Tornar

Un moment de la funció.
Un moment de l'espectacle.

‘Le Voyage’, migració en clau de clown

Jaume Jové, JAM, porta al Barcelona Districte Cultural un espectacle tendre i reflexiu que desperta consciències i sentiments.

Sovint, una imatge resulta tan eloqüent com les paraules. Per això, l’espectacle que us presentem aquí, i que oferirà tres sessions al Barcelona Districte Cultural, utilitza el gest, els malabars i el llenguatge visual per parlar d’un drama molt actual sense pronunciar un sol mot.

Le voyage és la història d’un home que ha de deixar el seu país en guerra per buscar un lloc on viure en pau; és, per tant, la de milions de persones refugiades i migrades, víctimes de conflictes sagnants que les expulsen de la seva llar i les obliguen a emprendre un viatge incert i dolorós. Una història que JAM, nom artístic del pallasso Jaume Jové, posa sobre l’escenari per mostrar la realitat d’un col·lectiu invisible, invisibilitzat i deshumanitzat. Els recursos del clown li permeten fer-ho de manera entenedora per al públic més menut, amb tècniques gestuals i humorístiques que el fan somriure malgrat la transcendència del que s’explica. També hi ajuda l’escenografia: uns pocs elements delimiten espais i fronteres, i una modesta maleta s’erigeix en el gran símbol del migrant. Una maleta plena de somnis i d’esperances, una maleta que ho és tot.

El Centre Cívic Parc Sandaru és el primer a rebre aquest personatge entranyable (11 de febrer, 18 h), però Le voyage farà parades també al Centre Cívic Joan Oliver ‘Pere Quart’ (24 de març, 18 h) i al Centre Cultural Albareda (25 de març, 17.30 h). Són les tres etapes d’aquest viatge emotiu i esperançador, un trajecte que atraparà les nenes i els nens per la comicitat d’algunes escenes i la resta de la família, pel missatge que llança.

Le voyage inicia el seu recorregut. No hi falteu!

Data de publicació: Dimarts, 07 Febrer 2023
  • Comparteix