BUTLLETÍ ELECTRÒNIC N.21    JUNY 2009

L’obra social "La Caixa" obre la convocatòria d’ajuts a activitats culturals d’impacte social

L’Obra Social "la Caixa" obre la convocatòria de Ajuts a Activitats Culturals d’Impacte Social, amb la voluntat d’afavorir l’ús de l’art i la cultura com a instrument que pot incidir en aspectes com el desenvolupament personal i la inclusió social.

Amb aquesta iniciativa, es pretén recolzar a entitats culturals i a artistes plàstics, músics, actors, ballarins, escriptors, etc., que portin a terme activitats culturals que impliquin la participació activa de col·lectius de persones amb discapacitat, en risc d’exclusió social, prioritzant la seva intervenció en el procés creatiu.

Els projectes hauran de treballar aspectes com el desenvolupament personal, la cohesió i la inclusió social, així com la regeneració social de caràcter comunitari. La presentació de projectes es podrà dur a terme del 8 al 28 de juny de 2009.

Bases de la convocatòria a www.laCaixa.es/ObraSocial
Servei d’Informació de l’Obra Social Fundació "la Caixa" 902 22 30 40


17a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona.

De l’11 al 21 de juny es celebra a Barcelona la 17a Mostra internacional de Films de Dones en què s’oferiran més de 50 films i una desena de presentacions en exclusiva. La inauguració tindrà lloc la nit de l’11 de juny a la Plaça de la Virreina, al barri de Gràcia, amb la preestrena de La caja de Pandora. Es projectaran diversos films que abasten des de documentals fins a cinema experimental. Així mateix, durant la Mostra s’organitzarà una sèrie d’activitats paral·leles que tindran lloc a la Filmoteca de Catalunya, l’Espai Francesca Bonnemaison, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i la Casa Àsia.

Dies: de l’11 al 21 de juny.
Preu: totes les pel·lícules són d’accés gratuït a excepció de les projectades a la Filmoteca de Catalunya.


Jornades Innovació Democràtica.

El Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya convoca les segones Jornades Innovació Democràtica. Les Jornades, iniciades l’any 2008, volen ser un espai de trobada, debat i intercanvi d’experiències per tal de millorar l’actuació dels poder públics i la qualitat del sistema democràtic.

Concretament, s’abordarà el paper de la iniciativa ciutadana com a motor de l’agenda política, per tal de reflexionar sobre el potencial d’aquesta iniciativa.

Dies: 17 i 18 de juny.
Lloc: Hotel Gallery (Carrer Rosselló, 249).


Presentació del 1r Anuari del Tercer Sector Social de Catalunya 2009.

El proper dilluns 29 de juny es celebrarà l’acte públic de presentació del 1r Anuari del Tercer Sector Social de Catalunya 2009.

Dia: dilluns 29 de juny a les 12 hores.
Lloc: CaixaForum Barcelona (Avda. Marquès de Comillas, 6-8).


Premis FAGIC 2008.

Els Premis FAGIC 2008 tindran lloc el dia 30 de juny a la Casa del Mar a les 18.00 hores, en record de la gran batuda que van patir els gitanos fa 200 anys.

L’objectiu dels Premis FAGIC es, reconèixer l’activitat dels medis de comunicació, tant positius com negatius, i la tasca admirable de persones individuals. Així també és facilitar un espai per a la reflexió i balanç anual sobre com la imatge del Poble Gitano no respon tan sols a la seva pròpia construcció, sinó a la reconstrucció, generalment estereotipada, que la societat en fa.

Dia: 30 de juny a les 18 hores.
Lloc: Casa del Mar.


Jornada Tècnica: “Salut Mental i persones sense sostre a Barcelona”.

La Xarxa d’atenció a persones organitza el dimarts 7 de juliol la Jornada Tècnica sobre salut mental i persones sense sostre.

L’objectiu serà conèixer millor i analitzar la situació d’aquest col·lectiu i plantejar estratègies de millora.

Dia: dimarts 7 de juliol a partir de les 9 hores.
Lloc: Foment de les Arts i del Disseny (FAD), Pl dels Àngels 5-6.


Congrés Treball i Ciutadania.

Els propers 14 i 15 de juliol es celebra a l’Auditori ONCE el Congrés Treball i Ciutadania impulsat per ECAS per a persones vinculades a l’acció social, membres d’entitats que treballen per la inclusió i per la justícia social, professionals preocupats per la societat en la que vivim, i persones preocupades per les persones més vulnerables.