BUTLLETÍ ELECTRÒNIC N.25    NOVEMBRE 2009

3a Jornada de l’Auditori Apropa.

El proper dijous 12 de novembre tindrà lloc la 3a Jornada l’Auditori Apropa.

Per tercer any consecutiu l’Auditori Apropa obre la seva programació a les entitats que treballen amb persones en risc de vulnerabilitat social, com un instrument més per a la normalització i integració social.

Dia: dijous 12 de novembre, 9 hores.
Lloc: L’Auditori. Sala 2. (Carrer Lepant 150).


FESTIVAL RAVAL(s).

Del 12 al 15 de novembre, el festival Raval(s) torna a omplir el barri amb una àmplia varietat d’activitats culturals obertes a tot aquell que hi vulgui participar. Visites lliures i guiades a les diferents exposicions del CCCB, el MACBA, el Museu Marítim i l’Arts Santa Mònica, així com una àmplia varietat d’itineraris dins del barri amb diferents temàtiques són algunes de les moltes activitats del festival, entre les quals també hi ha tallers per infants i per adults, concerts de cant coral, cercavila, exposicions, documentals, obres de teatre, exhibicions de capoeira, performances, actuacions de pallassos, activitats per a grups escolars, etc.

Dies: del 12 al 15 de novembre.
Lloc: Barri del Raval.


II Jornades d'Acció Contra la Trata.

L'Associació Genera, Àmbit Prevenció i El Lloc de la Dona, us conviden a participar a les II Jornades d'Acció Contra la Trata el proper 12 de novembre.

Aquestes II Jornades pretenen donar continuïtat al treball coordinat i a la reflexió conjunta. Per això, proposen posar a debat els nous reptes de treball en la lluita contra la trata amb fins d’explotació sexual, actualitzar les nostres capacitats d’acció, comprendre les noves eines jurídiques disponibles i enriquir-nos de l’intercanvi d’experiències.

Dia: 12 de novembre 2009.
Lloc: Palau de Mar de Barcelona.


IV Trobada de Pacients en Tractament amb Metadona ó Altres Opiacis.

IV Trobada de Pacients en Tractament amb Metadona ó Altres Opiacis, amb el títol de “Diversificació de tractaments - més opcions-millors resultats”. Organitzada per l‘APDO (Asociación de Pacientes Dependientes a Opiáceos), amb l’objectiu de comptar amb totes les alternatives possibles per tractar la dependència als opiacis, com qualsevol altra malaltia, i poder elegir la més adequada en funció de les característiques de cada pacient (com succeeix en la majoria dels països del nostre entorn).

Dia: dimecres, 18 de Novembre 2009.
Lloc: Pati Llimona, C/Regomir, 3 de Barcelona.
Inscripcions a: www.apdoweb.org Tel. 935196967.


Jornada IVA i entitats no lucratives.

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya promou la Jornada IVA i entitats no lucratives el proper 19 de novembre per tal de debatre la discrimiació del règim actual de l’IVA i el sobrecost que implica per a les entitats no lucratives.

Dia: 19 de novembre 2009.
Lloc: CaixaForum Centre Social i Cultural de l’Obra Social “La Caixa”.


III Concert Solidari.

El proper dimecres 25 de novembre a les 21 hores tindrà lloc el III Concert Solidari a benefici de la Fundació Jubert Figueras al Petit Palau de la Música Catalana.

Dia: 25 de novembre a les 21 hores.
Lloc: Petit Palau de la Música Catalana.
Entrades al 902442882 o www.palaumusica.org


DJs Contra la Fam a Nacions Unides.

DJs Contra la Fam va participar a la 62ena Conferència Anual del DIP/ONG de les Nacions Unides realitzada a Ciutat de Mèxic entre els passats dies 9 i 11 de setembre, on va presentar el treball de l’Associació i el paper de la música en l’acció social i en el desenvolupament personal.

Més informació sobre la conferència: www.un.org/dpi/ngosection/conference


Jornades Nacionals sobre la Prevenció de les Drogodependències a Àmbit local.

Els dies 26 i 27 de novembre es celebraran les Jornades Nacionals sobre la prevenció de les Drogodependències a Nivell Local a l'Auditori de l'ONCE, organitzades per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb la FEMP i la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues.

Els objectius de les jornades són per una part reflexionar sobre les actuacions i les estratègies desenvolupades en l'acció preventiva sobre les drogodependències, en especial en l'àmbit municipal; oferir un espai de diàleg i intercanvi de pràctiques preventives; debatre sobre la prevenció de les drogodependències a nivell local, i per últim presentar les línies de futur en la prevenció de les drogodependències.

Dies: 26 i 27 de novembre.
Lloc: Auditori de la ONCE (Gran Via de les Corts Catalanes, 400).