BUTLLETÍ ELECTRÒNIC N.20    MAIG 2009

Balanç del Banc de Productes no Alimentaris i presentació de la nova web.

El passat dimecres 6 de maig es va celebrar una roda de premsa on es va presentar el balanç del Banc de Productes no Alimentaris, projecte impulsat per l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, on van intervenir representants de les entitats i organitzacions que promouen i/o intervenen en el Banc.

El Banc, promogut per l’Associació Cívica La Nau i la Fundació IReS, distribueix de manera habitual productes d’higiene personal, d’higiene de llar, roba i joguines a més de 150 entitats de caire social i sense ànim de lucre que integren l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. Durant el 2008 s’han distribuït més de 500 tones de material procedents de les donacions de més de 90 empreses i entitats.

També es va presentar la nova web del Banc de Productes no Alimentaris a través de la qual les entitats de l’Acord Ciutadà podran realitzar comandes de material i consultar els diversos productes existents al Banc.

Si alguna entitat està interessada en realitzar comandes al Banc, cal que es posi en contacte amb la Secretaria Tècnica de l’Acord al telèfon 93-3027569 o al correu electrònic acordciutada@bcn.cat per tal d’obtenir un codi d’accés personalitzat.

[+] Més informació: www.bcn.cat/barcelonainclusiva.


II Jornades Interdisciplinàries sobre Persones amb Intel·ligència Límit.

ACIDH, amb la col·laboració de la Fundació Viure i Conviure, organitza els propers 13 i 14 de maig, les II Jornades Interdisciplinàries sobre Persones amb Intel·ligència Límit.

L'aforament és limitat, per aquest motiu cal realitzar la inscripció amb antelació, via mail a msanamrtin@acidh.org o al telèfon 932859977 i a l'atenció de Berta o Marta Sanmartín.

Dies: 14 i 15 de maig.
Lloc: Auditori Caixa Catalunya – La Pedrera (Provença, 261-265).


Presentació de la Fundació Surt i conferència: Repensar l’economia i els treballs des de l’experiència de les dones.

El proper dimecres 13 de maig es celebrarà la presentació de la Fundació Surt i la conferència Repensar l’economia i els treballs des de l’experiència de les dones.

Dia: 13 de maig.
Lloc: Museu Marítim, Avda. de les Drassanes, s/n.
Confirmar l’assistència a: comunicació@surt.org


Jornada d’Experiències i Necessitats en Participació Ciutadana en Salut.

El proper divendres 22 de maig es realitzarà la “Jornada d’Experiències i Necessitats en Participació Ciutadana en Salut” per tal de posar en comú les experiències de diversos col•lectius i ciutadans tant en la participació en Consells de Salut com en la participació en programes i activitats de salut comunitària.

Dia: divendres 22 de maig de 2009.
Lloc: Sala d'actes del Centre Cívic de Cotxeres de Sants (Sants, 79).
Inscripcions a: Montse Cervera (933226554) caps@pangea.org


I Simposi d'ètica aplicada a la intervenció social.

Els dies 28 i 29 de maig es celebrarà el primer Simposi d'Ètica aplicada a la intervenció social, de l’Observatori d’Ètica Aplicada a la Intervenció Social de la Fundació Campus Arnau d’Escala, amb l’objectiu d’aplicar professionals de diferents sectors i països per tal de:

       - Detectar els principals reptes i problemàtiques ètiques presents en la intervenció social.
       - Assenyalar vies de reflexió i solució als reptes i problemàtiques ètiques detectades.

Dia: 28 i 29 de maig.
Lloc: Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.


I Fòrum CivitasInnova pel Benestar i la Innovació Social.

El I Fòrum CivitasInnova pel Benestar i la Innovació Social és una nova activitat de formació i divulgació, oberta a diferents col·lectius i amb una mirada àmplia i interdisciplinària que es realitzarà d’abril de 2009 a juny de 2010. El tema a debat serà la realitat present i futura dels sistemas de benestar social, educació, salut i altres que treballen directament i incideixen en la qualitat i condicions de vida de les persones.

El primer cicle de Conferències girarà entorn les Tendències de Futur i Reptes Pels Serveis a la Persona.

Lloc: Pati Manning (C/ Montalegre, 7).


4t Congrés de Salut Mental.

La Fundació Congrés Català de Salut Mental organitza el seu 4t Congrés, conjuntament amb el Col·legi Oficial de Diplomats en Treball Social i Assistents Socials de Catalunya, sota el títol “Salut Mental i Comunitat: el Valor de la Ciutadania”, que se celebrarà a Barcelona del 3 al 6 de juny de 2009.

El 4t Congrés Català de Salut Mental vol posar en relleu la interrelació existent entre la salut mental i la cultura. En aquest espai, representants d’organitzacions públiques i privades, professionals de disciplines diverses, usuaris de la xarxa i els seus familiars tindran l’oportunitat de parlar sobre la situació actual de la salut mental avui a Catalunya.

Dies: 3, 4, 5 i 6 de juny de 2009.
Lloc: Auditori AXA (Av. Diagonal, 547) i Hotel NH Constanza (Deu i Mata, 69-99).


Rubianes somos Todos.

El proper 8 de juny tindrà lloc l'homenatge a Pepe Rubianes al Palau Sant Jordi. L'acte estarà englobat dins la gala anual que celebra la Fundació Pare Manel de la qual va ser creador i principal impulsor, participant des dels seus inicis de manera desinteressada i que aquest any arriba a la seva 13ena edició.

Un recorregut per la seva trajectòria professional en format audiovisual amb imatges inèdites i la participació d' Andreu Buenafuente, Cristina Dilla, Faemino y Cansado, Carles Flavià, Manel Fuentes, Gran Wyoming, Xavier Grasset, Carlos Latre, Loles León, Lucrecia, Albert Om, Polònia, Xavier Sardà, Joan Manel Serrat, Tequila, Tricicle i les ballarines etíops del seu darrer espectacle, entre d'altres...

Dia: dilluns 8 de juny.
Lloc: Palau Sant Jordi de Barcelona.

Entrades a la venda a partir del 21 d’abril a les Oficines Caixa Catalunya i a www.telentrada.es (902 10 12 12).