BUTLLETÍ ELECTRÒNIC N.39    FEBRER 2011 
Sumari
Destaquem

ActualitatEntrevista

Info Acord


Publicacions

Agenda

Noves entitats
La situació del poble gitano a l'Europa actual: entre el reconeixement i la xenofobia

Celebrada la primera Taula de deliberació de l'Acord
La Creu Roja i l'Ajuntament repartiran ajuts de suport social a 3.000 beneficiaris
2011 Any Europeu del Voluntariat

Sr. Ismael Palacín, Director de la Fundació Jaume Bofill

Ja heu actualitzat les dades de la vostra entitat a la pàgina web de l'Acord?
Celebrada la Jornada anual de la Xarxa de Centres Oberts

Educació i ascens social a Catalunya

Agenda de febrer

Entitats i institucions adherides a l'Acord gener 2011
Destaquem

La situació del poble gitano a l'Europa actual: entre el reconeixement i la xenofòbia

L'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva us convida a participar a la Taula Debat, “La situació del poble gitano a l'Europa actual: entre el reconeixement i la xenofòbia”, organitzada per la vocalia de Cultura Gitana d'Amics de l'Etnològic conjuntament amb el Consell Municipal del Poble Gitano de Barcelona, i amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona.

[+] veure més
Actualitat

Celebrada la primera Taula de deliberació de l'Acord

El passat dimecres 26 de gener va tenir lloc al Pati Manning la celebració de la primera Taula de deliberació impulsada i promoguda per l'Acord Ciutadà, un nou espai de trobada per a debatre fenòmens socials i temes d'interès de la ciutat.

[+] veure més

La Creu Roja i l'Ajuntament repartiran ajuts de suport social a 3.000 beneficiaris

La Creu Roja i l'Ajuntament de Barcelona han signat un acord per finançar i repartir ajuts de suport social a 3.000 persones beneficiaries durant l'any 2011.

[+] veure més

2011 Any Europeu del Voluntariat

El 2011 ha estat declarat per la Comissió Europea "Any Europeu del Voluntariat".

[+] veure més
Entrevista

Entrevista al Sr. Ismael Palacín

Director de la Fundació Jaume Bofill

En aquest butlletí entrevistem al Sr. Ismael Palacín, Director de la Fundació Jaume Bofill. La Fundació és una institució de molt recorregut fundada l'any 1969 que des de sempre ha vetllat per promoure els canvis i transformacions socials que necessita Catalunya.

Actualment la Fundació ha fet un gir estratègic important: posar tot el focus en les transformacions necessàries de l'educació al país. En paraules del seu director "la Fundació sempre ha buscat ser un centre de recerca i de reflexió i d'impuls d’iniciatives de canvi i promoció social. Ara hem entès que un dels grans reptes de la societat és millorar l'educació: la nostra societat de demà no serà millor que l’educació que hem sabut donar als nostres fills".

[+] veure més
Info Acord

Ja heu actualitzat les dades de la vostra entitat a la pàgina web de l'Acord?

Des del mes de gener de 2010 des de l'Acord Ciutadà estem actualitzant les dades de totes les entitats i institucions membres, a fi i efecte de posar en funcionament un cercador interactiu que mostrarà les dades de les entitats en un mapa web.

Per actualitzar les dades de la vostra entitat necessiteu el codi d'usuari i la clau d'accés. Podeu sol·licitar-los, en cas que no hagueu rebut el correu electrònic, enviant un correu electrònic a acordciutada@bcn.cat o al telèfon 93.413.27.31.

[+] veure més

Celebrada la Jornada Anual de la Xarxa de Centres Oberts d'Atenció a la Infància i l'Adolescència

El passat dimecres 12 de gener va tenir lloc la Jornada Anual de la Xarxa de Centres Oberts d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, una xarxa de l'Acord Ciutadà que enguany celebra el seu cinquè aniversari i que en l'actualitat integra una quinzena de Centres Oberts de la ciutat.

L'objectiu de la sessió de treball era avançar en la definició d'orientacions i criteris per configurar un model de servei comú i propi de Centre Obert de la ciutat de Barcelona. Concretament, en la sessió d'enguany es va analitzar la coordinació i el treball amb altres agents i recursos presents al territori d'actuació dels centres oberts.

[+] veure més
Publicacions d'interès

Educació i ascens social a Catalunya

La lectura que us recomanem aquest mes és una publicació de la col·lecció Informes Breus de la Fundació Jaume Bofill que es titula "Educació i ascens social a Catalunya".

[+] veure més
Agenda

Cursos Creu Roja febrer - març 2011

Inici dels cursos: febrer/març de 2011.
Lloc: C/ Joan d'Àustria 126.

[+] veure més

Presentació del llibre "Ciutadania i Inclusió Social"

Dia: dimarts 8 de febrer, 16:30 hores.
Lloc: CaixaForum (Av. Ferrer i Guàrdia 6-8).

[+] veure més
En aquest apartat només es presenta una sel·lecció d'alguns dels actes destacats del mes. Podeu consultar més esdeveniments a l'agenda inclusiva del portal web de l'Acord Ciutadà
Noves entitats
Durant el mes de gener de 2011 s'han adherit a l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva 16 noves entitats:

l'Associació Punt de Referència, la Asociación de Uruguayos en Catalunya, el Centre cultural de formació i ocupació professional Sant Martí, el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, Bidó de Nou Barris (Ateneu Popular de 9Barris, la Fundació Migra Studium, l'Associació Cultural Idara Minhaj ul Quran (Via de la Paz), la Federación de Asociaciones Americanas en Catalunya, la Fundació Privada Servei Solidari per la Inclusió Social, el Moviment Coral Català, la Xarxa 9 Barris Acull, la Fundació La Caixa, els Lluïsos de Gràcia, la Cooperativa SUARA, l'Associació Prohabitatge i l'Observatori de drets humans DESC.

Si voleu donar-vos de baixa de la llista de distribució del butlletí envieu un correu electrònic a: acordciutada@bcn.cat
  Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

C/ València 344, 6a planta

08009 Barcelona
Tel. 93.413.27.31
e-mail: acordciutada@bcn.cat