Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí
logo
Butlletí 148. Març 2020
logo
Reserva't la data! L'Assemblea Anual se celebrarà el 29 d'abril

L'Assemblea 2020 de l'Acord Ciutadà, la trobada anual dels membres de l'Acord, tindrà com a  objectius fer balanç de l'activitat impulsada l'any 2019 i exposar i debatre el Pla de Treball pel 2020-2021. 

A més, l'Assemblea també inclourà una Jornada de treball sobre l'avaluació i la reprogramació de l'Estratègia d'inclusió i de reducció de les desigualtats socials (2017-2027). Aquesta sessió de treball pretén exposar els principals resultats del procés d'avaluació, reflexionar sobre el model social de ciutat i debatre sobre la reprogramació. 

Estigues pendent de les xarxes socials de l'Acord i els seus canals de comunicació per conèixer les últimes actualitzacions!

[+]
imagen_producto
La Comissió d'Acció es posa al dia amb l'activitat de les Xarxes

La Comissió d'Acció de l'Acord Ciutadà es va reunir el passat 18 de febrer per posar-se al dia de les últimes activitats de les Xarxes d'Acció, valorar la Jornada 2019 i fer un seguiment de l'avaluació i la reprogramació de l'Estratègia d'inclusió i reducció de les desigualtats socials. 

Concretament, a la Comissió d'Acció es va parlar de la Xarxa per una Ciutadani Activa i Compromesa i com aquesta està començant a treballar en l'Àgora Ciutadana 2020, que està prevista per a la primavera. D'altra banda, també es va informar sobre la Jornada de la Xarxa d'Atenció a persones Sense Llar, que es va celebrar el passat 27 de febrer juntament amb ECAS.

[+]
imagen_producto
La Taula de Coordinació de Xarxes treballa la Jornada 2020

La Taula de Coordinació de Xarxes es va reunir el passat 19 de febrer, on es van presentar les Xarxes d'Acció i es van explicar els seus respectius reptes en els seus plans de treball. 

A més, la Taula va servir per preparar la Jornada 2020 de l'Acord, que anirà dedicada a les difernts Xarxes d'Acció de l'Acord. Amb l'objectiu de fomentar el treball entre Xarxes i donar-les visibilitat, s'estan treballant amb diverses propostes per consensuar el format i l'estructura de la Jornada. 

[+]
imagen_producto
La XAPSLL i ECAS demanen més recursos per combatre el sensellarisme

La Xarxa d'Atenció a les Persones Sense Llar (XAPSLL) i ECAS van celebrar el passat 27 de febrer una Jornada conjunta que va reunir més de 150 professionals de l'atenció al sensellarisme i on es van reclamar més recursos públics davant el col·lapse dels serveis d'atenció a les persones sense llar a Barcelona. 

La Jornada, sota el nom "Habitatge i Sensellarisme a Barcelona: anàlisi i reptes", ha servit per reclamar la manca d'habitatge assequible i l'augment del nombre de persones sense llar, que ha portat al col·lapse del sistema de serveis d'atenció a aquest col·lectiu. 

[+]
imagen_producto
Es posa en marxa el grup de Marc Legal de la XHIB

El passat 25 de febrer es va celebrar la reunió en què es posava en marxa el grup de Marc Legal de la XHIB, un nou grup de treball on les entitats membres compartiran experiències i coneixement relacionat amb els processos legals en què s'emmarquen els habitatges d'inclusió social. 

La trobada va servir per posar en comú aquells aspectes sobre els quals treballar en el grup de treball: compartir la documentació que elaboren les entitats, conèixer els punts febles i forts d'aquestes, fer un recull de tota la legislació de l'habitatge d'inclusió o abordar els problemes relacionats amb l'empadronament a Barcelona són alguns dels exemples. 

[+]
imagen_producto
Març | Fita 3

Amb motiu de l'avaluació de l'Estratègia d'inclusió i de reducció de les desigualtats, hem preguntat a Enriqueta Duran, d'UGT, sobre l'estat actual de la primera fita de l'Estratègia. Fes click a l'enllaç per llegir-ho!

[+]
imagen_producto
Consulta l'informe de la Jornada Anual!

Ja pots consultar l'informe de la Jornada Anual de l'Acord Ciutadà, dedicada a la cultura com a eina d'inclusió i de reducció de les desigualtats. El document està disponible a través d'aquest enllaç

[+]
imagen_producto
Últims dies per demanar l'Actius de l'Acord!

El 31 de març acaba el termini per sol·licitar el distintiu Actius de l'Acord, una iniciativa impulsada per la Xarxa per una Ciutadania Activa de Barcelona que té com a objectiu reconèixer aquelles entitats i projectes compromeses amb la societat i la ciutadania activa. 

[+]
imagen_producto
Benvingudes!

L' Associació Treball Solidari i l'entitat Textura de Cultura s'han adherit a l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. Benvingudes! Si tu també vols formar-ne part, adhereix-te a través d'aquest enllaç

[+]
L' entrevista
"Busquem-nos i aprofitem sinergies per treballar plegades"

Aquest mes hem entrevistat a Mariona Ortiz, de la Fundació Banc de Recursos. Es tracta d'una entitat social i mediambiental que es dedica al reaprofitament i forma part de la Xarxa pel Dret a una Alimentació Adequada. Parlem de la Xarxa, la proposta de Llei contra el malbaratament alimentari i de Barcelona com a Capital de l'Alimentació Sostenible l'any 2021. Pots llegir-la a través d'aquest enllaç

Llegiu-ne més +
imagen_producto
ACTUALITAT

imagen_producto
Participa al concurs 'Posa't a la nostra pell'!

AREP i Inclús engeguen un cop més el concurs Posa't a la nostra pell, un concurs de  cutrmetratges amateur on persones amb un tipus de diversitat funcional es posen a la pell d'una diversitat funcional diferent i realitzen un curt. Els curts es veuran a CaixaForum Barcelona, durant el Festival Inclús. La inscripció és gratuïta i pots consultar les bases a través d'aquest enllaç

[+]
imagen_producto
S'obre la convocatòria dels premis La Confederació 2020

La Confederació ha obert la convocatòria de la 4a edició dels Premis la Confederació, uns guardons que reconeixen iniciatives de governança democràtica i de transformació social impulsades per organitzacions del Tercer Sector Social i que generen activitat econòmica en l’àmbit dels serveis socials i d’atenció a les persones. Es poden presentar les candidatures fins al 20 de març i les bases es troben disponibles en aquest enllaç

[+]
imagen_producto AGENDA

imagen_producto
Fira di-Capacitat i Talent
11 i 12 de març
Les Drassanes Reials
imagen_producto
Jornada de la Xarxa NUST
17 de març
Recinte Modernista de Sant Pau
imagen_producto
Brain Film Fest
19 al 22 de març
CCCB
imagen_producto
Jornada sobre la prevenció i el control del malbaratament alimentari
20 de març
Palau Robert
D’acord a la normativa vigent de protecció de dades us informem que les vostres dades personals seran tractades per l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat de Gestionar la tramesa d'informació regular sobre l'activitat municipal, legitimada d’acord amb el vostre consentiment, de la que podeu trobar tota la informació a l’enllaç: tractament 0162 – Gestió d’informació regular sobre l’activitat municipal.

Tret d’obligació legal, les vostres dades no seran cedides a tercers i seran eliminades un cop complertes les obligacions legals derivades de la gestió sol•licitada. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les vostres dades, així com altres drets establerts per la normativa de protecció de dades.

Podeu consultar informació addicional sobre aquest tractament i protecció de dades a: http://ajuntament.barcelona.cat/protecciodades

Aquest servei és part del Butlletí de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona.
Si voleu donar-vos de baixa d’aquest butlletí electrònic o gestionar les vostres subscripcions accediu al vostre espai personal.

Podeu contactar amb el servei a través de la bústia.
Projecte impulsat per:
imagen_producto