes les edats, feta amb el rigor que mereix el bon teatre per a nenes i nens i la sensibilitat, l’emoció, que destil·la la història.

La protagonista de Sopa de pedres és l’Alma, una nena que ha de fugir del seu país en guerra, i que després d’un llarg viatge arriba a una terra d’oportunitats. Si més no, en aparença... perquè tothom té de tot, però ningú no vol compartir res amb ella. Sorpresa davant d’aquesta contradicció, l’Alma decideix cuinar un dia una sopa de pedres que transformarà la societat egoista i desconfiada en un lloc solidari i acollidor.

El teatre de titelles i el d’ombres, la música, la dansa i els objectes conviuen en una proposta delicada i, a la vegada, contundent, un espectacle que ens posa un mirall al davant perquè hi puguem veure reflectits els nostres recels i actituds que no sempre ens agraden. Perquè Sopa de pedres parla de l’estranger, del refugiat, de les persones que arriben a un país o una ciutat buscant un lloc on viure en pau i es troben amb una societat que les veu com una amenaça. Com apunta Engruna Teatre, l’espectacle parla també de la cooperació i de la força del treball en equip, imprescindibles per revertir situacions injustes.

Sopa de pedres és pura poesia visual. Deixem-nos captivar per aquesta tendra història.

Data de publicació: Dimarts, 31 Gener 2023
  • Comparteix