BUTLLETÍ ELECTRÒNIC N. 50     GENER 2012
Sumari
Destaquem


ActualitatEntrevista

Publicacions

Breus

Agenda

Enllaços
2012: Any Europeu de l'Envelliment Actiu
Presentada públicament la Plataforma d'Infància de Catalunya

Propostes per potenciar els objectius socials de la contractació pública
Solidaritat contra l'atur
Josep Maria Espinàs, Premi Amics de la Gent Gran 2011

Sra. Francina Alsina, Presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social

Llibre blanc de l'envelliment actiu

Altres informacions breus

Agenda del mes de gener

Dades que trenquen tòpics
Destaquem

2012: Any Europeu de l'Envelliment Actiu

L'any 2012 ha estat designat per la Comissió Europea com l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional.

L'objectiu de l'any és promoure la creació a Europa d'un envelliment actiu i saludable en el marc d'una societat per a totes les edats, potenciant el valor de les persones grans i fomentant les relacions i l'intercanvi entre persones joves i persones grans.

Esperem que gaudiu d'un bon 2012!

Presentada públicament la Plataforma d'Infància de Catalunya

El passat 30 de novembre va presentar-se públicament la Plataforma d'Infància de Catalunya (PINCAT) en un acte a la Pedrera de Barcelona. La plataforma neix amb la voluntat d'articular i transversalment i a partir del treball en xarxa totes les entitats i associacions compromeses amb els infants i adolescents de Catalunya.

En aquest sentit, la PINCAT té l'objectiu d'impulsar els drets de la infància, especialment d'aquells nens i nenes amb menys oportunitats i que presenten risc d'exclusió social o es troben en una situació de vulnerabilitat. Així mateix, té la missió de vetllar perquè les polítiques públiques que s'impulsin incorporin la perspectiva de la infància.

[+] veure més
Actualitat

Propostes per potenciar els objectius socials de la contractació pública

La Taula d'entitats del Tercer Sector ha presentat la guia "El valor afegit del Tercer Sector en la prestació de serveis públics", en la qual posa a l'abast de les administracions públiques propostes per potenciar els objectius socials en la contractació pública.

[+] veure més

Solidaritat contra l'atur

La Fundació Acció Solidaria contra l'Atur, en el seu objectiu de donar respostes a les persones que han perdut la feina i es troben en situació d'atur, ha promogut un manifest titulat "Solidaritat contra l'atur".

[+] veure més

Josep Maria Espinàs, Premi Amics de la Gent Gran 2011

Dissabte 17 de setembre l'entitat Amics de la Gent Gran va celebrar el Gran Dinar de Nadal per a persones grans en el qual es va lliurar el Premi Amics de la Gent Gran 2011 a l'escriptor barceloní Josep Maria Espinàs.

[+] veure més
Entrevista

Entrevista a la Sra. Francina Alsina

Presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social

La Federació Catalana de Voluntariat Social neix l'any 1989 integrada per unes 40 entitats de voluntariat per tal d'unir esforços i guanyar visibilitat. Té 2 grans línies d'actuació: la formació del voluntariat i la sensibilització i promoció per engrescar i animar la població a esdevenir persones voluntàries.

[+] veure més
Publicacions d'interès

Llibre blanc de l'envelliment actiu

Coincidint amb l'inici de l'any 2012, Any Europeu per a l'envelliment actiu i l'intercanvi entre generacions, us proposem la lectura del Libro blanco del envejecimiento activo, publicat per l'IMSERSO.

[+] veure més
Breus

ABD condecorada amb la Cruz de Plata de la Solidaridad

El 25 de novembre de 2011 l'Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) el Consell de Ministres va atorgar a ABD la Cruz de Plata de la Orden Civil de la Solidaridad Social.

ACESOP, Premi 2011 del Consell Municipal d'Immigració de Barcelona

L'Associació de Dones Pakistaneses, ACESOP, ha obtingut el Premi 2011 del Consell Municipal d'Immigració de Barcelona en reconeixement a la seva tasca a favor de la integració de les dones de Pakistan a la ciutat de Barcelona.

Les persones sense llar al programa Latituds

El programa Latituds del Canal 33 de Televisió de Catalunya ha realitzat un reportatge sobre les persones sense llar en el qual ha participat el Centre d'Acollida Assís, el qual us animem a veure.

[+] Veure el documental.
Agenda

Ciutadania i drets de participació dels infants

Dia: dimecres 11 de gener, 18 hores.
Lloc: Sala Hannah Arendt del Departament de Treball Social de la UB (Pg. de la Vall d'Hebron 171. Edifici Llevant).

[+] veure més

II Jornada "Malaltia d'Alzheimer en persones amb síndrome de Down"

Dia: divendres 13 de gener, de 9 a 18 hores.
Lloc: Auditori Esteve (C/ Rosselló 149-153).

[+] veure més

La cohesió social com a factor de creixement econòmic i ocupació

Dia: divendres 20 de gener, de 14 a 16:30 hores.
Lloc: Alberg Pere Tarrés (C/ Numància 149).

[+] veure més
En aquest apartat només es presenta una sel·lecció d'alguns dels actes destacats del mes. Podeu consultar més esdeveniments a l'agenda inclusiva del portal web de l'Acord Ciutadà
Enllaços

Dades que trenquen tòpics

La Direcció General per a la Immigració ha incorporat a la seva pàgina web una secció amb xifres i oficials per desmuntar rumors i lluitar contra el racisme i fomentar la cohesió social.

La web, que duu per títol "Dades que trenquen tòpics", inclou, de moment, quatre àmbits: horaris comercials, drets i deures, ajuts socials i beques menjador.

[+] Dades que trenquen tòpics.

Podeu rebre el butlletí electrònic de l'Acord de forma periòdica, subscrivint-vos aquí.
Si voleu donar-vos de baixa de la llista de distribució del butlletí envieu un correu electrònic a: acordciutada@bcn.cat
  Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

C/ València 344, 6a planta

08009 Barcelona
Tel. 93.413.27.31
e-mail: acordciutada@bcn.cat