BUTLLETÍ ELECTRÒNIC N. 51     FEBRER 2012
Sumari
Destaquem

Actualitat


Entrevista

Publicacions

Breus

Agenda

Noves entitats

Enllaços

Lliurament dels Premis del CMBS als Mitjans de Comunicació

La Generalitat gestionarà els recursos del 0,7% de l'IRPF
Barcelona avança en el compliment de la Convenció internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat
25 anys d'Arrels
Disponible tota la informació del 1r Marketplace de Catalunya
Ja heu visitat el Taulell de les entitats?

Sr. Ramon Vila, Director de la Fundació PIMEC

La pobresa infantil a Catalunya

Altres informacions breus

Agenda del mes de febrer

Noves entitats adherides a l'Acord gener 2012

BCN Espai
Feina activa
Destaquem

Lliurament dels Premis del CMBS als Mitjans de Comunicació

El dilluns 30 de gener va tenir lloc l'acte de lliurament de la 19 edició dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació. Uns guardons que reconeixen la tasca informativa dels i les professionals del món de la comunicació que amb els seus treballs contribueixen al coneixement i la sensibilització sobre la realitat social de la ciutat.

Enguany els premis s'han atorgat a la Fundació arrels per la pàgina web "Tots mereixem una oportunitat" de sensibilització envers la situació de les persones sense llar; al periodista Fidel Masreal pel seu reportatge "Triomfs sobre la marginació", publicat a El Periódico de Catalunya, a través del qual l'autor s'aproxima a les diverses realitats de la marginació a partir del seguiment de trajectòries personals; al programa 30 minuts de TV3 per a l'emissió del documental "Escanyats per la hipoteca"; i al programa Extraradi de Com Ràdio "Àpats en companyia", d'alt impacte i gran qualitat comunicativa.

[+] veure més
Actualitat

La Generalitat gestionarà els recursos del 0,7% de l'IRPF

Des d'aquest any 2012 la Generalitat gestionarà les subvencions per a programes de cooperació i voluntariat socials provinents del 0,7% de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques.

[+] veure més

Barcelona avança en el compliment de la Convenció internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat

Segons un informe de diagnòstic encarregat per l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Barcelona compleix els requisits de la Convenció internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides.

[+] veure més

25 anys d'Arrels

L'any 2012 Arrels Fundació celebra els 25 anys de l'entitat. A mode de celebració durant tot l'any 2012 es programaran diversos actes commemoratius amb el lema "No vull ser important, vull ser útil".

[+] veure més

Disponible tota la informació del 1r Marketplace de Catalunya

La Federació Catalana del Voluntariat Social ha divulgat en una pàgina web el balanç, el resum i fotografies del Marketplace, celebrat a Barcelona l'11 de novembre de 2011, Any Europeu del Voluntariat, en el marc del 2n Congrés Europeu del Voluntariat.

[+] veure més

Ja heu visitat el Taulell de les entitats?

Us emplacem a visitar el Taulell de les entitats, l'espai del portal web de l'Acord des del qual podreu publicar informació que vulgueu compartir amb altres entitats o persones, com per exemple informació sobre cursos, cerca de persones voluntàries per col•laborar en algun projecte o informació sobre noves iniciatives que impulseu, etc.

[+] veure més
Entrevista

Entrevista al Sr. Ramon Vila

Director de la Fundació PIMEC

La Fundació PIMEC es una organització d'acció social que es va crear fa quatre anys i mig amb la voluntat de millorar la gestió dels temes socials d'un agent social com és la patronal PIMEC. Des de PIMEC no s'arribaven a satisfer les demandes de les entitats i institucions que sol·licitaven ajuts econòmic, alhora que es volia canviar la mentalitat vers la Responsabilitat Social Empresarial (RSE), si més no en el cas de les petites i mitjanes empreses (PIME).

[+] veure més
Publicacions d'interès

La pobresa infantil a Catalunya

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ha elaborat el 15è número de la sèrie "Dossiers del Tercer Sector", que aborda el tema de la pobresa infantil a Catalunya.

[+] veure més
Breus

Lipdub Femarec "20 anys canviant el món"

Com a commemoració dels 20 anys de l'entitat, Femarec ha gravat un Lipdub a la fàbrica DAMM on participen usuaris i usuàries amb algun tipus de disminució psíquica o trastorn.

[+] Veure el Lipdub.
Agenda

5a Jornada de recollida de medicaments

Dia: dissabte 11 de febrer.

[+] veure més

Premi 8 de març Maria Aurèlia Capmany

Termini de presentació de sol·licituds: dilluns 13 de febrer de 2012.

[+] veure més

Els reptes socials de Barcelona avui

Dia: divendres 17 de febrer, de 14 a 16:30 hores.
Lloc: Alberg Pere Tarrés (C/ Numància 149).

[+] veure més

Vacances en família

Termini de presentació 1a convocatòria (març a agost 2012): del dilluns 30 de gener al dilluns 20 de febrer de 2012.

[+] veure més

Convocatòria Promoció de l'autonomia i atenció a la discapacitat i a la dependència

Termini de presentació: del dimecres 1 de febrer al dimarts 28 de febrer de 2012.

[+] veure més
En aquest apartat només es presenta una sel·lecció d'alguns dels actes destacats del mes. Podeu consultar més esdeveniments a l'agenda inclusiva del portal web de l'Acord Ciutadà
Noves entitats
Durant el mes de gener de 2012 s'han adherit a l'Acord Ciutadà 4 noves entitats i institucions, les quals us emplacem a conèixer:

Associació Dit i Fet
Contes pel món
Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona
Fundació Privada Llars Compartides
Enllaços

BCN Espai

L'Ajuntament de Barcelona ha posat en funcionament el portal web BCN Espai, un espai d'expressió cedit a la ciutat per difondre missatges i iniciatives de caràcter solidari, social i cultural.

[+] BCN Espai.

Feina activa

La Generalitat ha unificat al portal Feina activa tot un conjunt d'ofertes laborals, que fins al moment estaven disseminades en varies pàgines webs privades, amb la voluntat que esdevingui una eina útil per facilitar la cerca de feina.

[+] Feina activa.

Podeu rebre el butlletí electrònic de l'Acord de forma periòdica, subscrivint-vos aquí.
Si voleu donar-vos de baixa de la llista de distribució del butlletí envieu un correu electrònic a: acordciutada@bcn.cat
  Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

C/ València 344, 6a planta

08009 Barcelona
Tel. 93.413.27.31
e-mail: acordciutada@bcn.cat