BUTLLETÍ ELECTRÒNIC N.24    OCTUBRE 2009

Curs Teatre de l’oprimit: una eina socioeducativa.

Del 20 d’octubre al 5 de novembre de 2009 tindrà lloc el Curs Teatre de l’oprimit: una eina socioeducativa, adreçat a mestres, pedagogs/ges, psicòlegs, educadors/es socials, treballadors/es socials, animadors/es, antropòlegs i actors i actius, amb l’objectiu d’oferir un espai de sensibilització i comprensió, per tal de demostrar que la transformació social centrada en les persones i per a les persones és possible.

Dies: del 20 d’octubre al 5 de novembre dimarts i dijous, de 18.30h a 21h.
Lloc: Aula J.M. Valverde. Facultat de Biblioteconomia UB. (C. Melcior de Palau, 140 · Barcelona).

Més informació: al 93 402 43 25 i a mon-3@pangea.org


13è Fòrum FEDAIA.

Els dies 22 i 23 d’octubre es celebrarà el XIII Fòrum FEDAIA, un escenari per aprofundir en la cultura de la participació infantil, tot promovent el debat, la reflexió i l’intercanvi de bones pràctiques, tant a nivell català com europeu.

Dies: 22 i 23 d’octubre de 2009.
Lloc: CosmoCaixa Barcelona. (C/Isaac Newton, 26).
Inscripcions:: Tel. 933367262 i formacio@fedaia.org


15a. Gran Festa en Suport als Infants amb Problemes de Cor.

El proper dissabte 24 d'octubre, tindrà lloc la 15a. Gran Festa en Suport als Infants amb Problemes de Cor "EL COR ENS DEMANA FESTA", al Parc d'Atraccions Tibidabo, realitzat per l'Associació d'infants i joves amb problemes de cor (AACIC).

Dia: dissabte 24 d’octubre.
Lloc: Parc d’atraccions del Tibidabo.


Eines de transparència i rendició de comptes.

L’Observatori del Tercer Sector organitza el proper dia 28 d’octubre el taller “Eines de transparència i rendició de comptes” per tal de treballar els temes que tenen relació amb la implantació de la cultura de la transparència al tercer sector.

Dia: 28 d’octubre, de 9 a 13 hores.
Lloc: Seu de l’Observatori del Tercer Sector.
Inscripcions: al telèfon 93 217 72 97.


Curs de Gestió de Recursos Humans per a entitats no lucratives.

Avalon Formació organitza un curs de gestió de Recursos Humans per a entitats no lucratives els propers dies 28 i 29 d’octubre. Per a més informació i inscripcions contacteu al telèfon 934121664 i/o al correu electrònic ale@avalon.cat

Dies: 28 i 29 d'octubre de 2009.
Lloc: Centre Cultural Nau Ivanow (C/ Hondures 28-30).
Horari: Dimecres 28, 10-14h i de 15.30-19.30h; Dijous 29: 10-14hores.


1res Jornades museus: cultura i bones pràctiques. Accessibilitat i Inclusió. Experiències.

El Museu Marítim de Barcelona, conjuntament amb la ONCE i la Fundación ONCE, organitzen les jornades Museus: cultura i bones pràctiques. Accessibilitat i Inclusió. Experiències els propers dies 4, 5 i 6 de novembre. Les jornades volen exposar, analitzar i debatre les necessitats, demandes i reivindicacions dels col·lectius de persones amb discapacitat o amb risc d’exclusió social per poder accedir a la cultura. Al mateix temps, tenen la voluntat de donar a conèixer les experiències de bones pràctiques que es duen a terme a gran nombre d’institucions museístiques i culturals amb l’objectiu d’esdevenir centres inclusius.

Dies: 4, 5 i 6 de novembre.
Lloc: Museu Marítim de Barcelona.


IV Trobada de Pacients en Tractament amb Metadona ó Altres Opiacis.

IV Trobada de Pacients en Tractament amb Metadona ó Altres Opiacis, amb el títol de “Diversificació de tractaments - més opcions-millors resultats”. Organitzada per l‘APDO (Asociación de Pacientes Dependientes a Opiáceos), amb l’objectiu de comptar amb totes les alternatives possibles per tractar la dependència als opiacis, com qualsevol altra malaltia, i poder elegir la més adequada en funció de les característiques de cada pacient (com succeeix en la majoria dels països del nostre entorn).

Dia: dimecres, 18 de Novembre 2009.
Lloc: Pati Llimona, C/Regomir, 3 de Barcelona.
Inscripcions a: www.apdoweb.org Tel. 935196967.


Jornades Nacionals sobre la Prevenció de les Drogodependències a Àmbit local.

Els dies 26 i 27 de novembre es celebraran les Jornades Nacionals sobre la prevenció de les Drogodependències a Nivell Local a l'Auditori de l'ONCE, organitzades per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb la FEMP i la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues.

Els objectius de les jornades són per una part reflexionar sobre les actuacions i les estratègies desenvolupades en l'acció preventiva sobre les drogodependències, en especial en l'àmbit municipal; oferir un espai de diàleg i intercanvi de pràctiques preventives; debatre sobre la prevenció de les drogodependències a nivell local, i per últim presentar les línies de futur en la prevenció de les drogodependències.

Dies: 26 i 27 de novembre.
Lloc: Auditori de la ONCE (Gran Via de les Corts Catalanes, 400).