BUTLLETÍ ELECTRÒNIC N. 49     DESEMBRE 2011 
Sumari
Destaquem

Actualitat


Entrevista


Info Xarxes

Publicacions

Agenda

Noves entitats
Nova campanya de la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar

Lliurament Premis Maria José Vázquez a l'autonomia personal
Flashmob Tots som ciutadans. Ningú sense llar

Sra. Imma Fernández i Sra. Montse Sánchez, d'AFAB i membres de la Xarxa de suport a les famílies cuidadores

Barcelona commemora la Diada dels Drets dels Infants

Construint el model de Centres Oberts per a la ciutat de Barcelona

Agenda del mes de desembre

Noves entitats adherides a l'Acord novembre 2011
Destaquem

Nova campanya de la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar

La Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) de l'Acord ha impulsat una campanya online de sensibilització sobre la realitat i les condicions de vida de les persones sense llar.

La campanya té dues grans finalitats. En primer lloc, conscienciar la ciutadania sobre la situació de vulnerabilitat que viuen les persones sense llar a la nostra ciutat. I en segon lloc, informar a la ciutadania sobre les diverses formes de col·laboració existents per contribuir a millorar les condicions de vida de les persones sense llar.

[+] veure més
Actualitat

Lliurament Premis Maria José Vázquez a l'autonomia personal

ECOM va lliurar el divendres 25 de novembre la I edició dels Premis Maria José Vázquez a l'autonomia personal. Els guardons, impulsats per ECOM coincidint amb el 40è aniversari de l'entitat, tenen la voluntat de premiar la tasca que fan persones, entitats, institucions i empreses per facilitar l'autonomia personal del col·lectiu de persones amb discapacitat física.

[+] veure més

Flashmob Tots som ciutadans. Ningú sense llar

Dijous 24 de novembre, a Plaça Sant Jaume, va tenir lloc una flashmob com a acte simbòlic en motiu del Dia de les Persones sense llar, que es va commemorar el diumenge 27 de novembre. L'acte s'inscrivia en la Campanya sense Llar 2011 "Tots som ciutadans. Ningú sense llar" promoguda per Càritas i a la qual s'havia adherit la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar de l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva.

[+] veure més
Entrevista

Entrevista a les Sres. Imma Fernández i Montse Sánchez

Directora tècnica i treballadora social, respectivament, de l'Associació Familiars Alzheimer Barcelona i membres de la Xarxa de suport a les famílies cuidadores.

AFAB es crea l'any 1986 amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les famílies i les persones afectades per Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives o demències. L'entitat acompanya a les famílies durant la malaltia de la persona oferint recursos tant a la família (suport emocional, resolució de dubtes, assessorament legal i social, etc.) com a la persona malalta potenciant en la mesura del possible la seva autonomia (tallers de memòria, assistència domiciliaria, servei terapèutic o la tutela de la persona).

[+] veure més
Info Xarxes

Barcelona commemora la Diada dels Drets dels Infants

Un any més la Festa de la Infància ha tornat al Parc de la Ciutadella per conscienciar petits i grans de la importància dels drets dels infants. La Festa commemora el Dia Internacional dels Drets dels Infants en record de l'aprovació de la Convenció dels Drets de l'Infant, que tingué lloc el 20 de novembre de 1989.

[+] veure més
Publicacions d'interès

Construint el model de Centres Oberts per a la ciutat de Barcelona

La publicació que recomanem aquest mes recull les conclusions de quatre documents monogràfics temàtics que sintetitzen una proposta de criteris i orientacions que han de formar part del model de centre obert per a la ciutat de Barcelona.

[+] veure més
Agenda

Festa solidària de Projecte Home

Dia: dilluns 12 de desembre, 20 hores.
Lloc: Teatre Poliorama (La Rambla 115).

[+] veure més

II Jornades europees sobre trauma i resiliencia

Dies: divendres 16 i dissabte 17 de desembre.
Lloc: Institut Français de Barcelona (C/ Moià 8).

[+] veure més
En aquest apartat només es presenta una sel·lecció d'alguns dels actes destacats del mes. Podeu consultar més esdeveniments a l'agenda inclusiva del portal web de l'Acord Ciutadà
Altres informacions

Campanya Servei de Teleassistència Domiciliària de la Creu Roja

La Creu Roja ofereix unes condicions especials de benvinguda per a persones grans que puguin tenir dificultats econòmiques i que contractin el Servei de Teleassistència Domiciliària de l'entitat.

[+] Més informació.
Noves entitats
Durant el mes de novembre de 2011 s'ha adherit a l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva 1 nova entitat, la qual us emplacem a conèixer:

Miaportacion
Podeu rebre el butlletí electrònic de l'Acord de forma periòdica, subscrivint-vos aquí.
Si voleu donar-vos de baixa de la llista de distribució del butlletí envieu un correu electrònic a: acordciutada@bcn.cat
  Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

C/ València 344, 6a planta

08009 Barcelona
Tel. 93.413.27.31
e-mail: acordciutada@bcn.cat