Cicle "Aigua, water, eau"

Traductor de google :

L’aigua és el tresor més gran del nostre planeta. És allò sense el qual no podem viure, el bressol de totes les formes de vida conegudes. Som aigua. Ens envolta, ens uneix i ens separa. A través de l’energia del Sol, la nostra estrella, l’aigua flueix en els tres estats en un cicle, transformant-se entre el nostre entorn i els éssers vius. El mateix cicle que permet que el jardí visqui, floreixi i aculli un espai on l’art i el coneixement dialoguen per posar en valor el seu patrimoni. Enguany, el 2024, Aigua reflexiona sobre la relació de l’aigua amb l’art. Dansa, documentals, performances, diàlegs, pintura i tallers ens acompanyaran en un nou cicle d’activitats on l’intercanvi entre la cultura i l’aigua florirà la nostra ànima.

PROGRAMA

Juny: Planeta Blau

  • Será paisaje

Dijous 6 de juny — 20 h

Natalia Jiménez & Arnau Millà

Espectacle de dansa + taller participatiu

Será paisaje és una peça de dansa que explora les necessitats bàsiques i el flux de la vida en les comunitats primitives. Des d’una perspectiva antropològica, Natalia Jiménez encarna el trànsit d’una generació a la següent, donar suport i recer, a través de la unió del càntir com a element escènic artesanal i la música rítmica i selvàtica de Jon Gibson.

  • Cossos d'aigua

Dijous 13 de juny — 20 h

Anna Katalin

Taller de dansa

Cossos d’aigua neix de l’exploració artística de la permacultura, una filosofia de vida sostenible, posant l’atenció en l’ús conscient i sostenible dels nostres recursos hídrics. Amb l’objectiu d’impulsar un canvi a escala individual, uneix la dansa i la comunitat amb una lectura del paisatge que ens envolta transitant per una experiència física i personal.

  • «A beira d’agua, de otro lado de mi»

Dijous 20 de juny — 20 h

Dasha Lavrennikov & Rafael Rocha

Espectacle de dansa

«A beira d’agua, de otro lado de mi» és un diàleg entre la dansa, la música experimental i les arts tèxtils. Sorgeix de la fascinació per les infinites manifestacions de l’aigua en colors, sons, paisatges i corporalitats humanes. El cos qüestiona i narra com és pertànyer a aquest món sensorial, les experiències de sentir i existir intensament.

  • Aquaverso: lo que fluye | lo que arde

Divendres 21 de juny — 20 h

Patxi Valera & Estíbaliz Espinosa

Performance

Aquaverso: lo que fluye | lo que arde és la unió entre música, poesia i naturalesa en una enorme gamma de paisatges sonors orgànics. Un innovador instrument electrònic activat mitjançant percussió líquida és l’element central. La caiguda de les gotes i una veu creativa recreen sonoritats úniques, efímeres i irrepetibles. Una immersió poètica amb l’aigua com a base de la vida.

  • And it rained for thousands of years

Dijous 27 de juny — 20 h

De Manon Duquesnay amb Dasha Lavrennikov, Roberta Ruggerio i Rafael Roch

Espectacle de dansa

And it rained for thousands of years convida a estar present en un lloc específic per a recordar, sentir i invocar cossos d’aigua. Les dues intèrprets il·luminen l’espai amb el record de les dones embarassades i exploren masses d’aigua, rius i rierols a través de capes culturals, geològiques i personals.

Juliol: Planeta Sec

  • Papers d'aigua

Dijous 4 de juliol — 20 h

Jaume Amigó & Go Sans

Pintura performativa

Papers d’aigua combina l’art de la paraula amb l’art del pinzell. L’aigua és l’eix vertebral de l’espectacle, que serà recitada a través de la poesia i esdevindrà l’element essencial per pintar formes i traces efímeres sobre un gran paper japonès. L’aigua del nostre entorn que viatja en forma de mars, rius o torrents quedarà emmarcada pel públic en un únic paper.

  • On, com, aigua?

Dissabte 6 de juliol — 12 h

La Toli Clown

Espectacle de clown

On, com, aigua? aproxima als infants i les seves famílies la importància de l’aigua i el nostre ús en la vida diària de forma distesa i divertida. La Toli es desperta i tot sembla que segueix el seu transcurs, però, de sobte… es queda sense aigua. L’aigua és vida, la vida és aigua, l’aigua és rutina, és comoditat. Passen els dies, l’aixeta raja. Què passa si ens quedem sense aigua?

  • Memorias de un mar

Divendres 12 de juliol — 20 h

Laura Carrau, Rafa Marcé i Anna Pont

Documental + Diàleg + Concert

Memorias de un mar és un documental realitzat per la Laura Carrau sobre la campanya científica al Mar d’Aral, Kazakhstan, liderada per Rafa Marcé del CEAB-CSIC amb Núria Catalán, Quique Moreno i Sofía Rodríguez. És la memòria d’una família de tres generacions de dones que han patit la desertització del que va ser el quart llac més gran del planeta a conseqüència d’una mala gestió ambiental.

  • El eco de las luciérnagas

Dijous 18 de juliol — 20 h

Vera Livia García & Martín Virgili

Performance

El eco de las luciérnagas és una performance que reuneix dansa, so, text i música per reflexionar sobre les formes de coexistència en un planeta travessat per la devastació ecològica. Inspirada en la comunitat de les cuques de llum, que entreteixeixen relacions emetent senyals a forma de resistència, ens trasllada la fragilitat humana dansant rítmicament i intermitent en el cor de la nit. Com podem escoltar el seu ressò?

  • RUGE

Dijous 25 de juliol — 20 h

Cecilia Colacrai, Milagros García & Sergí Cerdán

Espectacle de dansa

RUGE explora l’analogia entre la superfície de la terra, avui devastada per la sequera, i la pell d’una dona adulta, que pateix les conseqüències del pas del temps i la sequedat. RUGE viatja per imatges en moviment i energies contradictòries amb la intenció de provocar una mirada de reflexió sobre les nostres accions. La terra i el cos es rebel·len i rugeixen. La seva rebel·lió és la mateixa, és ara, és intuïtiva i salvatge, és so i és moviment.

Horarios

Fundació Julio Muñoz Ramonet

Dirección:
C Muntaner, 282
Distrito:
Sarrià-Sant Gervasi
Barrio:
Sant Gervasi - Galvany
Ciudad:
Barcelona