Espectacle “Zona Franca”, d'Alice Ripoll

Traductor de google :

Un viatge per un Brasil urbà, una passejada per un país que reneix de les cendres... Danses urbanes i populars conviuen en una coreografia que convida a deixar-se portar.

Ells mateixos ja diuen que formen un grup de dansa “que és més que la suma dels seus membres”. Sabreu perquè ho diuen quan haureu vist aquesta creació coreogràfica sobre el Brasil contemporani. Zona Franca s’hi va representar breument abans d’iniciar la gira internacional que porta el muntatge al Grec i que va causar sensació amb una recerca artística sobre les persones a les quals dona veu la dansa i sobre totes les coses que es poden dir fent-la servir. Aquí es balla passinho , una dansa urbana que barreja el pop, el funk i el break-dance amb ritmes brasilers i que va néixer a les faveles, però també hi ha dansa de contacte, teatre, recerca vocal, danses afro, afrohouse, sabala i danses del nord i nord-est del Brasil, com la pisadinha i el brega funk , a més d’algunes danses nascudes en les xarxes socials. La companyia està totalment connectada amb el Brasil contemporani i és capaç d’extreure’n les essències per presentar-les amb un toc de crítica social i política. “Seria una nació capaç de caminar cap a la pròpia destrucció?”, es pregunten.

La responsable és una coreògrafa, intèrpret i directora de moviment per a teatre i cinema nascuda a Rio de Janeiro que estudiava per ser psicoanalista quan la dansa es va creuar en la seva vida i la va canviar per sempre. Avui dirigeix la Cia REC, creada el 2009 amb ballarins de les faveles de Rio que treballen entre la dansa i la performance , i la Cia Suave, la que veurem a Barcelona i amb la qual barreja dansa contemporània i l’esmentat passinho , estil de dansa urbana propi de Rio de Janeiro. Si ja la coneixeu, probablement és perquè va participar en les Jornades Antifeixistes organitzades a l’Antic Teatre en format en línia durant el Grec 2020 Festival de Barcelona. Més tard, va presentar el treball Lavagem al Mercat de les Flors. En aquesta mateixa edició del Grec també podreu veure (diumenge, 14, a la sala Pina Bausch), la peça aCORdo .

Una coproducció del Festival de Marsella, el Festival d’Automne à Paris, Charleroi Danse, Romaeuropa, Tandem, Tanzhaus NRW, Teatro Municipal do Porto, Julidans, Les Mécènes DanseAujourdhui.

Per a públics a partir de 16 anys.

Direcció: Alice Ripoll

Interpretació: Tiobil Dançarino Brabo, VN Dançarino Brabo, Maylla Eassy, Romulo Galvão, Thamires Candida, Thamires Costa, GB Dançarino Brabo, Hiltinho Fantástico, Katiany Correia, Peterson Sidy

Ajudantia de direcció: Alan Ferreira / Thais Peixoto

Direcció de producció: Bem Medeiros

Assistència en la producció: Isabela Peixoto

Disseny de la il·luminació: Tomas Ribas / Diana Joels

Tècnica de llums: Tainã Miranda

Escenografia: Alice Ripoll, Thais Peixoto, Rafael Elias

Vestuari: Rafael Elias 

Vestuari i assistència de sastreria: Gah - Gabriel Alves

Tria sonora: Alice Ripoll, Alan Ferreira, DJ Seduty

Tècnic de so i assajos: Renato Linhares

Fotografies i vídeo: Renato Mangolin

Disseny gràfic: Caick Carvalho

Comunicació: Ana Righi

Assessorament en premsa: Marrom Glacê Assessoria

Professors de dansa: Tony Ewerton, Laura Samy

Participant en el procés de creació: Mey Barreto

Difusió internacional: ART HAPPENS

Horarios

Mercat de les Flors Centre de les Arts de Moviment - Sala Maria Aurèlia Capmany

Dirección:
Lleida, 0059
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
el Poble-sec
Ciudad:
Barcelona