BUTLLETÍ ELECTRÒNIC N.38    GENER 2011 
Sumari
Destaquem

Actualitat

Entrevista

Info Acord

Publicacions

Agenda

Enllaços
L'abordatge de la pobresa a Barcelona en el marc de l'Estratègia europea 2020

Nou projecte de tractaments d'acupuntura a persones en situació de vulnerabilitat

Sra. Teresa Crespo, Presidenta d'ECAS

L'experiència de la XAPSS present a unes jornades sobre el treball en xarxa a Gijón

Orientacions i criteris per a l'abordatge dels conflictes "d'aquí no"

Agenda de gener

Tots mereixem una oportunitat
Destaquem

L'abordatge de la pobresa a Barcelona en el marc de l'Estratègia Europea 2020

L'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva impulsa uns nous espais de trobada per a debatre fenòmens socials i temes d'interès de la ciutat. Aquests nous espais, tal i com estableix la proposta de Pla Director de l'Acord 2010-2013, s'anomenen Taules de Deliberació.

La primera Taula de Deliberació es realitzarà el dimecres 26 de gener de 2011 de 17 a 19 hores. El tema a debatre en aquesta taula serà l'abordatge de la pobresa a Barcelona en el marc de l'Estratègia Europea 2020.

[+] veure més
Actualitat

Nou projecte pilot per a realitzar tractaments d'acupuntura a persones en situació de vulnerabilitat social

L’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva està iniciant un projecte pilot de col·laboració amb l'associació “Acupuntura para el mundo" per realitzar tractaments d’acupuntura a persones amb en situació de vulnerabilitat social, i el promourà a les entitats que l’integren i que atenen a persones en risc d'exclusió social.

[+] veure més

Moisés Broggi rep el I Premi Amics de la gent gran

Durant la celebració de la 23a edició del Gran Dinar de Nadal per a persones grans que pateixen soledat i aïllament organitzat per Amics de la gent gran, celebrat el dia 18 de desembre al Museu Marítim de Barcelona, el doctor i humanista Moisés Broggi va rebre el I Premi Amics de la gent gran.

[+] veure més
Entrevista

Entrevista a la Sra. Teresa Crespo

Presidenta de la federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS)

En aquest butlletí entrevistem a la Sra. Teresa Crespo, Presidenta d'ECAS. La federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social aglutina tota una sèrie d'entitats que treballen per l'acció social i el benestar de les persones.

En paraules de la seva presidenta, "treballem amb les persones per intentar ajudar-les, per tal que assoleixin una major autonomia, i una major capacitat de participació en la societat. És ajudant les persones que s'aconsegueix una major cohesió social, i per tant, una societat més inclusiva".

[+] veure més
Info Acord

L'experiència de la Xarxa d'atenció a persones sense sostre present a unes jornades sobre treball en xarxa per la inclusió social a Gijón

Els dies 15 i 16 de desembre va tenir lloc a Gijón les "Jornadas sobre el trabajo en red para la inclusión social". en les jornades s'analitzava la importància del treball en xarxa per fer front a l'exclusió social i s'estudiaven vies i itineraris per afavorir la inclusió.

Durant es dos dies de sessions es van celebrar taules d'intercanvi d'experiències. Una d'aquestes va tenir com a protagonista el treball en xarxa a l'Ajuntament de Barcelona, exemplificat amb la Xarxa d'atenció a persones sense sostre. Van intervenir el Sr. Andreu Parera, responsable municipal del seguiment de la Xarxa, i el Sr. Jesús Ruiz, del Centre d'Acollida Assís.

[+] veure més
Publicacions d'interès

Orientacions i criteris per l’abordatge dels conflictes “aqui-no” vinculats amb el desplegament de serveis i programes socials

La lectura que us recomanem aquest mes és un document de treball entorn els fenòmens "d'aquí no" que porta per títol "Orientacions i criteris per l’abordatge dels conflictes d'aquí-no vinculats amb el desplegament de serveis i programes socials".

[+] veure més
Agenda

Cursos Creu Roja gener 2011

Inici dels cursos: gener de 2011.
Lloc: C/ Joan d'Àustria 126.

[+] veure més

Conferència cardiòleg Dr. Valentí Fuster

Dia: dilluns 10 de gener, 10 hores.
Lloc: Paranimf de la Universitat de Barcelona.

[+] veure més

Cicle de cinema sobre pobresa i exclusió social

Dia: dimarts 18 de gener.
Lloc: Cinema Alexandra.

[+] veure més

Cicle de xerrades sobre cooperativisme i economia social i solidària

Dia: dijous 20 de gener, 18:30 hores.
Lloc: Escola de Polítiques Socials i Urbanes (Passeig d'Urrutia 17 baixos).

[+] veure més

Premis civisme 2010

Termini de sol·licitud: dilluns 31 de gener de 2011.

[+] veure més

Curs per a la Formació de Voluntaris en Drogodependències i Salut Mental

Inici dels cursos: dimarts 1 de febrer de 2011.
Lloc: ATRA (C/ Gran de Gràcia 239 1r 1a).

[+] veure més
En aquest apartat només es presenta una sel·lecció d'alguns dels actes destacats del mes. Podeu consultar més esdeveniments a l'agenda inclusiva del portal web de l'Acord Ciutadà
Enllaços d'interès
Tots mereixem una oportunitat

La Fundació Arrels ha engegat la campanya de sensibilització "Tots mereixem una oportunitat" entorn la realitat de les persones sense sostre de Barcelona.

A través de la pàgina web de la campanya podeu obtenir informació de la tasca de la Fundació Arrels, veure informació entorn la campanya i conèixer de primera mà l'eina via Twitter que han creat per tal de difondre l'experiència de les persones sense sostre.

[+] Enllaç a la pàgina web

Si voleu donar-vos de baixa de la llista de distribució del butlletí envieu un correu electrònic a: acordciutada@bcn.cat
  Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

C/ València 344, 6a planta

08009 Barcelona
Tel. 93.413.27.31
e-mail: acordciutada@bcn.cat