Tornar

Imatge promocional de la proposta.

‘Tintín i el llac dels taurons’, a la FilmoXica

La Filmoteca de Catalunya, en col·laboració amb l’Aquàrium, programa una de les pel·lícules animades del cèlebre reporter dels còmics.

La Filmoteca de Catalunya recupera per a la seva programació familiar, la FilmoXica, una producció de 1972 amb molta història. I no només perquè hagin transcorregut més de cinquanta anys des de la seva estrena, sinó perquè és l’últim llargmetratge animat al voltant de les aventures de Tintín, un personatge de còmic famós arreu del món i ja històric: quan falten pocs anys perquè celebrem el seu centenari, els àlbums de Tintín i el seu autor, el belga Hergé, són clau per escriure la crònica del còmic europeu del segle XX.

Curiosament, Tintín i el llac dels taurons no és una adaptació d’un d’aquests àlbums, sinó un guió original en el qual Hergé només va intervenir parcialment. És més, el pare de Tintín tampoc va tenir a veure amb l’animació de la pel·lícula; i quan el film es va convertir en còmic, foren els Estudis Hergé els adaptadors del film. Malgrat això, la producció respira l’estil i l’imaginari d’Hergé al cent per cent: la intriga té lloc a Sildàvia, un país fictici ben conegut pels tintinòlegs, on el professor Tornassol treballa en un experiment per fotocopiar objectes en tres dimensions. Un invent que desperta la cobdícia del sinistre Rastapopoulos, que farà el possible per apoderar-se de l’aparell i utilitzar-lo per falsificar obres d’art. L’atmosfera misteriosa que envolta la casa on Tornassol treballa en la seva invenció, a la vora d’un llac no menys enigmàtic, afegeixen atractiu a una pel·lícula que enganxa les espectadores i els espectadors, petits o grans, que han crescut amb les aventures de Tintín, Milú i el capità Haddock.

El públic assistent a les sessions de Tintín i el llac dels taurons a la Filmoteca podrà entrar en el sorteig de dos abonaments familiars trimestrals a L’Aquàrium Barcelona. Informeu-vos-en al web de l'entitat.

Data de publicació: Dimarts, 14 març 2023
  • Comparteix