BUTLLETÍ ELECTRÒNIC N. 54     MAIG 2012
Sumari
Destaquem


Actualitat
Info Acord
Entrevista

Agenda

Noves entitats

Enllaços
27 de maig: Marató per la pobresa. Que ningú quedi fora de joc!
L’Acord amb la Marató per la pobresa: el 24 de maig fem visible la Barcelona Social!

Barcelona amb el valors de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu
La Generalitat concedeix la Creu de Sant Jordi a 4 entitats socials
Comença la recollida de signatures de la ILP per a la dació en pagament
Impuls per elaborar la Llei del Voluntariat de Catalunya

Disponibles els resultats de la Jornada Anual de l’Acord 2012
La XAPSLL presenta els resultats de la Diagnosi 2011
Nou monogràfic de la Xarxa de Centres Oberts d’atenció a la infància i l’adolescència
Full Informatiu de la Xarxa d’Inserció Sociolaboral de Barcelona

Sra. Agnès Marquès, presentadora de la Marató per la pobresa

Agenda i convocatòries del mes de maig

Noves entitats adherides a l'Acord abril 2012

Som el que ens proposem
Destaquem

27 de maig: Marató per la pobresa. Que ningú quedi fora de joc!

El diumenge 27 de maig tindrà lloc la Marató per la pobresa que promouen la Fundació La Marató de TV3, TV3 i Catalunya Ràdio sota el lema "Que ningú quedi fora de joc".

El programa vol sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania entorn les moltes cares de la pobresa al nostre país i donar a conèixer la tasca que desenvolupeu les entitats i les persones que treballeu amb les persones en situació de risc o exclusió social.

Des de les vostres entitats podeu sumar-vos-hi i contribuir a engrandir aquest projecte solidari organitzant activitats específiques de caràcter lúdic, cultural, esportiu, etc. per sensibilitzar i recaptar fons per a la Marató. Fins al moment hi ha més de 200 activitats previstes arreu de Catalunya!

Des de l’Acord Ciutadà també ens sumem a la Marató amb l’organització de l’Àgora ciutadana de la Barcelona Social, que tindrà lloc el dijous 24 de maig.

Per acostar-vos a la Marató en aquest butlletí hem entrevistat a la Sra. Agnès Marquès, presentadora del programa. Així mateix des de la nostra pàgina web i el Twitter seguirem promovent i donant suport a aquesta iniciativa. També farem difusió de totes les activitats que organitzeu en suport a la Marató, de les quals us demanem que ens feu arribar informació.

[+] veure més

L’Acord amb la Marató per la pobresa: el 24 de maig fem visible la Barcelona Social!

El proper dijous 24 de maig l’Acord Ciutadà organitza l’Àgora ciutadana de la Barcelona Social i un acte participatiu al carrer per fer visible el treball que es desenvolupa a la ciutat per fer front a la pobresa i l’exclusió. Aquesta activitat vol esdevenir la contribució de l’Acord a la Marató per la pobresa promoguda per TV3 i Catalunya Ràdio.

L’acte s’estructurarà dues parts diferenciades. En la primera, que tindrà lloc a la seu de Sant Joan de Déu Serveis Socials de 17 a 18:30 hores, realitzarem l’Àgora ciutadana de la Barcelona Social amb la participació de persones voluntàries de les moltes entitats del tercer sector social que treballen a Barcelona.

Amb l’organització d’aquesta activitat volem fer un reconeixement al conjunt de persones i entitats que treballen a Barcelona per reduir la pobresa, de tal manera que es visualitzi la tasca diària i constant d’aquestes persones; així com debatre i compartir propostes i recomanacions per promoure una major implicació de la ciutadania en la lluita contra la pobresa.

La segona part tindrà lloc als Jardins de les Tres Xemeneies del Poble Sec de 17 a 20 hores, de forma simultània, en un inici, amb la celebració de l’Àgora. Durant tota la tarda-vespre tota la ciutadania podrà participar en un gran nombre d’activitats i dinàmiques obertes a tothom amb la voluntat de convidar a la ciutat a sumar esforços per lluitar contra l’exclusió.

[+] veure més
Actualitat

Barcelona amb el valors de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i de la Solidaritat entre Generacions

Barcelona s’ha adherit a la Declaració Europea del 2012 com a Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat entre Generacions per continuar promovent una ciutat per a totes les edats, que compta amb les seves persones grans.

[+] veure més

La Generalitat concedeix la Creu de Sant Jordi a 4 entitats socials

El govern de la Generalitat de Catalunya ha concedit les Creus de Sant Jordi 2012 a 25 personalitats i a 15 entitats que han destacat per la defensa de la identitat de Catalunya o pel seu compromís cívic i cultural.

[+] veure més

Comença la recollida de signatures de la ILP per a la dació en pagament

La recollida de signatures per a la Iniciativa Legislativa Popular per a la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i el lloguer social està en marxa des del dilluns 23 d’abril fins al mes d’octubre.

[+] veure més

Impuls per elaborar la Llei del Voluntariat de Catalunya

En el marc de la 6a reunió del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya es va aprovar la creació d’un grup de treball per elaborar un text que permeti impulsar un projecte de Llei del Voluntariat de Catalunya.

[+] veure més
Info Acord

Disponibles els resultats de la Jornada Anual de l’Acord 2012

A la pàgina web de l’Acord Ciutadà teniu disponibles tot el conjunt de documents i informes que constitueixen els resultats de la Jornada Anual de l’Acord Ciutadà, celebrada el mes de març a la Biblioteca Jaume Fuster.

[+] veure més

La XAPSLL presenta els resultats de la Diagnosi 2011

La Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) va presentar el dijous 12 d’abril en roda de premsa l’informe “Diagnosi 2011. La situació de les persones sense llar a Barcelona el 8 de novembre de 2011 i l’evolució dels serveis residencials”, resultat del recompte de persones sense llar realitzat el 8 de novembre de 2011.

[+] veure més

Nou monogràfic de la Xarxa de Centres Oberts d’atenció a la infància i l’adolescència

“El treball amb els adolescents en els Centres Oberts” és el títol del cinquè monogràfic de la Xarxa de Centres Oberts d’atenció a la infància i l’adolescència, creada en el marc de l’Acord Ciutadà.

[+] veure més

Full Informatiu de la Xarxa d’Inserció Sociolaboral de Barcelona

La Xarxa d’Inserció Sociolaboral de Barcelona, promoguda per Barcelona Activa en el marc de l’Acord Ciutadà, ha publicat el seu Full Informatiu, on trobareu notícies vinculades a la Xarxa i diversos material informatius entorn la inserció social i laboral a la ciutat.

[+] Llegir el Full Informatiu.
Entrevista

Entrevista a la Sra. Agnès Marquès

Presentadora de la Marató per la pobresa

En aquest butlletí, per conèixer més a fons i de primera mà la Marató per la pobresa, entrevistem a l'Agnès Marquès, periodista, presentadora dels Telenotícies cap de setmana de TV3 i presentadora, juntament amb l’Antoni Bassas, de la Marató per la pobresa del diumenge 27 de maig.

[+] veure més
Agenda

Convocatòria Interculturalitat i cohesió social

Termini de presentació: del dijous 19 d'abril al dimarts 8 de maig de 2012.

[+] veure més

Jornada “Cases sense gent, gent sense casa, tu ho entens?”

Dia: dijous 10 de maig, 9:15 hores.
Lloc: Sala d’actes de CCOO (Via Laietana 16).

[+] veure més

Qui cuida el cuidador? La cura de l’educador/a davant del treball educatiu

Dia: dijous 10 de maig.
Lloc: Casa del Mar (C/ Albareda 1-13).

[+] veure més

Premis XXII Jocs Florals del Raval

Dia: diumenge 13 de maig, 11 hores.
Lloc: Sala d’actes del Museu Marítim de Barcelona (Av. de les Drassanes s/n).

[+] veure més

Sopar de gala a benefici de Projecte Home

Dia: dilluns 14 de maig, 20:30 hores.
Lloc: Hotel Porta Fira (Plaça Europa 45, Hospitalet de Llobregat).

[+] veure més
En aquest apartat només es presenta una sel·lecció d'alguns dels actes destacats del mes. Podeu consultar més esdeveniments a l'agenda inclusiva del portal web de l'Acord Ciutadà
Noves entitats
Durant el mes d'abril de 2012 s'han adherit a l'Acord Ciutadà 2 noves entitats i institucions, les quals us emplacem a conèixer:

Artibarri
TOTHOMweb
Enllaços

Som el que ens proposem

Aquest mes us presentem com a recurs la pàgina web de la campanya “Som el que ens proposem”, una iniciativa que té com a objectiu la sensibilització de la societat sobre la realitat de les persones amb discapacitat física. La pàgina ofereix als educadors i educadores eines per adaptar les classes d’educació física per tal que els i les joves amb discapacitat puguin fer esport en igualtat de condicions i oportunitats.

Aquesta campanya d’inclusió a través de l’esport la impulsen la Fundació Futbol Club Barcelona, l’Institut Guttmann i el Comitè Paralímpic Internacional en col·laboració amb el Departament de Benestar Social i Família.

[+] Visitar la pàgina web.


Comparteix el butlletí a Twitter!

Podeu rebre el butlletí electrònic de l'Acord de forma periòdica, subscrivint-vos aquí.
Si voleu donar-vos de baixa de la llista de distribució del butlletí envieu un correu electrònic a: acordciutada@bcn.cat
  Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva

C/ València 344, 6a planta

08009 Barcelona
Tel. 93.413.27.31
e-mail: acordciutada@bcn.cat