Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí
logo
Butlletí 150. Maig 2020.
logo
L'Assemblea 2020 se celebrarà el 13 de maig telemàticament

L'Assemblea 2020 de l'Acord Ciutadà, la trobada anual dels signants de l'Acord on es formalitza de manera simbòlica l'adhesió i el compromís de les entitats, se celebrarà el proper 13 de maig a través de la plataforma digital Zoom a les 16h. Els objectius de l'assemblea d'enguany són els de fer balanç de l'activitat impulsada l'any 2019 i exposar i debatre el Pla de Treball pel 2020-2021.

Estigues pendent de les xarxes socials de l'Acord i els seus canals de comunicació per conèixer les últimes actualitzacions! Pots inscriure't a través d'aquest enllaç

[+]
imagen_producto
La Comissió d'Acció debat sobre el paper de l'Acord en la crisi de la COVID-19

La Comisssió d'Acció de l'Acord es va reunir el 15 i 21 d'abril de forma digital per debatre sobre el paper de l'Acord Ciutadà a Barcelona en la situació generada per la COVID-19. En aquest sentit, es va reflexionar sobre la possibilitat d'elaborar un Programa d'Actuació que treballés per fer front a la situació de contingència actual. L’objectiu del Programa seria reforçar la coproducció público-privada i millorar la capacitat d’acció i organització social de la ciutat. La Comissió d'Acció també ha treballat en l'Assemblea 2020, que se celebrarà de forma telemàtica el 13 de maig. 

 

[+]
imagen_producto
La XAVI fa una crida a la preservació dels drets de les persones amb diversitat funcional

La XAVI ha elaborat un comunicat en què reclama que les persones amb discapacitat puguin preservar els seus drets i dur a terme una vida digna i autònoma durant i després del confinament. La Xarxa ha reivindicat que es tingui en compte les necessitats específiques de tots els col·lectius de la societat, per tal que aquests rebin una atenció mèdica particularitzada a totes les diferents situacions de vida. A més, ha subratllat la necessitat que es preservin els drets de les persones amb diversitat funcional, en relació a l'assistència, la mobilitat i els serveis d'educació, d'entre altres. 

[+]
imagen_producto
Es posposa el recompte de persones que dormen al carrer

La Xarxa d'Atenció a les Persones Sense Llar posposa el Recompte de persones que dormen al carrer de l'any 2020, que estava previst per a mitjans de maig. Tot i això, sí que es mantindrà el Recompte de persones que dormen als recursos residencials de les entitats, que serà la nit del 20 de maig. 

[+]
imagen_producto
La XCO reflexiona sobre la situació actual dels Centres Oberts

El grup motor de la Xarxa de Centres Oberts (XCO) es va reunir el passat 16 d'abril per compartir la situació actual dels Centres Oberts de Barcelona arran de la crisi de la Covid-19. A la reunió es va posar de manifest les preocupacions de la situació actual i les iniciatives que estan prenent per fer-hi front com la readaptació del tipus d'intervenció (més personalitzada i familiar), les noves formes de treball dels equips, etc. També es van aportar propostes de futur per treballar des de la Xarxa.

[+]
imagen_producto
La XIB fa una crida a mantenir l'ocupació de les persones amb diversitat funcional

Amb motiu del Dia Internacional del Treball, la Xarxa d'Inclusió Laboral de la XIB ha fet una crida a mantenir els llocs de feina de les persones amb diversitat funcional. La Xarxa ha alertat que des de l'esclat de la crisi sanitària, fins a un 33.5% de les persones amb diversitat funcional ocupades ha perdut la seva feina. 

[+]
imagen_producto
L'Acord participa en una crida per establir l'empadronament a tots els municipis de Catalunya

L'Acord Ciutadà va participar en una campanya formada per diverses entitats socials, entre les que es troba Càritas, Irídia o Assís, per demanar polítiques d'empadronament actives a tots els municipis de Catalunya. 

[+]
imagen_producto
MAIG | FITA 5. Pobresa energètica

Per a l'Espai d'Opinió del mes de maig, hem preguntat a Àngels Gutieras, representant d'ABD al Consell de la Governança, sobre la cinquena fita de l'Estratègia d'inclusió, dedicada a la pobresa energètica. Fes click a l'enllaç per conèixer-la!

[+]
imagen_producto
Benvingudes!

L'Associació Catalana de Familiars i Malalts d'Esquizofrènia s'ha adherit a l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. Benvingudes!

Si tu també vols formar-ne part, adhereix-te a través d'aquest enllaç.

[+]
L' entrevista
"El treball en xarxa ha sigut clau, entitats i Ajuntament ens hem aliat per sortir-nos d'aquest cop"

Aquest mes hem entrevistat a Roger Fe, de la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar i del Centre d'Acollida Assís, on hem parlat de la importància del treball en xarxa en la situació actual i com les diverses entitats s'han readaptat davant la crisi de la Covid-19. 

Llegiu-ne més +
imagen_producto
ACTUALITAT

imagen_producto
La Taula del Tercer Sector reclama que la renda garantida arribi a tothom qui la necessiti

La Taula del Tercer Sector ha celebrat l'aprovació de la renda garantida el 18 d'abril però lamenta que la prestació continua excloent diversos col·lectius, com els joves de 18 a 23 anys, les persones sense llar o les persones migrades que no poden justificar el temps suficient de residència a Catalunya. A més la Taula també reclama que cal que la Renda Garantida tinguin uns tràmits més ràpids, àgils i flexibles, així com incloure la resta de casos que falten.

[+]
imagen_producto
Dincat i AMMFeina alerten que 9.500 llocs de treball estan en risc

Dincat i AMMFEINE alerten que fins a 9.500 llocs de treball a Centres Especials de Treball d'iniciativa social estan en límit. Davant d'aquest situació, les dues entitats demanen que es protegeixi la situació de les eprsones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental que treballen en aquests Centres Especials de Treball. 

[+]
imagen_producto
La Confederació elabora un pla per reactivar el Tercer Sector

La Confederació ha creat un pla de mesures urgents per la reactivació econòmica del tercer Sector Social a Catalunya arran de la crisi de la Covid-19. El pla inclou 12 mesures econòmiques per garantir la sostenibilitat de les entitats socials catalanes. 

[+]
imagen_producto
ECOM demana reforçar les ajudes a l'ocupació

Amb motiu del Dia Internacional del Treball, la Federació ECOM ha reivindicat que es reforcin els ajuts a l'ocupació de les persones amb discapacitat física després de la crisi generada per la COVID-19. L'entitat també ha reclamat que s'impulsin noves mesures complementàries de foment de l'ocupació i noves línies de suport al teixit de treball, on es contemplin ajuts extraordinaris als Centres Especials de Treball. 

[+]
D’acord a la normativa vigent de protecció de dades us informem que les vostres dades personals seran tractades per l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat de Gestionar la tramesa d'informació regular sobre l'activitat municipal, legitimada d’acord amb el vostre consentiment, de la que podeu trobar tota la informació a l’enllaç: tractament 0162 – Gestió d’informació regular sobre l’activitat municipal.

Tret d’obligació legal, les vostres dades no seran cedides a tercers i seran eliminades un cop complertes les obligacions legals derivades de la gestió sol•licitada. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les vostres dades, així com altres drets establerts per la normativa de protecció de dades.

Podeu consultar informació addicional sobre aquest tractament i protecció de dades a: http://ajuntament.barcelona.cat/protecciodades

Aquest servei és part del Butlletí de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona.

Si voleu donar-vos de baixa d’aquest butlletí electrònic o gestionar les vostres subscripcions accediu al vostre espai personal.

Podeu contactar amb el servei a través de la bústia.
Projecte impulsat per:
imagen_producto