Convocatòria ajuts extraordinaris a l’art contemporani

<--- Torna a la pàgina d'inici

 

Important

INFORMACIÓ D’INTERÈS L’Institut de Cultura de Barcelona, a través del MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona, ha resolt el procés de compra d’obra artística adreçat a creadores i creadors en l’àmbit de l’art contemporani, amb un total de 78 adquisicions que corresponen a 73 artistes.

 

macba_0.jpg

 

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha destinat 600.000 euros a la compra d’art contemporani signat per creadores i creadors vinculats a la ciutat. El procés d’adquisició s’ha articulat a través del MACBA i forma part d’un programa de suport al teixit cultural que pretén reconèixer i patrimonialitzar la producció artística de generacions que fins ara no estaven prou representades en els fons públics.

A la convocatòria, oberta la primavera passada, s’hi van presentar un total de 3.285 propostes, que han estat avaluades en fases successives per un jurat format per representants del MACBA, el MNAC, l’ICUB i el Consell de Cultura, d’acord amb la qualitat dels treballs, l’aportació al patrimoni col·lectiu, la coherència amb els eixos d’interès de les col·leccions públiques, la trajectòria professional dels seus autors o la representativitat de la contemporaneïtat artística de la ciutat i l’entorn metropolità.

Els requisits per concórrer-hi establien que els treballs havien d’estar produïts per un artista o col·lectiu viu, nascut o resident a Barcelona o la seva Àrea Metropolitana, o bé amb una trajectòria professional vinculada a la ciutat.

La selecció final reflecteix aspectes com la gran qualitat i riquesa de la producció artística duta a terme a la ciutat, la diversitat de disciplines i camins creatius, i la paritat de gènere.

En endavant, les peces adquirides formaran part del fons d’art de l’Ajuntament de Barcelona i es dipositaran en les diferents col·leccions de la ciutat del MACBA i el MNAC. D’aquesta manera es garantirà el seu accés i circulació pels diferents circuits d’art de la ciutat amb l’objectiu de donar-les a conèixer.

 

Més informació