Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí
logo
Butlletí 149. Abril de 2020
logo
Acord Ciutadà: Espai de Creativitat

L'Acord Ciutadà posat en marxa la iniciativa "Espai de Creativitat", amb l'objectiu de difondre pràctiques o accions de les entitats socials per intentar reduir o superar de forma creativa les dificultats originades per la situació actual. El material rebut serà difós a través de les xarxes socials de l'Acord Ciutadà. Compartim la nostra creativitat per l'acció social de la ciutat!

L'Acord Ciutadà també s'ofereix com a instrument de col·laboració entre entitats socials durant el confinament, canalitzant aquelles demandes i oferiments que les entitats vulguin compartir. 

[+]
imagen_producto
Es reimpulsa la Xarxa Barcelona Resilient

La Xarxa Barcelona Resilient (XBCN - R) va començar les tasques de reimpuls el passat 9 de març en una reunió plenària que va servir per presentar els seus membres i compartir els antecedents i recorregut de la Xarxa. Aquesta es va impulsar per primera vegada l’any 2015 amb l’objectiu de construir una ciutat més resilient que pugui dona resposta a les persones que viuen una situació traumàtica.

Durant la sessió, també es van debatre els objectius i el pla de treball de la Xarxa i es va acordar que la XBCN - R sumarà els seus esforços en l’Acord per treballar en la fita 10 de l’Estratègia d’inclusió i de reducció de les desigualats, dedicada a reduir el patiment psicològic de la ciutadania.

[+]
imagen_producto
S'aprova la Llei contra el Malbaratament Alimentari

El passat 4 de març es va aprovar al Parlament de Catalunya la Llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament ailmentari a Catalunya. Es tracta d'una iniciativa en què la Xarxa pel Dret a una Alimentació Adequada ha treballat intensament en el seu procés d'elaboració, posicionant-se i fent esmenes durant el camí.

La llei imposa una sèrie d'obligacions a tots els agents de la cadena alimentària amb l'objectiu de prevenir i evitar el malbaratament alimentari, com per exemple facilitar que el consumidor es pugui endur els aliments que no ha consumit, o disposar d'un Pla de Prevenció de pèrdues d'aliments. 

[+]
imagen_producto
La XDAA coneix el projecte "BCN Comparteix el Menjar" de Nutrició Sense Fronteres

El passat 3 de març es va reunir la Xarxa pel Dret a una Alimentació Adequada (XDAA) per conèixer el projecte "BCN Comparteix el Menjar", impulsat per Nutrició Sense Fronteres. Es tracta d'una iniciativa que, a través de l'aprofitament de recursos alimentaris i el treball en xarxa, pretén protegir el dret universal a una alimentació adequada, contribuir a reduir el malbaratament alimentari i fomentar la sostenibilitat ambiental.

 

[+]
imagen_producto
S'amplia el termini dels Actius de l'Acord i s'unifica amb la convocatòria del 2n trimestre

La convocatòria del primer trimestre del 2020 dels Actius de l'Acord, prevista per tancar-se el 31 de març, s'aplaçarà i s'unificarà amb la del segon trimestre, a causa de la situació generada per la COVID-19.

Les entitats que vulguin sol·licitar el distintiu, doncs, poden sol·licitar-lo fins al 30 de juny.

[+]
imagen_producto
ABRIL | Fita 4

Amb motiu de l'avaluació de l'Estratègia d'inclusió i de reducció de les desigualtats, hem preguntat a Paco Estellés, representant de la Xarxa de Centres Oberts al Consell de la Governança, sobre l'estat actual de la quarta fita de l'Estratègia. Fes click a l'enllaç per llegir-ho!

[+]
imagen_producto
Benvingudes!

L' Associació Abrazo Cultural, la Fundació Privada Vozes i l'Associació Casa Candela s'han adherit a l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. Benvingudes!

 

Si tu també vols formar-ne part, adhereix-te a través d'aquest enllaç

[+]
L' entrevista
"En situacions de crisi, fer xarxa és una mesura protectora"

Aquest mes hem entrevistat a Dolors Liria, del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), per parlar sobre les conseqüencies psicològiques del confinament, la importància del treball en xarxa i oferir recomanacions. 

El COPC ha elaborat una Guia de recomanacions de gestió psicològica durant quarantenes per malalties infeccioses, així com altres documents que pretenen ajudar en la gestió psicològica al llarg d'aquests dies.

Llegiu-ne més +
imagen_producto
ACTUALITAT

imagen_producto
La FCVS ofereix recomanacions per a col·laborar durant la situació generada per la Covid-19

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha publicat una infografia sobre consells i recomanacions per poder fer tasques de suport a persones en situació de vulnerabilitat o confinament. Entre les recomanacions, es troben els diversos recursos en línia que ha posat en marxa la FCVS per treballar en xarxa durant la quarantena. 

[+]
imagen_producto
Es posa en marxa un telèfon per donar suport emocional a la ciutadania

L’Ajuntament de Barcelona i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) han impulsat la creació d'un servei d'atenció telefònica per donar suport emocional a la ciutadania. L’objectiu és vetllar per la salut mental i emocional de la població, sobretot, de les persones més vulnerables, davant el possible deteriorament com a conseqüència del confinament.El número de telèfon és el 649 756 713 i l’horari d’atenció és de dilluns a diumenge, de 9.00 a 20.00 hores. 

[+]
imagen_producto
La FCCSM fa un recull de recursos i informacions per pal·liar els efectes en la salut mental

La Fundació Congrés Català de Salut Mental ha posat a disposició dels usuaris un recull d'informacions i recursos a nivell assistencial i també formatiu. L'objectiu d'aquestes recomanacions és ajudar a afrontar millor aquesta situació, tant individualment com col·lectivament.

[+]
D’acord a la normativa vigent de protecció de dades us informem que les vostres dades personals seran tractades per l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat de Gestionar la tramesa d'informació regular sobre l'activitat municipal, legitimada d’acord amb el vostre consentiment, de la que podeu trobar tota la informació a l’enllaç: tractament 0162 – Gestió d’informació regular sobre l’activitat municipal.

Tret d’obligació legal, les vostres dades no seran cedides a tercers i seran eliminades un cop complertes les obligacions legals derivades de la gestió sol•licitada. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les vostres dades, així com altres drets establerts per la normativa de protecció de dades.

Podeu consultar informació addicional sobre aquest tractament i protecció de dades a: http://ajuntament.barcelona.cat/protecciodades

Aquest servei és part del Butlletí de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona.

Si voleu donar-vos de baixa d’aquest butlletí electrònic o gestionar les vostres subscripcions accediu al vostre espai personal.

Podeu contactar amb el servei a través de la bústia.
Projecte impulsat per:
imagen_producto