BUTLLETÍ ELECTRÒNIC N.35    OCTUBRE 2010  

Sumari

Destaquem: Dia Internacional contra la Pobresa, X Jornada Bancs del Temps
Actualitat: Pla Estratègic Serveis Socials de Catalunya, Dia Internacional de la Gent Gran, nous avantatges Targeta rosa
Entrevista: Sr. Jordi Roglà, director de Càritas Diocesana de Barcelona
Entitats: 25è aniversari de la Fundació Els Tres Turons
Publicacions: Temps, cura i ciutadania. Corresponsabilitats privades i públiques
Agenda

  Destaquem


Campanya Dia Internacional contra la Pobresa: "donem el millor de nosaltres"

En motiu del 17 d'octubre Dia Internacional contra la Pobresa, en el marc de l'Any Europeu 2010 de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social, la Taula d'entitats del Tercer Sector Social ha llançat una campanya per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de col·laborar amb les entitats socials per lluitar contra la pobresa.

La campanya culmina el mateix dia 17 d'octubre amb un acte institucional en el qual hi participarà, entre d'altres personalitats, el President de la Generalitat, Sr. José Montilla. En aquest acte, les 29 federacions d'entitats membres de la Taula faran públic un compromís col·lectiu en pro de la construcció d'una Catalunya més inclusiva.

[+] veure més


X Jornada Bancs del Temps

L'Associació Salut i Família organitza la X Jornada Bancs del Temps en les quals es vol analitzar i difondre les innovacions i els èxits més destacats a nivell nacional i internacional dels bancs dels temps.

També es debatran nous reptes de pensament i acció per al desenvolupament futur dels bancs del temps i s'aprofitarà per presentar noves propostes de cooperació, formació i recolzament entre els bancs del temps del sud d'Europa.

[+] veure més

  Actualitat


Aprovat el Pla Estratègic de Serveis Socials de Catalunya

El Govern de la Generalitat va aprovar el passat 3 d'agost el Pla Estratègic de Serveis Socials de Catalunya. El Pla fixa els reptes i els objectius que el sistema català de serveis socials ha d'assolir durant el període 2010-2013.

El Pla remarca la necessitat que el sistema de serveis socials garanteixi la igualtat d'oportunitats i el dret de les persones a viure dignament durant totes les etapes de la vida a partir de la cobertura de les necessitats bàsiques i socials, i garantint l'accés universal i uns estàndards de qualitat òptims.

[+] veure més


Stop Soledat. Endavant la gent gran

Aquest és el lema del manifest que la Fundació Amics de la gent gran ha fet públic en motiu del Dia Internacional de la Gent Gran del passat dia 1 de novembre.

Enguany, a proposta de la Federació Internacional dels Amics de la gent gran, s'han repartit 35.000 flors a tot Europa per commemora aquest dia. A Barcelona, persones voluntàries van lliurar 1.500 flors a les persones grans que van trobar durant una marxa que va recórrer des dels Jardinets de Gràcia fins a la Plaça de la Vila de Gràcia.

[+] veure més


Més prestacions i avantatges per a les persones usuàries de la Targeta rosa

L'oferta i prestacions de la Targeta rosa s'han ampliat fins a aproximadament 300 establiments i institucions que ofereixen descomptes i altres avantatges per a les persones titulars.

La Targeta rosa és una prestació creada fa més de 30 anys per tal d'estimular la socialització i la participació de les persones grans i de les persones amb discapacitat en l'ús i el gaudi de la ciutat, que fins al moment es concretava, principalment, en avantatges en la utilització del transport públic i en l'accés gratuït o reduït al Zoo, museus municipals i instal·lacions esportives.

[+] veure més

  Entrevista


Entrevista al Sr. Jordi Roglà

Director de Càritas Diocesana de Barcelona

En aquest butlletí entrevistem al Sr. Jordi Roglà, Director de Càritas Diocesana de Barcelona. Càritas és una entitat de l’Església catòlica que té com a objectiu promoure, orientar i coordinar l’acció social i el compromís de la comunitat cristiana, i la finalitat d’ajudar a la promoció humana i al desenvolupament integral de les persones, sensibilitzar la societat i promoure la justícia social.

[+] veure més

  Entitats de l'Acord


25è aniversari Fundació Els Tres Turons

El dilluns 18 d'octubre la Fundació Els Tres Turons celebra el seu 25è aniversari. Per commemorar-ho ha organitzat una jornada debat entorn a la Salut Mental Comunitària a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé.

Durant la jornada, que compta amb sessions de matí i tarda, se celebraran diverses taules rodones, entre les que destaquen les següents: "Rehabilitació psicosocial i salut mental comunitària", "El dret al treball i les empreses d'inserció", "El territori, espai de diversitat i convivència" i "Les organitzacions socials i els drets de les persones".

[+] veure més

  Publicacions d'interès


Temps, cura i ciutadania. Corresponsabilitats privades i públiques

La Sra. Cristina Brullet, coordinadora del grup de treball de Famílies del Consell Municipal de Benestar Social i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha publicat el dossier "Temps, cura i ciutadania. Corresponsabilitats privades i públiques".

El dossier vol ser un anàlisi de la problemàtica que lliga les transformacions familiars, els drets de la ciutadania i l'organització dels temps i dels espais de la cura quotidiana de les persones

[+] veure més

  Agenda


Curs "Construint serveis de lleure inclusius"

Dies: 7, 14, i 21 d'octubre de 2010.
Lloc: seu de Dincat (C/ Joan Güell, 90-92 de Barcelona).

[+] veure més


I Congrés Internacional de Dones Gitanes

Dies: del divendres 8 al diumenge 10 d'octubre.
Lloc: CaixaForum.

[+] veure més


Inscripcions al cicle de seminaris sobre Participació Ciutadana

Període de preinscripcions fins el dilluns 11 d'octubre de 2010.

[+] veure més


Jornada de Voluntariat i Pobresa

Dia: dimecres 13 d'octubre, de 9 a 14 hores.
Lloc: Avinguda Drassanes 3.

[+] veure més


Teatre per a la transformació social

Dies: a partir del dimecres 13 d'octubre, de 19:30 a 21:30 hores.
Lloc: Centre Cívic Parc Sandaru (C/ Buenaventura Muñoz 21).

[+] veure més


Curs "Fiscalitat per entitats sense ànim de lucre"

Dies: dimecres 13 i dijous 14 d'octubre, de 16 a 20 hores.
Lloc: Casa Orlandai (C/ Jaume Piquet 23).

[+] veure més


Curs "Teatre de l'oprimit: una eina socieducativa"

Dies: del dijous 14 d'octubre al dimarts 2 de novembre, de 18:30 a 21 hores.
Lloc: Facultat de Biblioteconomia UB (C/ Melcior de Palau 140).

[+] veure més


XVIII Jornades Culturals de la FAGiC

Dia: dilluns 18 d'octubre, 9 hores.
Lloc: Casa Àsia (Av. Diagonal 373).

[+] veure més


Jornada "Repte de canvi social"

Dia: dijous 21 d'octubre, 16:30 hores.
Lloc: NH Raylle Hotel (Travessera de les Corts 150-152).

[+] veure més


V Fòrum Interxarxes: "Patologia mental i treball en xarxa"

Dia: divendres 22 d'octubre, de 9 a 14:30 hores.
Lloc: Casa del Mar (C/ Albareda 11-13).

[+] veure més


XVI Cicle de música Per l'altre cor cremat de Barcelona: concert amb Sedeta Gospel Singers

Dia: divendres 22 d'octubre, 21:30 hores.
Lloc: Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor (Plaça Sant Just).

[+] veure més


En aquest apartat només es presenta una sel·lecció d'alguns dels actes destacats del mes. Podeu consultar més esdeveniments a l'agenda inclusiva del portal web de l'Acord Ciutadà


Si voleu donar-vos de baixa de la llista de distribució del butlletí envieu un correu electrònic a: acordciutada@bcn.cat

  Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

C/ València 344, 6a planta

08009 Barcelona
Tel. 93.413.27.31
e-mail: acordciutada@bcn.cat