Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí
logo
Butlletí 157. Desembre 2020
logo
L'Acord Ciutadà aprova la reprogramació de l'Estratègia i el PAAC 20-22

L'Acord Ciutadà va aprovar el passat 19 novembre al Consell de la Governança la reprogramació de l'Estratègia d'Inclusió i el Pla d'Actuació de l'Acord Ciutadà 2020-2022. L'objectiu d'aquests nous documents és el de crear línies d'acció que facin front a les desigualtats socials de Barcelona, que en els últims mesos s'han vist agreujades arran de la situació generada per la Covid-19.

El nou document consta de 4 objectius principals, dels quals es desprenen 15 projectes impulsors i 52 accions dirigides a aconseguir les fites. Reduir la bretxa digital, incrementar la cobertura de serveis socials o promoure una ciutadania activa i compromesa són alguns dels projectes que el PAAC pretén impulsar.

[+]
imagen_producto
La XAVI elabora un document de mesures per defensar els drets de les persones amb discapacitat

La Xarxa d'Accessibilitat i Vida Independent ha elaborat un document amb 12 mesures i recomanacions perquè la resposta pública a la Covid-19 tingui en compte els drets de les persones amb discapacitat, atès que aquestes tenen necessitats específiques ineludibles. D'entre les mesures que recomana la Xarxa es troba la defensa d'una atenció mèdica en igualtat de condicions, la preservació dels suports personals com els serveis d'assistència o el manteniment del dret a una mobilitat pautada per aquelles persones que ho necessitin. 

[+]
imagen_producto
La Xarxa de Prevenció estableix criteris unificats sobre l'ús de les TIC

La Xarxa de Prevenció i Convivència (XPC) es va reunir el passat 11 de novembre en una comissió de treball per dissenyar uns criteris unificats per a famílies, escoles i administracions públiques sobre l'ús de les TIC en infants, adolescents i joves. Tenint en compte el paper de les TIC i la seva rellevància en el procés de socialitzador de les noves generacions, existeixes oportunitats i riscos que s'han d'abordar, en especial, des de l'escola i la família. En aquest sentit, la XPC pretén crear línies de treball conjuntes i recomanacions per a l'ús de les noves tecnologies. 

[+]
imagen_producto
Bones festes!

L'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva us desitja unesbones festes i un feliç any nou. Per un 2021 on siguem treballant per una #BCNInclusiva!

[+]
imagen_producto
DESEMBRE | Fita 12. Convivència

Per a l'Espai d'Opinió de Desembre, dedicat a la convivència i els conflictes cívics hem comptat amb la participació de Llum Delàs, de la Fundació Roure. Dóna-li una ullada a través d'aquest enllaç

[+]
L' entrevista
"El voluntariat també ha realitzat activitats essencials"

L'entrevista de desembre de l'Acord Ciutadà ha estat a l'Elisa Gutiérrez, de l'Associació Benestar i Desenvolupament. Quin ha estat el paper de la ciutadania voluntària al llarg d'aquests mesos? Què ha significat pandèmia per a les entitats socials? Fes click a aquest enllaç per llegir l'entrevista sencera!

Llegiu-ne més +
imagen_producto
ACTUALITAT

imagen_producto
L'Ajuntament de Barcelona impulsa un telèfon d'atenció al suïcidi

L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat un telèfon d'atenció al suïcidi (900 925 555), en col·laboració amb la Fundació Acollida i Esperança, i un punt d'atenció i acompanyament, gestionat per l'Associació Catalana per a la Prevenció del Suïcidi i l'Associació DSAS, amb l'objectiu de prevenir el suïcidi entre els ciutadans de Barcelona. Les dues accions s'enmarquen dins del Pla de xoc en salut mental 2020, a través de la Taula de Salut Mental de Barcelona i que té com a objectiu donar resposta al malestar emocional de la població arran la situació generada per la Covid-19.

[+]
imagen_producto
Coneix el Servei de Famílies Col·laboradores

El Servei de Famílies Col·laboradores és un servei de l’Ajuntament de Barcelona dirigit a famílies que necessitin d'un suport puntual per a la cura dels seus infants. Ja sigui per motius de salut, de conciliació laboral o de formació, el Servei ofereix el suport d'una família col·laboradora, prèviament validada i pactada, que col·laborarà en la cura dels infants per un temps limitat, ja sigui hores, caps de setmana o vacances.

[+]
D’acord a la normativa vigent de protecció de dades us informem que les vostres dades personals seran tractades per l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat de Gestionar la tramesa d'informació regular sobre l'activitat municipal, legitimada d’acord amb el vostre consentiment, de la que podeu trobar tota la informació a l’enllaç: tractament 0162 – Gestió d’informació regular sobre l’activitat municipal.

Tret d’obligació legal, les vostres dades no seran cedides a tercers i seran eliminades un cop complertes les obligacions legals derivades de la gestió sol•licitada. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les vostres dades, així com altres drets establerts per la normativa de protecció de dades.

Podeu consultar informació addicional sobre aquest tractament i protecció de dades a: http://ajuntament.barcelona.cat/protecciodades

Aquest servei és part del Butlletí de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona.

Si voleu donar-vos de baixa d’aquest butlletí electrònic o gestionar les vostres subscripcions accediu al vostre espai personal.

Podeu contactar amb el servei a través de la bústia.
Projecte impulsat per:
imagen_producto