Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí
logo
6 d'abril de 2020
logo
Acord Ciutadà: Espai de Creativitat

Com a resposta a la carta enviada per la Comissionada d'Acció Social, Sònia Fuertes, presentant el projecte "Acord Ciutadà: Espai de Creativitat", neix aquest recull d'iniciatives, amb l'objectiu de difondre pràctiques o accions de les entitats socials per intentar reduir o superar de forma creativa les dificultats originades per la situació actual. El material rebut serà difós a través de les xarxes socials de l'Acord Ciutadà. Compartim la nostra creativitat per l'acció social de la ciutat!

[+]
imagen_producto
ABD impulsa el Grup Interfamiliar en línia

L'Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) ha impulsat el Grup Interfamiliar en línia, un espai online, obert i gratuït on pot participar qualsevol persona o professional que estigui passant per alguna dificultat i vulgui compartir com se sent. Per a més informació, podeu contactar amb ABD a través del telefon 630788718 o el correu electrònic grupomultifamiliar@abd-ong.org

[+]
imagen_producto
La Taula del Tercer Sector crea una plataforma per a professionals

La Taula d'Entitats del Tercer Sector ha creat una plataforma per a què les entitats i els professionals del Tercer Sector puguin trobar-se i donar una resposta conjunta a la situació generada per la Covid-19. 

[+]
imagen_producto
El Mercat Social d'adapta pel #JoEmQuedoACasa

El Mercat Social de la Federació Catalana de Voluntariat Social, amb l'objectiu de donar suport a les entitats que s'han vist afectades per la crisi de la Covid-19, ha creat un apartat de crides al micromecenatge per a projectes vinculats a la Covid-19. També han afegit productes frescos (d'alimentació i sanitaris), i nous productes d'entitats i de marxandatge. 

[+]
imagen_producto
Telèfons per oferir suport emocional

L'Ajuntament de Barcelona, juntament amb el Col·legi de Psicologia de Barcelona i el Telèfon de l'Esperança, han impulsat un servei d'atenció telefònica per oferir recolzament emocional. També pots consultar altres iniciatives similars que donen suport emocional telefònicament a través d'aquest enllaç

[+]
imagen_producto
El confinament a través de l'experiència dels més joves

Unicef Catalunya ha creat un canal de Youtube anomenat ClipClubTV on els protagonistes són els nens i les nenes. Es tracta d'una iniciativa impulsada juntament amb Alcantara Foundation que mostra com els més joves estan vivint el confinament a casa.

[+]
imagen_producto
L'Hotel Barcelona1882 ofereix habitacions a personal sanitari

L'Hotel Barcelona 1882 ofereix habitacions sense serveis hotelers a personal sanitari que s'ha de desplaçar per anar a treballar. A més, a partir del 3 d'abril la seva xarxa wifi s'obrirà a tots els veïns que la necessitin. 

[+]
imagen_producto
El Parlante impulsa #ParlaGran

El Parlante ha posat en marxa la iniciativa #ParlaGran, que consisteix en la realització de vídeo conferències grupals on les persones grans porten la veu principal. L'objectiu és abordar diverses temàtiques d'interès i generar espais de veu per a persones grans. 

[+]
imagen_producto
Documentació i recomanacions per a famílies amb un infant amb TEA

El Centre Educatiu i Terapèutic Carrilet ha posat a disposició de les famílies documents per donar orientacions i suport emocional. Per exemple, ofereixen recursos per explicar als nens i les nenes amb TEA què és la Covid-19 o ofereixen consells per crear rutines i organitzar-se. 

[+]
imagen_producto
STOP Accidentes organitza ciberactivitats

L'Associació d'Ajuda i Orientació als Afectats per Accidents de Trànsit ha organitzat diverses activitats online per als seus usuaris, entre les que es troben grups d'ajuda online o taller de risoteràpia. 

[+]
imagen_producto
Suport psicològic telefònic

L'Ajuntament de Barcelona, juntament amb la Fundació PIMEC i la Fundació Salut i Persona, des de fa mesos ofereixen acompanyament i suport psicològic i emocional a aquest sector de la ciutat de Barcelona mitjançant el telèfon 900 505 805. Aquest telèfon és gratuït, atès per psicòlegs i psicòlogues que atenen ininterrompudament des de les 6 del matí fins a les 00 hores, els 365 dies de l’any. 

[+]
imagen_producto
Avismón amb les persones grans

La Fundació Avismón ha posat a disposició el telèfon 933325858 de 9 a 19h a disposició de totes les persones grans que se sentin soles durant els dies de confinament i vulguin ser escoltades. L'entitat compta amb 10 línies d'atenció telefònica i paral·lelament està intensificant l'acompanyament telefònic als usuaris d'Avismón gràcies a la implicació del seu voluntariat.

[+]
imagen_producto
Metges Sense fronteres crea un portal web dedicat a la Covid-19

Metges Sense Fronteres ha creat un portal web dedicat a publicar la última informació en relació amb la Covid-19 a disposició de les autoritats sanitàries i socio-sanitàries. 

[+]
imagen_producto
Projecte Home crea la sèrie setmanal titulada "Un Cop de mà"

Projecte Home ha creat una sèrie de vídeos de Youtube anomenada "Un cop de mà", que inclou recomanacions i consells per afrontar el confinament de la manera més saludable possible. El segon vídeo de la sèrie se centra en com prevenir l'abús a les pantalles. 

[+]
imagen_producto
La FATEC reivindica els drets de les persones grans

La Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya posa a disposició de les persones el seu correu electrònic, fatec@fatec.cat, per atendre totes les demandes, necessitats i qüestions que els arribin. Amb l'objectiu de reivindicar els drets de les persones grans durant el confinament, ha compartit materials i publicacions que puguin ser d'interès a la seva pàgina de Facebook.

[+]
imagen_producto
Suara Cooperativa engega un servei online per donar suport físic i emocional

Suara Cooperativa oferirà sessions gratuïtes de psicologia, coaching i fisioteràpia a través d'un servei online. L'objectiu és el de donar suport emocional i físic a les persones que ho necessitin mitjançant la vídeoconferència. 

[+]
imagen_producto
Salut i Família activa serveis per afrontar les dificultats familiars sorgides durant el confinament

L'Associació Salut i Família ha posat en marxa serveis digitals com a resposta a les dificultats personals i familiars derivades de l'epidèmia per COVID-19. En primer lloc, un servei de teleassistència que donarà suport i escolta personal, i un servei de Temps Compartit, amb l'objectiu de donar resposta als problemes de comunicació entre les persones aïllades i les seves amistats.

[+]
imagen_producto
La FCSD ofereix sortides d'oci via online

La Fundació Catalana Síndrome de Down, a través del Servei d'Oci "Quedem", ofereix activitats d'oci a les persones usuàries del servei i les seves famílies via online. Algunes de les activitats que s'estan fent són tallers de cuina, tallers de ball, bingo, celebracions d'aniversari o karaokes. A més, la FCSD ofereix setmanalment a les famílies recursos d'Oci que poden fer des de casa. 

[+]
imagen_producto
Neix Compassats, un projecte que apropa la música a persones amb Alzheimer

S'ha posat en marxa la iniciativa "Compassats", un projecte per acompanyar amb música i activitats musicoterapèutiques a les persones que conviuen amb l'Alzheimer durant el confinament pel coronavirus. El projecte, impulsat des de Singular, Música i Alzheimer, està formar per musicoterapeutes i músics voluntaris. 

[+]
imagen_producto
Bates per a residències d'avis

Un grup de veïnes de Verdú han elaborat manualment bates per als professionals de la Residència Sant Pere Claver a través de l'Associació Benestar i Desenvolupament. 

[+]
imagen_producto
Recomanacions per autorregular-se

Autoavaluació, Autoregulació i Aprenentatge han compartit un decàleg per a que les persones s'autoregulin durant els dies del confinament. 

[+]
imagen_producto
L'Espai Situa't t'escolta

L'Espai Situa't, de Salut Mental Catalunya, segueix obert via telemàticament i ofereix escolta i atenció a qui ho pugui necessitat. Es tracta d'un servei adreçat a persones amb problemes de salut mental i les seves famílies, per tal que tinguin un espai d'assessorament i orientació. 

[+]
imagen_producto
L'Associació Catalana per al Parkinson ofereix eines per fer la rehabilitació des de casa

L'Associació Catalana per al Parkinson ha posat a disposició de les persones afectades l'eina Parkinson Contigo, una eina digital per a mantenir la rehabilitació des de casa. L'eina inclou vídeo-tutorials de teràpies rehabilitadores i accés a un diari del pacient amb l'objectiu d'apoderar el pacient i el seu entorn. 

[+]
D’acord a la normativa vigent de protecció de dades us informem que les vostres dades personals seran tractades per l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat de Gestionar la tramesa d'informació regular sobre l'activitat municipal, legitimada d’acord amb el vostre consentiment, de la que podeu trobar tota la informació a l’enllaç: tractament 0162 – Gestió d’informació regular sobre l’activitat municipal.

Tret d’obligació legal, les vostres dades no seran cedides a tercers i seran eliminades un cop complertes les obligacions legals derivades de la gestió sol•licitada. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les vostres dades, així com altres drets establerts per la normativa de protecció de dades.

Podeu consultar informació addicional sobre aquest tractament i protecció de dades a: http://ajuntament.barcelona.cat/protecciodades

Aquest servei és part del Butlletí de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona.

Si voleu donar-vos de baixa d’aquest butlletí electrònic o gestionar les vostres subscripcions accediu al vostre espai personal.

Podeu contactar amb el servei a través de la bústia.
Projecte impulsat per:
imagen_producto