Tornar

'L'home dels nassos' és un dels residents de La Casa dels Entremesos.
Un moment de la funció de Titelles Vergés.

Titelles, gegants, contes i nans

La Casa dels Entremesos ens brinda l’oportunitat de viure en família un cap de setmana de cultura popular.

Les portes de La Casa dels Entremesos estan sempre obertes per a les famílies que vulguin conèixer la imatgeria festiva de Ciutat Vella i les tradicions lligades a les festes popular, com ara danses o construccions humanes. Aquest cap de setmana, a més, ofereix dues activitats especialment pensades per als més menuts: una sessió de teatre de titelles i una visita dinamitzada per descobrir el patrimoni festiu barceloní de manera divertida i participativa.

La Companyia Sebastià Vergés-Teatre de Titelles, formació històrica dins el món dels titelles català, presentarà al públic la seva adaptació d’un clàssic de la literatura infantil, Els tres porquets i el llop. En les seves mans, la faula es transforma en un al·legat ecologista: aquí, els tres porquets no es tanquen a casa per protegir-se de l’atac del llop, sinó que decideixen viatjar en globus per veure món. En concret, visiten el Pol Nord, que de mica en mica va desglaçant-se per efecte de l’escalfament global, i els Aiguamolls de l’Empordà, que presenten un aspecte trist a causa de la sequera. I, quin paper juga el llop en aquesta història? Un molt diferent del del conte original, perquè de tant perseguir-los pel planeta, acaba fent-se amic dels porquets.

El viatge dels tres porquets (dissabte 4, 11 i 12 h) combina tradició i actualitat, en posar uns titelles històrics al servei d’una problemàtica contemporània. I, com sempre, la funció anirà precedida del Tastet de danses (10.30 h). Pel que fa a la Visita teatralitzada (diumenge 5, 11 i 13 h), ens permetrà conèixer els éssers fantàstics que resideixen a La Casa dels Entremesos mentre escoltem contes i llegendes populars. Qui sap, potser ens tocarà ballar o aportar algun detall a les històries!

 

Data de publicació: Dijous, 02 Febrer 2023
  • Comparteix