Jornada de portes obertes a la Biblioteca Pública Arús

Translator of google :

La Biblioteca Arús torna a participar un any més a la Festa Major de Fort Pienc obrint les seves portes divendres, 21 de juny de 10 a 14.30 h a tots els veïns i veïnes que s’hi vulguin apropar. Durant la jornada de portes obertes es podran veure i visitar lliurement sales que normalment estan tancades al públic. A més, s’hi projectarà un breu reportatge sobre la Biblioteca, i també s’hi podrà veure l’exposició “Tres barcelonins del segle XIX: Clavé, Pi i Margall, i Balaguer, entre el republicanisme federal i el liberalisme”.

Josep Anselm Clavé (1824-1874),  Francesc Pi i Margall (1824-1901) i  Víctor Balaguer (1824-1901) van ser tres barcelonins decisius per a la configuració d’un pensament demòcrata, republicà federal i liberal a la ciutat. Amb una voluntat compartida per a construir una nova cultura política, s’esforçaren, a més, tots ells, en la construcció d’un nou Estat, obert a les reivindicacions i aspiracions socials dels treballadors i dels sectors populars, tant a Catalunya com a Espanya. Van ser, en aquest sentit, peces clau d’un catalanisme, que des d’un primer moment entengué que calia, juntament amb la defensa i desenvolupament de la identitat cultural catalana, l’afirmació política, progressista i fermament democràtica d’aquesta.

La particularitat de la nostra commemoració a la Biblioteca Arús rau en la consideració conjunta dels tres personatges, tot posant en relleu la seva preocupació i identificació amb el progrés de Barcelona, així com la important relació que entre ells mantingueren tota la seva vida, al llarg del segle XIX.

Schedule

Biblioteca Pública Arús

Address:
Passeig de Sant Joan, 26
District:
Eixample
Neighborhood:
el Fort Pienc
City:
Barcelona