BUTLLETÍ ELECTRÒNIC N.22    JULIOL - AGOST 2009

Els Vespres d’Els Juliols.

Per quart any consecutiu s'han programat, en el marc d'Els Juliols, de la Universitat de Barcelona, Els Vespres d'Els Juliols. Es tracta d'una oferta de sis concerts de petit format, que tindran lloc als jardins de la Universitat.

Els concerts són oberts a tothom. L'entrada és gratuïta i l'aforament limitat.

Dies: dimarts i dijous de les setmanes del 6, el 13 i el 20 de juliol, a les 20.45 hores.
Lloc: jardins Ferran Soldevila de la Universitat de Barcelona (Pl. Universitat).


Presentació Anuari del Tercer Sector, llibre 2n. Congrés i Nova Junta directiva de la Taula d’entitats del 3r. Sector Social de Catalunya.

El passat 9 de juliol, a l’acte públic “Tercer Sector: compromís per la inclusió i la cohesió socials”, es va presentar l’Anuari 2009 del Tercer Sector social i el Llibre del 2n Congrés del Tercer Sector, i la nova Junta Directiva de la Taula d’entitats del Tercer Sector social de Catalunya.

La nova Junta Directiva la composen 11 persones en representació del conjunt de més de 3000 entitats socials que aglutina la Taula del Tercer Sector. La nova presidenta és Àngels Guiteras, de la Federació Catalana d’entitats d’ajuda al Drogodependent, una persona amb una important i destacada trajectòria en el tercer sector. Les vicepresidències aniran a càrrec de les entitats Cocarmi, Creu Roja, Ecas, Fundació Catalana de l'Esplai i Fundació Pere Tarrés, la secretaria a càrrec de FATEC, la tresoreria a càrrec de Fedaia i les vocalies a càrrec de FAFAC, Fedelatina i Fundació Sant Joan de Déu.

Dies: de l’11 al 21 de juny.
Preu: totes les pel·lícules són d’accés gratuït a excepció de les projectades a la Filmoteca de Catalunya.


V Festival “DJ Contra la Fam” 2009.

Aquest és el cinquè any que l’associació socio-cultural DJs Contra la Fam promou aquest festival solidari de música electrònica, cine d’avantguarda i arts visuals, que té per objectiu recollir fons per al desenvolupament d’iniciatives socials d’àmbit local associades a la fam.

Els beneficis d’aquesta edició es destinaran a entitats socials que treballen amb persones drogodependents.

Dia: diumenge 26 de juliol de 2009, de 12 a 24 hores.
Lloc: Mercat Fira de Bellcaire.


Dibuixar el futur per gestionar el present.

El proper 16 de setembre el Consell de Treball Econòmic i Social impulsa la Jornada “Dibuixar el futur per gestionar el present”.

L'objectiu d'aquesta jornada és ajudar a produir diagnosis comunes de la situació econòmica actual, i instruments compartibles que serveixin per orientar allò què vol fer la societat, com també les seves institucions i agents econòmics i socials, en particular, des del respecte a la responsabilitat i autonomia de tots ells.

Dia: 16 de setembre de 2009.
Hotel Barceló Sants (Pl. Dels Països Catalans s/n).


7è Consell General de la Xarxa Local de Serveis d'Atenció Domiciliària (SAD).

El proper 17 de setembre a les 9h a La Pedrera, sota el títol de "Prevenció, autonomia personal i atenció a la dependència: l'ajuda domiciliària i el Servei Local de Teleassistència" es celebrarà el 7è Consell General de la Xarxa Local de Serveis d'Atenció Domiciliària (SAD).

La Xarxa Local de serveis socials d'atenció domiciliària és una plataforma de cooperació política i tècnica formada per 319 administracions locals de la província de Barcelona, amb la finalitat d'impulsar el desenvolupament qualitatiu i quantitatiu del serveis socials d'atenció domiciliària. Per aquest motiu, aquest 7è Consell General vol fer una aproximació a l'impacte que la llei està tenint en el desenvolupament dels serveis d'atenció domiciliària, dos anys i mig desprès de la seva entrada en vigor.

Dia: 17 de setembre a les 9 hores.
Lloc: La Pedrera.


II Congrés de les Dones de Barcelona.

L'Ajuntament de Barcelona, continuant la iniciativa empresa el 1999 amb el I Congrés de les Dones de Barcelona, convoca el II Congrés de les Dones de Barcelona, amb la voluntat de treballar per una ciutat de dones i homes lliures, on prevalgui la diversitat i la igualtat d'oportunitats; aconseguir que les dones s'incorporin a la ciutat amb plens drets per fer una societat vertaderament democràtica i representativa; i fomentar i consolidar la participació i l'associacionisme de les dones.

L'objectiu d'aquest II Congrés és impulsar un procés participatiu per definir el model de ciutat des d'una perspectiva de gènere i, així, construir les polítiques municipals de les dones del futur.

Dies: 16 i 17 d’octubre.
Lloc: Centre de Convencions Internacional de Barcelona.