Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí
logo
14 d'abril de 2020
logo
Acord Ciutadà: Espai de Creativitat

Com a resposta a la carta enviada per la Comissionada d'Acció Social, Sònia Fuertes, presentant el projecte "Acord Ciutadà: Espai de Creativitat", neix aquest recull d'iniciatives, amb l'objectiu de difondre pràctiques o accions de les entitats socials per intentar reduir o superar de forma creativa les dificultats originades per la situació actual. El material rebut serà difós a través de les xarxes socials de l'Acord Ciutadà. Compartim la nostra creativitat per l'acció social de la ciutat!

[+]
imagen_producto
Càritas crea un servei d'assessorament jurídic

Càritas barcelona, amb la voluntat de respondre dubtes i qüestions relatives a temes laborals, d’habitatge, d’estrangeria i de protecció internacional, ha elaborat un seguit de preguntes i respostes. També podeu contactar per aquest servei al número de telèfon 933446900 o al correu asjuridica@caritas.barcelona

[+]
imagen_producto
ABD gestionarà un equipament per allotjar persones amb adiccions

L'Associació Benestar i Desenvolupament gestionarà un equipament a Barcelona que servirà per allotjar persones consumidores de drogar i alcohol arran de la crisi de la Covid-19. El dispositiu, habilitat per l'Ajuntament de Barcelona, acollirà 70 persones sense llar amb adiccions i estarà adaptat a les necessitats del col·lectiu. 

[+]
imagen_producto
La Fundació Uszheimer ofereix recomanacions per a persones cuidadores

La Fundació Uszheimer ha redactat un document que dona pautes i recomanacions a persones que es troben tenint cura d'una persona malalta de demència durant el confinament. Establir una rutina o mentenir el contacte amb familiars són alguns dels consells. 

[+]
imagen_producto
Assís inicia el repartiment de kits d'emergència a persones sense llar

Assís Centre d'Acollida ha començat a repartir kits d'emergència a persones sense llar per a que aquestes puguin seguir les recomanacions sanitàries durant l'Estat d'Alarma. Actualment, l'entitat ja compta amb 600 kits, que inclouen material higiènic i de protecció. 

[+]
imagen_producto
Fundació Joia organitza activitats online

La Fundació Joia ha organitzat activitats diverses durant els dies de confinament al web #QuedatACasaAmbJoia, on es proposen diàriament activitats i accions per fer des de casa. D'entre les activitats, es troben tallers de cuina, relacaxió o trucs de màgia. 

[+]
imagen_producto
Pere Tarrés crea un butlletí per a les famílies

La Fundació pere Tarrés ha elaborat un butlletí de recursos per a les famílies durant el confinament. El butlletí inclou contes, propostes d'activitats i altres recursos dirigits a la infància. 

[+]
imagen_producto
El CEESC crea el portal "Especial COVID-19"

El Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) ha creat el portal "Especial COVID-19", que inclou les accions que està fent el CEESC aquests dies, els serveis específics que han creat, un recull de recursos i un apartat amb propostes i activitats d'altres entitats. 

[+]
imagen_producto
El COTOC crea infografies per a la gent gran

Els grups de treball de Gent Gran i Salut Mental del Col·legi Oficial de Teràpia Ocupacional de Catalunya (COTOC) han preparat diverses infografies per compartir amb els professionals i la ciutadania. 

[+]
imagen_producto
L'AACIC crea un portal de recursos

L'Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC) ha creat un portal web amb recursos per donar resposta a les necessitats de joves i adults amb cardiopatia congènita i els seus familiars. 

[+]
imagen_producto
Ajuda al teu veí i la teva veïna des de casa

El Projecte Radars ha impulsat una campanya de bon veïnatge on proposa recomanacions perquè els veïns i veïnes tniguin cura de les persones de la comunitat que ho necessitin. A més, ofereix el correu electrònic radarsgentgran@bcn.cat per informar sobre situacions de vulnerabilitat detectades. 

[+]
imagen_producto
Betevé es queda a casa

Betevé ha creat un portal web amb una selecció de continguts per consumir al llarg d'aquests dies. El portal inclou propostes de pel·lícules, sèries, receptes de cuina, contes o propostes per fer al llarg de la quarantena. 

[+]
imagen_producto
SEER ofereix consells pràctics per a joves

L'entitat Salut i Educació Emocional (SEER), en col·laboració amb l'Agència Catalana de la Joventut, ha desenvolupat dues guies amb consells pràctics durant el confinament, anomenades "Com trobar-hi sentit". Una de les guies està dirigida a joves i l'altre a educadors i educadores. 

[+]
imagen_producto
Infografies per a la prevenció de violències sexuals a la infància

Fundació IRES, INTRESS i l'Institut de Psicologia Forense, a través de prevenSi, han creat dues infogradies per a la prevenció de les violències sexuals a la infància els dies de confinament. 

[+]
imagen_producto
Telèfons per oferir suport emocional

L'Ajuntament de Barcelona, juntament amb el Col·legi de Psicologia de barcelona i el Telèfon de l'Esperança, han impulsat un servei d'atenció telefònica per oferir atenció emocional. 

[+]
ACTUALITAT

imagen_producto
Neix Compassats, un projecte que apropa la música a persones amb Alzheimer
[+]
imagen_producto
ABD impulsa el Grup Interfamiliar en línia
[+]
imagen_producto
La Taula del Tercer Sector crea una plataforma per a professionals davant la situació de la Covid-19
[+]
imagen_producto
El Mercat Social d'adapta pel #JoEmQuedoACasa
[+]
imagen_producto
Consulta la resta d'iniciatives!

Pots donar una ullada a la resta d'iniciatives creatives que s'han impulsat per promoure l'acció social durant el confinament fent click a aquest enllaç

[+]
D’acord a la normativa vigent de protecció de dades us informem que les vostres dades personals seran tractades per l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat de Gestionar la tramesa d'informació regular sobre l'activitat municipal, legitimada d’acord amb el vostre consentiment, de la que podeu trobar tota la informació a l’enllaç: tractament 0162 – Gestió d’informació regular sobre l’activitat municipal.

Tret d’obligació legal, les vostres dades no seran cedides a tercers i seran eliminades un cop complertes les obligacions legals derivades de la gestió sol•licitada. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les vostres dades, així com altres drets establerts per la normativa de protecció de dades.

Podeu consultar informació addicional sobre aquest tractament i protecció de dades a: http://ajuntament.barcelona.cat/protecciodades

Aquest servei és part del Butlletí de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona.

Si voleu donar-vos de baixa d’aquest butlletí electrònic o gestionar les vostres subscripcions accediu al vostre espai personal.

Podeu contactar amb el servei a través de la bústia.
Projecte impulsat per:
imagen_producto