BUTLLETÍ ELECTRÒNIC N.27    FEBRER 2010  Lliurats els Premis del Consell de Benestar Social de Barcelona als Mitjans de Comunicació 2009

El passat dimecres 27 de gener va tenir lloc l'Acte de Lliurament dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona als Mitjans de Comunicació 2009.
Aquest guardó, impulsat pel Consell de Benestar Social de Barcelona va néixer amb la voluntat de promoure i incentivar una millor informació i un millor tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació amb una periocitat anual.

La present edició ha destacat per l’elevada participació, doncs s’han presentat per optar a l’esmentat premi 137 treballs.

Des de l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva volem felicitar a tots els guanyadors!

  • En la categoria de premsa el premi va ser lliurat al reportatge "La victoria de vivir en pareja" publicat a La Vanguardia pel periodista Martín Correa. La menció ha volgut reconèixer la Revista Illacrua pel seu reportatge "Els sense sostre, l'altra faç de la ciutat".
  • En la modalitat de ràdio el premi fou per Ràdio Nikosia, mentre que la menció ha recaigut en el programa de Ràdio Cornellà "Les filles de Lilith".
  • El premi en la categoria de televisió ha estat atorgat al programa "Casal Rock" de Televisió de Catalunya (TV3), mentre que la menció ha reconegut el reportatge "Ada i Kabir" del programa Gran Angular.
  • Finalment, en la categoria d'internet, el premi ha estat concedit a la web "Roses Contra l'Oblit" de l'entitat Amics de la Gent Gran. La menció ha reconegut el tractament positiu de temes socials de la web DJs Contra la Fam.

Més informació a: http://www.bcn.cat o a cmbs@bcn.cat


Jornada “El treball conjunt entre els Centres Oberts d’Atenció a la Infància i Adolescència i els serveis socials bàsics i especialitzats”

El dilluns 18 de gener se celebrà la Jornada “El treball conjunt entre els Centres Oberts d’Atenció a la Infància i Adolescència i els serveis socials bàsics i especialitzats”.

La Jornada promoguda per la xarxa de Centres Oberts d’Atenció a la Infància i Adolescència tenia com a objectiu aprofundir i reflexionar sobre el treball conjunt entre els centres oberts i els serveis socials bàsics i especialitzats, principalment a partir de l'estudi d'una primera proposta de criteris i orientacions que es consideren claus per al treball conjunt entre els serveis en el marc del nou context legal i en el nou model de serveis socials que s'impulsa des de l'Ajuntament de Barcelona.

La xarxa de Centres Oberts d'Atenció a la Infància i Adolescència pretén avançar en la definició de criteris i orientacions per a configurar un model de centre obert de la ciutat de Barcelona.

Aquesta xarxa, integrada per entitats i institucions de la ciutat realitza treballs monogràfics sobre aspectes claus del model per a aprofundir en conceptes, sistematitzar el coneixement pràctic, compartir experiències, etc. L'any 2007 es va realitzar un primer estudi entorn a com des dels centres oberts s'aborda el treball amb les famílies dels nens i nenes, i l'any 2008 es va treballar el procés de seguiment individualitzat com a aspecte clau i singular dels centres oberts.VI Premi Josep Mª Rueda Palenzuela

El proper 4 de febrer tindrà lloc l'acte de lliurament del VI Premi Josep Mª Rueda Palenzuela a la Sala La Cuina de l'Espai Francesca Bonnemaison.
Aquest acte pretén fer un reconeixement als projectes premiats en l'àmbit de la recerca i la intervenció comunitària i, a la vegada, obrir debat i reflexió amb persones expertes entorn com des dels serveis socials podem potenciar els processos participatius, d’organització de la comunitat i enfortiment del teixit social.

Dia: 4 de febrer
Lloc: Sala La Cuina de l'Espai Francesca Bonnemaison.

Més informació: benestar.social@diba.cat o al telèfon: 934 022 164.


Curs “Inserció sociolaboral per a col·lectius en risc d’exclusió social”

Del 5 de febrer al 6 de març tindrà lloc el curs “Inserció sociolaboral per a col·lectius en risc d’exclusió social” a l’Associació sociocultural La Formiga, adreçat a educadors/es, professors/es, monitors/es i tots aquells professionals que treballen amb col·lectius de risc.

                    El preu del curs és de 260 euros.

Dies: Del 5 de febrer al 6 de març (divendres de 17 a 21 h. i dissabtes de 10 a 14 h.)
Lloc: Associació sociocultural La Formiga (C/Elkano 74)
Més informació a: info@laformiga.org i http://www.laformiga.org


Curs "Instruments per dissenyar i gestionar plans d'igualtat"

Cada dimarts i cada dijous, de 18 a 21 hores, entre el dimarts 16 de febrer i el dimarts 2 de març tindran lloc les sessions del curs "Instruments per dissenyar i gestionar plans d'igualtat".

El curs pretén donar a conèixer els conceptes i instruments fonamentals per integrar la perspectiva de gènere en els projectes. El termini d'inscripcions finalitza el dia 9 de febrer.

Dies: Del dimarts 16 de febrer al dimarts 2 de març, dimarts i dijous de 18 a 21 hores
Lloc: Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya (C/Roger de Llúria 155-157 Entresòl 1a)
Més informació a: http://www.colpis.org

 

Fòrum Social "Sindicat i Tercer Sector per la cohesió social"

La Fundació Pere Tarrés organitza, en el marc del Fòrum Social Pere Tarrés, una nova conferència-col·loqui a càrrec del Sr. Josep Maria Álvarez, secretari general d'UGT, sota el títol "Sindicat i Tercer Sector per la cohesió social".

El dinar-conferència, que tindrà una durada de 14 a 16:30 hores, té un preu de 20 euros.

Dia: divendres 19 de febrer, de 14 a 16.30 hores
Lloc: Alberg Pere Tarrés (C/Numancia 149)

Més informació i inscripcions a: http://www.peretarres.org/forumsocial o al telèfon 93.430.16.06


I Premi Solé Tura

I Premi Solé Tura per a la producció i desenvolupament de documentals de nova creació entorn de les malalties d'Alzheimer, Parkinson, i altres patologies neurodegeneratives associades a l'envelliment.

Es convoca aquest premi amb l'objectiu de reconèixer i valorar la professionalitat del sector, millorar i divulgar la seva aportació a la millora de la sensibilització i consciència social sobre les esmentades malalties.

El termini màxim per al lliurament de treballs/feines serà fins el 2 de juliol de 2010. La dotació del premi serà de 3.000 euros.


Cimera europea de governs locals

Els dies 22, 23 i 24 de febrer se celebrarà a Barcelona la Cimera europea de governs locals, en la que s'analitzarà quin ha de ser el paper dels governs locals a nivell europeu i local, i quines mesures han de prendre en el context actual. La finalitat de la cimera, que porta per títol "Governs locals en xarxa per una nova Europa" és saber com han de treballar els governs locals per aconseguir unes ciutats i una Europa més cohesionades.

La cimera està organitzada per la Diputació de Barcelona, el Ministeri de Política Territorial, la Secretaria d’Estat per la Unió Europea i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies; en el marc de la presidència espanyola de la UE.

El dimecres 24 de febrer se celebren sessions descentralitzades arreu de Catalunya. Entre aquestes, destaquen les que es realitzen a Terrassa ("Governs locals actius a Europa: els beneficis del treball en xarxa, Eurocities") i a Santa Coloma de Gramenet ("La complementarietat del tercer sector social i els governs locals en les polítiques d'inclusió social").

Dies: 22, 23 i 24 de febrer.
Lloc: World Trade Center Barcelona (Moll de Barcelona s/n)
Més informació i inscripcions a: http://www.europeansummit2010.eu