BUTLLETÍ ELECTRÒNIC N.26    DESEMBRE 2009

III Concert solidari Alzheimer “Para que no te olvides”.

El proper 2 de desembre tindrà lloc el III Concert solidari promogut per l’Associació de familiars d’Alzheimer de Barcelona “Para que no te olvides” al Palau de la Música.

La recaptació del concert es destinarà al Programa d’Ajuda Domiciliària que recolza a famílies amb pocs recursos econòmics.

Dia: dimecres 2 desembre, 21 hores.
Lloc: Palau de la Música Catalana.
Més informació i entrades: 902 442 882 o a taquilles@palaudelamusica.org


Sopar Solidari de Nadal 2009.

La Fundació Ared en el marc dels actes commemoratius del seu quinzè aniversari convida al Sopar Solidari de Nadal 2009 que es celebrarà el proper dijous 3 de desembre a les 20 hores, a la Casa La Llavor (ubicada al carrer Saldes, número 2, de Barcelona).

Dia: dijous 3 de desembre, 20 hores.
Lloc: Casa La Llavor (C/ Saldes,2).
Més informació al Tel. 93 351 38 65 o a ared@fundacioared.org


APUNTA'T al Dia Internacional del Voluntariat.

La FCVS, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya conviden a celebrar el Dia Internacional del Voluntariat el proper dimecres 9 de desembre.

En el decurs de l’acte es celebrarà el lliurament dels Premis del Voluntariat atorgats per la Generalitat de Catalunya i l’actuació del Cor de Gospel Carlit.

L'acte serà presentat per Samantha Vall, periodista de TV3.

Dia: Dimecres 9 de Desembre a les 19h.
Lloc: Auditori AXA a l’Avinguda Diagonal, 547 de Barcelona.
Confirmacions al telèfon 93 458 99 06 o a barcelona@federacio.net


I Premi Solé Tura.

I Premi Solé Tura per a la producció i desenvolupament de documentals de nova creació entorn de les malalties d'Alzheimer, Parkinson, i altres patologies neurodegeneratives associades a l'envelliment.

Es convoca aquest premi amb l'objectiu de reconèixer i valorar la professionalitat del sector, millorar i divulgar la seva aportació a la millora de la sensibilització i consciència social sobre les esmentades malalties.

El termini màxim per al lliurament de treballs/feines serà fins el 2 de juliol de 2010. La dotació del premi serà de 3.000 euros.


III Training Seminar de Joves Investigadors en Dinàmiques Interculturals.

El Fòrum de Joves Investigadors en Dinàmiques Interculturals (FJIDI) de la Fundació CIDOB convoca el III Traning Seminar per a Joves Investigadors en Dinàmiques Interculturals.

Davant la creixent acceleració de la mobilitat i l’intercanvi es prestarà atenció a la relació entre cultura i política, i al significat de democràcia cultural. A través d’una mirada interdisciplinària, s’investigarà el paper de la cultura en la relació amb el poder i el contra-poder, situant diferents dimensions de la mobilitat, com la migració, i colonialitat, en el marc del procés de transformació global.

Dies: 3 i 4 de Desembre.
Lloc: Fundació CIDOB (C/Elisabets, 12) Sala Maragall.


DIXIT busca experts i expertes en serveis socials.

El Departament d'Acció Social i Ciutadania, en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya, està elaborant el Mapa de persones expertes i experiències d'èxit en l'àmbit social a Catalunya i el món.

Aquest mapa serà una eina de consulta per als professionals dels serveis socials que els permetrà trobar de forma ràpida a persones expertes i experiències d'èxit en diferents temàtiques socials del Departament d'Acció Social i Ciutadania. A més, permetrà a les persones expertes exposar la seva trajectòria i experiència professional.

Per això, des de DIXIT, es pretén que tots aquells qui sou persones expertes o en conegueu a alguna en algun dels àmbits dels serveis socials, col·laboreu en l'elaboració d'aquest mapa.

Més informació: dixit.gencat.cat


Jornada "Treballem per uns Barris Dignes: Estratègies, eines i compromisos vers “l’aquí-no”."

El proper dimarts 15 de desembre de 2009 tindrà lloc la Jornada Anual de la Federació Catalana de Drogodependències "Treballem per uns Barris Dignes: Estratègies, eines i compromisos vers l’ “aquí-no”.

La jornada pretén ser un espai de reflexió i anàlisi entorn a les reaccions que es produeixen contra la ubicació de determinats equipaments i serveis (per exemple entorn als serveis i equipaments vinculats a l’atenció a persones amb problemes de drogodependència).

És per això que l’objectiu de la trobada anual serà aprofundir en l’anàlisi d’aquestes situacions i obrir un procés de reflexió que permeti identificar i generar les estratègies, les eines i els compromisos necessaris per abordar-los.