Tornar

Cartell de l'activitat.

‘Up&Jazz’, música dins l’ascensor

Quatre personatges interpreten al CaixaForum temes clàssics del jazz en un concert divertit i sorprenent.

La senyoreta Otis, en Bernat Botons, l’Arquet i en Teclas són quatre personatges que coincidiran a CaixaForum Barcelona per compartir amb les famílies la seva gran passió: la música de jazz. De fet, no es trobaran al vestíbul ni en una de les terrasses de l’equipament de Montjuïc, sinó en un espai que ens recordarà molt aquells vells ascensors dels grans hotels de les pel·lícules, tan luxosos i fascinadors com les suites en què s’allotjaven els seus clients i clientes.

És més, gràcies a la feliç trobada d’aquests quatre bojos del jazz, no només escoltarem els hits més coneguts del gènere, sinó que descobrirem algunes dades curioses dels ascensors i d’un estil musical que va néixer a Chicago fa cent anys, per fer més agradable el trajecte a les persones que pujaven als gratacels amb un giny que no els donava gaire confiança. Parlem de la música d’ascensor, principalment instrumental i gens estrident, que tenia per objectiu fer passar el temps d’una manera plàcida i lleugera. 

Up&Jazz és una aventura plena de sorpreses que introduirà les nenes i els nens en temes clàssics del jazz, cançons i composicions de Louis Armstrong, Miles Davis, George Gershwin, Duke Ellington o Ray Charles, entre d’altres, en unes versions simpàtiques, alegres i aptes per a totes les edats. Perquè, com bé demostra el quartet de músics que coneixerem a l’ascensor més harmoniós del CaixaForum, el jazz té un vessant lúdic: una de les seves característiques més rellevants és que els i les intèrprets juguen i s’ho passen d’allò més bé en les seves actuacions, improvisant a partir de les melodies i implicant el públic en les improvisacions.

Amb idea original, producció i escenografia de TRILOPE i direcció musical i arranjaments d’Asier Olabarrieta (intèrpret, a més, d’en Teclas), Up&Jazz ens farà pujar a l’Olimp d’un gènere sempre a l'alça.

Data de publicació: Dilluns, 07 novembre 2022
  • Comparteix