BUTLLETÍ ELECTRÒNIC N.28    MARÇ 2010  


Agenda del mes

Curs "Finances ètiques. És això possible?"

Del 2 al 18 de març la Universitat de Barcelona promou un curs, obert a tots els públics, entorn les finances ètiques. Aquest tipus de finances són una proposta políticament possible, econòmicament rendible i socialment implicada, que permeten respostes financeres per a les necessitats de les persones generalment excloses del sistema financer tradicional i per a aquelles organitzacions que persegueixen la construcció d'una societat justa i inclusiva.

Per assistir al curs cal emplenar un formulari i pagar la quota d'inscripció.

Dies: dimarts i dijous del 2 al 18 de març, de 18:30 a 21 hores.

Lloc: Aula 2F6. Facultat de Biblioteconomia UB (C/ Melcior de Palau, 140).


Jornades "Capacitant les ONG/sida: millorant la prevenció del VIH"


Jornada sobre l'atur

L'associació Acció Solidària Contra l'Atur organitza conjuntament amb ESADE la jornada "Com canviar la tendència?: de destruir a crear ocupació".

Durant la jornada, que se celebrarà de 9 a 13:30 hores, hi haurà una ponència (Un nivell d'atur socialment insostenible), un panell (Crear ocupació: una urgència econòmica i social) i un col·loqui.

Cal confirmar assistència.

Dia: divendres 5 de març, de 9 a 13:30 hores.
Lloc: ESADE Fòrum (Avda. Pedralbes, 60-62).
Més informació i confirmació d'assistència al telèfon 93.217.02.88 o al correu electrònic: accio@pangea.org


Sessió de teatre accessible de l'obra "El encuentro de Descartes con Pascal joven"

El Teatre Lliure, amb col·laboració amb ONCE Catalunya i l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona, organitza una sessió accessible de l'obra "El encuentro de Descartes con Pascal joven" dirigida per Josep Maria Flotats.

La sessió es farà amb subtítols en castellà per a persones amb discapacitat auditiva i amb audiodescripció en català per a persones amb discapacitat visual.

Dia: divendres 5 de març, 20:30 hores.
Lloc: Teatre Lliure Montjuic (Passeig de Santa Madrona, 40-46).
Més informació al telèfon 93.228.97.47 o al correu electrònic: info@teatrelliure.com


XVI Cicle de música Per l'altre cor cremat de Barcelona: concert amb la Coral Lavínia

L'associació Per l'altre cor cremat de Barcelona organitza el XVI cicle de concerts amb l'objectiu de recaptar fons que destinen a entitats benèfiques que tenen com a finalitat impulsar projectes de promoció, educació i habitatge de les famílies més necessitades del barri del Raval.

El segon concert del cicle serà a càrrec de la Coral Lavínia, la qual està dirigida per Miquel i Elisenda Saladrigues.


Dilluns 8 de març

Dia Internacional de la Dona

I Jornada "Conciliació de la vida familiar i laboral. L'abandó infantil en la societat del benestar?"

En motiu de la celebració del 22è aniversari del Servei d'Atenció d'Infants i Famílies Quatre Vents, i aprofitant l'experiència adquirida durant els mateixos, la Fundació Quatre Vents organitza la I Jornada sobre "Conciliació de la vida familiar i laboral".

En aquesta Jornada, que comptarà amb la presència de representants de l'Administració, el Síndic de Greuges, la Fundació Sanitària Pere Claver i l'Escola Reina Elisenda, a més a més de membres del servei de la Fundació, s'intentarà donar resposta a preguntes entorn els efectes negatius de la no conciliació de la vida familiar i laboral, la funció de la família i els centres socials i educatius en la criança dels infants i els recursos necessaris per afavorir aquesta compatibilització.

Per assistir a la Jornada cal emplenar un formulari i pagar la quota d'inscripció.

Dia: dijous 11 de març, de 9 a 13:45 hores.
Lloc: Casa del Mar (C/ Albareda 1).
Més informació, programa de la Jornada i inscripcions a: www.4vents.org


Fòrum obert de participació per l'elaboració del Pla Municipal LGTB i presentació del projecte europeu de polítiques locals contra l'homofòbia

El dissabte 13 de març se celebrarà al Centre Cívic Convent de Sant Agustí el Fòrum obert de participació per l'elaboració del Pla Municipal LGTB de l'Ajuntament de Barcelona, en el qual es recolliran les aportacions de les associacions, experts, personal de l'Administració i de persones individuals.

A més, durant l'acte es presentarà el projecte europeu de polítiques locals contra l'homofòbia "Contra l'homofòbia. Eines per a les administracions locals europees" liderat per l'Ajuntament de Barcelona amb la participació de les ciutats de Torino, Colònia, Budapest i Londres.

Per assistir a l'acte organitzat pel Consell Municipal de Gais, Lesbianes i Homes i dons Transsexuals cal inscripció prèvia.

Dia: dissabte 13 de març, de 16:30 a 20 hores.
Lloc: Centre Cívic Convent de Sant Agustí (C/ Comerç, 36).
Més informació i confirmació d'assistència al correu electrònic: dretscivils@bcn.cat
O a la web barcelonaensenten.wordpress.com


Inauguració de l'exposició del centenari de l'Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la Dona

El dimecres 17 de març s'inaugura l'exposició "D'Institut a Centre de Cultura de Dones" en motiu del centenari de l'Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la Dona. La mostra és un recull d'imatges i material d'arxiu sobre la trajectòria i història dels 100 anys d'aquest espai.

L'exposició romandrà oberta del 17 de març al 27 de maig de 2010.

Dia: 17 de març, 19 hores.
Lloc: Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (C/ Sant Pere més Baix, 7).
Més informació a: www.bonnemaison-ccd.org


Jornades "Emocions positives i benestar"

En les VI Jornades d'Educació Emocional "Emocions positives i benestar" es vol posar en comú l'estat de la qüestió sobre les emocions positives, ja que són les que s'ocupen de totes les emocions, a més de ser l'essència del benestar; amb la finalitat de potenciar el benestar personal i social.

Organitza les Jornades l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Barcelona.

Dies: 18 i 19 de març.
Lloc: Campus Mundet. Edifici del Teatre (Passeig de la Vall d'Hebron, 171).
Més informació i programa a: www.jornadeseducacioemocional.com


Festival internacional de curtmetratges de temàtica social de Nou Barris

Entre els dies 18 i 21 de març se celebra la sisena edició del Festival "Sólo para cortos", el qual promociona la projecció de curtmetratges de temàtica social atenent a una mirada crítica amb el món que ens envolta i la vida que vivim.

Organitzen el Festival el Casal de Joves Prosperitat i l'Associació pel foment del curtmetratge social.

Dies: del 18 al 21 de març.
Lloc: C/ Joaquim Valls 62.
Més informació a: www.soloparacortos.org


Dimenge 21 de març

Dia Internacional per l'Eliminació de la Discriminació racial

Dilluns 22 de març

Dia Mundial de l'Aigua

Subvencions del programa "Lluita contra la pobresa i l'exclusió social"

Del 8 al 28 de març està oberta la convocatòria de subvencions de la Fundació La Caixa per a organitzacions no lucratives que ofereixin serveis que cobreixen les necessitats bàsiques de persones en risc o situació d'exclusió social, que promoguin la participació i la inserció social d'aquestes persones o que realitzin projectes que afavoreixin camins d'inserció laboral per a superar situacions d'exclusió.

Termini de presentació de sol·licituds: del 8 al 28 de març de 2010.Notícies / informacions breus

Cimera europea de governs locals

Els dies 22, 23 i 24 de febrer es va celebrar a Barcelona la Cimera europea de governs locals, en la qual es va analitzar el paper dels governs locals a nivell europeu i local, i quines mesures han de prendre els mateixos en el context actual.

Una de les finalitat de la cimera "Governs locals en xarxa per una nova Europa", més enllà de compartir experiències i enfocaments, era analitzar eines de treball per aconseguir unes ciutats i una Europa més cohesionades.

Especial menció mereixen les sessions descentralitzades que es van celebrar el dimecres 24 de febrer arreu de Catalunya. Entre aquestes, destaquen les que es van realitzar a Terrassa ("Governs locals actius a Europa: els beneficis del treball en xarxa, Eurocities") i a Santa Coloma de Gramenet ("La complementarietat del tercer sector social i els governs locals en les polítiques d'inclusió social").

La cimera ha estat organitzada per la Diputació de Barcelona, el Ministeri de Política Territorial, la Secretaria d'Estat per la Unió Europea i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies; en el marc de la presidència espanyola de la UE.


Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

Av. Diagonal, 233 4a planta

08013 Barcelona
Tel. 93.413.27.31
e-mail: acordciutada@bcn.cat