BUTLLETÍ ELECTRÒNIC N.37    DESEMBRE 2010  

Sumari
Destaquem
Actualitat
Entrevista
Info Acord
Publicacions
Agenda
Noves entitats
II Jornada tècnica XAPSS, Jornada "Construint compromisos enfront "l'aquí no"
Posa't la gorra, Premi per a Energy Control, Banc de Productes no Alimentaris
Sr. Josep Marquès, President de la Creu Roja a Barcelona
Imagina un 2015 sense ningú al carrer, Catàleg de recursos i documentació XAPSS
Guia d'experiències per al foment de la convivència des del teixit associatiu
Agenda del mes
Consell d'Associacions de Barcelona
Destaquem

Celebrada la II Jornada tècnica de la Xarxa d'atenció a persones sense sostre

Sota el títol "Imagina un 2015 sense ningú al carrer" s'ha celebrat al Caixa Fòrum la segona jornada tècnica organitzada per la Xarxa d’atenció a persones sense sostre de Barcelona.

En el marc del 2010 com a Any Europeu de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social, la Xarxa ha presentat la tasca realitzada fins al moment i ha volgut sensibilitzar i convidar a les administracions, entitats i a la societat civil en general a fer-se ressò de l’objectiu fixat pel Parlament Europeu d'arribar a l'any 2015 havent eradicat la situació de les persones que dormen al carrer.

[+] veure més

Celebrada la Jornada Construint compromisos enfront "l'aquí no"

El dijous 2 de desembre de 2010 va tenir lloc la VI Jornada Anual de la Federació Catalana de Drogodependències Construint compromisos enfront "l’aquí-no" a la a la Biblioteca Jaume Fuster.

L’objectiu de la jornada era aprofundir i consensuar una proposta de compromisos, orientacions i criteris per tal d’arribar a un tractament responsable, consensuat i coordinat per a la gestió de conflictes “d’aquí no” i donar continuïtat a la reflexió que es va iniciar l’any passat a la jornada Treballem per uns barris dignes: Estratègies, eines i compromisos vers l’ “aquí no”.

[+] veure més
Actualitat

Posa't la gorra al Zoo de Barcelona

Un any més l'Associació de Nens amb Càncer AFANOC celebra el dissabte 18 de desembre al Zoo de Barcelona la 10a edició de la Festa Posat' la gorra, en la qual hi haurà tallers infantils, activitats, obsequis i espectacles.

[+] veure més

Premi Europeu de Prevenció de Drogues per a Energy Control

El Programa Energy Control d'ABD ha rebut el Premi Europeu de Prevenció de Drogues 2010. La cerimònia d'entrega de premis va tenir lloc durant la Conferència Ministerial del Grup Pompidou a Estrasburg. Enguany, d'entre 82 candidatures de 26 països, s'han seleccionat tres projectes innovadors que compten amb la implicació i participació dels i les joves.

Energy Control és un col·lectiu de persones preocupades per l'ús de drogues en els espais de festa dels i les joves, que ofereix informació amb l'objectiu de disminuir els riscs del seu consum.

[+] veure més

Actualitzat el llistat de productes del Banc de Productes no Alimentaris

El Banc de Productes no Alimentaris, una iniciativa de la Fundació Institut de Reinserció Social i l'Associació Cívica La Nau promoguda per l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva ha actualitzat el llistat de productes disponibles, entre els que hi ha productes d’higiene personal, productes d’higiene de la llar, roba, jocs, joguines, etc.

El Banc és un servei que promou la captació i la gestió de productes procedents del mecenatge i de donacions que realitzen les empreses, amb la voluntat de distribuir aquest material a entitats de caire social i sense ànim de lucre per al seu ús i aprofitament, així com actuar en favor de col·lectius de població vulnerables a processos d’exclusió social.

[+] veure més
Entrevista

Entrevista al Sr. Josep Marquès

President de la Creu Roja a Barcelona

En aquest butlletí entrevistem al Sr. Josep Marquès, President de Creu Roja Barcelona. Des de principis de 2010 la Creu Roja ha atès 177.690 persones en programes per pal·liar l'impacte social de la crisi econòmica persones, de les quals més de 157.000 han rebut aliments i altres productes de primera necessitat i més de 20.600 han participat en programes d'orientació i inserció laboral o en cursos de formació.

El Sr. Marquès destaca que la Creu Roja és un moviment internacional constituït fa 150 anys, present a 186 països, i al qual estan vinculades més de 120 ,milions de persones arreu del món. Posa en valor la tasca dels i les professionals i les persones voluntàries de la Creu Roja i el fet de representar un moviment organitzat a nivell internacional, que genera un important efecte multiplicador.

[+] veure més
Info Acord

Imagina un 2015 sense ningú al carrer

La Xarxa d’Atenció a Persones sense Sostre demana als ciutadans i ciutadanes la seva adhesió a l’objectiu del Parlament Europeu que proposa assolir que ningú hagi de viure al carrer l’any 2015.

A dotze mercats de la ciutat es distribuiran fulls informatius i adhesius per donar a conèixer entre la ciutadania la voluntat de treballar perquè ningú visqui als carrers de la nostra ciutat.

[+] veure més

Publicades les propostes de millora en l'atenció social i sanitària a les persones sense sostre amb problemes de salut mental

La Xarxa d'atenció a persones sense sostre, promoguda per l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, ha publicat les propostes de millora en l'atenció social i sanitària a les persones sense sostre amb problemes de salut mental.

La seva elaboració s’ha dut a terme a partir del treball obtingut de la I Jornada Tècnica de la xarxa celebrada el dia 7 de juliol de 2009, la qual tractava sobre la intervenció en persones sense sostre i amb malaltia mental.

[+] veure més

Presentat el catàleg de recursos i serveis de la Xarxa d'atenció a persones sense sostre

El Catàleg de la Xarxa d’atenció a persones sense sostre és un directori dels recursos i serveis dirigits a les persones sense sostre a la ciutat de Barcelona.

Aquest catàleg recull tots aquells recursos i serveis prestats per les entitats i organitzacions que conformen aquesta xarxa, tant si són de titularitat pública com privada o concertada amb l'administració competent.

[+] veure més
Publicacions d'interès

Guia d'experiències per al foment de la convivència des del teixit associatiu

La lectura que us recomanem aquest mes és una publicació de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, que porta per títol "Guia d'experiències per al foment de la convivència des del teixit associatiu".

[+] veure més
Agenda

Congrés Internacional del Voluntariat

Dies: del dimecres 1 al dimarts 7 de desembre.
Lloc: Barcelona.

[+] veure més

XVIII Art Solidari contra la Sida

Dies: del dijous 2 al divendres 17 de desembre.
Lloc: Sala d'Exposicions de la Fundació Comaposada (Rambla de Santa Mònica 10).

[+] veure més

Celebració del 62è Aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

Dia: dijous 9 de desembre, 18:30 hores.
Lloc: Sala d'actes del Departament d'Interior (C/Diputació 355).

[+] veure més

VII Premis d'Educació en el Lleure

Termini de la convocatòria: dijous 9 de desembre de 2010.
Promou: Fundació Lluís Carulla.

[+] veure més

III Concert de Nadal Bona Voluntat en Acció

Dia: dijous 9 de desembre, 20:30 hores.
Lloc: Hotel NH Constanza.

[+] veure més

Mitjans de comunicació i tercer sector, aliances i desacords

Dia: divendres 10 de desembre, de 14 a 16:30 hores.
Lloc: Alberg Pere Tarrés (C/ Numància 149).

[+] veure més

Jornada de reflexió amb motiu del Dia Internacional de les Persones Migrants

Dia: divendres 17 de desembre, 9:30 hores.
Lloc: Sala d'actes de CCOO de Catalunya (Via Laietana 16).

[+] veure més

A la Barceloneta... Un altre Nadal és possible!

Dia: dissabte 18 de desembre, de 10 a 14 hores.
Lloc: Fàbrica del Sol (Salvat Papasseit 1).

[+] veure més

Concert Acupuntura per al Món

Dia: dilluns 20 de desembre, 21 hores.
Lloc: Església del Monestir de Pedralbes.

[+] veure més
En aquest apartat només es presenta una sel·lecció d'alguns dels actes destacats del mes. Podeu consultar més esdeveniments a l'agenda inclusiva del portal web de l'Acord Ciutadà
Noves entitats
Durant el mes de novembre de 2010 s'ha adherit a l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva 1 nova entitat, la qual us emplacem a conèixer:

Consell d'Associacions de Barcelona
Si voleu donar-vos de baixa de la llista de distribució del butlletí envieu un correu electrònic a: acordciutada@bcn.cat
  Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

C/ València 344, 6a planta

08009 Barcelona
Tel. 93.413.27.31
e-mail: acordciutada@bcn.cat