Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí
logo
21 d'abril de 2020
logo
Acord Ciutadà: Espai de Creativitat

Com a resposta a la carta enviada per la Comissionada d'Acció Social, Sònia Fuertes, presentant el projecte "Acord Ciutadà: Espai de Creativitat", neix aquest recull d'iniciatives, amb l'objectiu de difondre pràctiques o accions de les entitats socials per intentar reduir o superar de forma creativa les dificultats originades per la situació actual. El material rebut serà difós a través de les xarxes socials de l'Acord Ciutadà. Les primeres iniciatives són les rebudes més recentment, mentre que la resta són les que han format part d'anteriors utlletins i apareixen en format breu. 

 

Compartim la nostra creativitat per l'acció social de la ciutat!

[+]
imagen_producto
Les persones voluntàries podran circular lliurement per realitzar la seva tasca

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) i la Cooperativa Arç, amb l’aval de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, han elaborat un protocol que facilita la llibertat de circulació de les persones voluntàries per realitzar la seva tasca. 

[+]
imagen_producto
Fundesplai apropa el lleure a les llars

Fundesplai ha llançat la iniciativa #JoEmQuedoACasa, un seguit d'accions online que pretenen apropar el lleure educatiu a les llars durant els dies de confinament. La iniciativa espera oferir a les famílies alternatives d'oci, com cursos online o propostes lúdiques. 

[+]
imagen_producto
La Federació Salut mental Catalunya intensifica la seva activitat

La Federació Salut mental Catalunya ha publicat un informe amb dades de les 3 primeres setmanes de confinament i ha intensificat la seva activitat, atenent casos de malestar emocional, angoixa o neguit. A més, Salut Mental Catalunya alerta de la vulnerabilitat del col·lectiu durant la crisi de la COVID-19. 

[+]
imagen_producto
Sonrisas de Bombay et convida a celebrar Sant Jordi des de casa

Sonrisas de Bombay està organitzant un Sant Jordi virtual per celebrar la diada des de casa. La jornada inclou una xerrada amb el Fundador, Jaume Sanllorente, conversant sobre els seus llibres i sobre com està afectant l'actual crisi del coronavirus a Bombai. 

[+]
imagen_producto
Consells pràctics per als joves durant el confinament

La Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb l'entitat Salut i Educació Emocional (SEER), he elaborat dues guies i un consultori psicològic en línia per a joves. L'objectiu de les guies és oferir consells pràctics als joves perquè puguin gestionar el confinament amb equilibri emocional. 

[+]
imagen_producto
AFAMMCA ofereix suport psicològic

AFAMMCA he adaptat la seva tasca a la situació actual i ofereix atenció psicològica a la població, així com també resol dubtes sobre salut mental. A més, han impulsat trobades virtuals i formacions online per a professionals a l'entitat i han creat un compte d'Instagram per lluitar contra l'estigma en salut mental. 

[+]
imagen_producto
In Via s'adapta al confinament

L'Associació In Via, amb l'objectiu d'adaptar la seva activitat al confinament, ha organitzat la xerrada "Convivència i confinament: com ho estem duent i què ens espera després?", que es realitzarà el pròxim divendres 24 d'abril a les 17:3'h. A més, In Via està preparant un nou telèfon d'assessorament i atenció a dones víctimes de violència masclista. 

[+]
imagen_producto
Cap avi sol per Sant Jordi

La Fundació Avismón ha impulsat la iniciativa "Contes per telèfon", amb l'objectiu d'apropar la diada de Sant Jordi a les persones grans que viuen soles. El projecte, engegat conjuntament amb Llibre Solidari i La Lleialtat Santsenca, consisteix en compartir, a través del telèfon, un relat, un conte o un poema a gent gran que se senti sola. 

[+]
ACTUALITAT

imagen_producto
La Fundació Pasqual Maragall ofereix recomanacions per al confinament
[+]
imagen_producto
CCOO ofereix assessorament laboral online i telefònicament
[+]
imagen_producto
La Fundació IRES i 22@Network connecten oportunitats per reduir l'escletxa digital
[+]
imagen_producto
Consulta la resta d'iniciatives!

Pots donar una ullada a la resta d'iniciatives creatives que s'han impulsat per promoure l'acció social durant el confinament fent click a aquest enllaç

Consulta el primer butlletí de l'Espai de Creativitat fent click aquí

[+]
D’acord a la normativa vigent de protecció de dades us informem que les vostres dades personals seran tractades per l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat de Gestionar la tramesa d'informació regular sobre l'activitat municipal, legitimada d’acord amb el vostre consentiment, de la que podeu trobar tota la informació a l’enllaç: tractament 0162 – Gestió d’informació regular sobre l’activitat municipal.

Tret d’obligació legal, les vostres dades no seran cedides a tercers i seran eliminades un cop complertes les obligacions legals derivades de la gestió sol•licitada. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les vostres dades, així com altres drets establerts per la normativa de protecció de dades.

Podeu consultar informació addicional sobre aquest tractament i protecció de dades a: http://ajuntament.barcelona.cat/protecciodades

Aquest servei és part del Butlletí de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona.

Si voleu donar-vos de baixa d’aquest butlletí electrònic o gestionar les vostres subscripcions accediu al vostre espai personal.

Podeu contactar amb el servei a través de la bústia.
Projecte impulsat per:
imagen_producto