Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí
logo
Butlletí 151. Juny de 2020.
logo
L'Acord fa balanç del 2019 a l'Assemblea Anual i es prepara per un nou curs

L'Acord Ciutadà va celebrar el passat 13 de maig l'Assemblea Anual, la trobada anual dels signants de l'Acord en què es posa en comú l'activitat impulsada l'any anterior i s'aprova el Pla de Treball per al següent. Per primera vegada, l'Assemblea es va realitzar digitalment i va reunir al voltant de 100 assistents.

La trobada va servir per fer el Balanç de l'any 2019, on l'Acord Ciutadà ha arribat a les més de 750 organitzacions membre i ha iniciat les tasques d'avaluació i reprogramació de l'Estratègia d'inclusió i de reducció de les desigualtats socials a Barcelona. A més, a l'Assemblea també es va presentar el Pla de Treball 2020-2021, que inclou l'impuls de nous projectes estructurants i la internacionalització de l'Acord, d'entre altres.

A l'Assemblea també es va presentar la proposta de declaració de l'Acord arran de la crisi social generada per la COVID-19, que assenyala els principals reptes als quals la ciutat de Barcelona haurà de fer front per a pal·liar les conseqüències de la crisi sanitària en la societat. 

[+]
imagen_producto
El Consell de la Governança reflexiona sobre el paper de l'Acord després del confinament

El Consell de la Governança es va reunir el passat 7 de maig per treballar en el paper de l'Acord Ciutadà a Barcelona després del confinament. En aquest sentit, es va treballar en l'elaboració d'un Programa d'Actuació que articuli organitzacions, iniciatives i sinergies que incrementin l'eficàcia en l'acció social. 

A més, al Consell es va posar en comú els posicionaments de dues Xarxes d'Accció de l'Acord. Concretament, el de la XAVI, que reclama que durant la crisi sanirària no es deixin de banda els drets d'accessibilitat i vida independent, i el de la Xarxa pel Dret a una Ailmentació Adequada, que va insistir en que la declaració de l'Acord tingui en compte la importància d'una renda bàsica garantida, com a base per a garantir el dret a una alimentació adequada a la ciutat. 

[+]
imagen_producto
La Taula de Coordinació de Xarxes planteja els principals reptes post-confinament

La Taula de Coordinació de Xarxes va reunir-se el passat 27 de maig en una reunió en què es van plantejar els principals reptes i projectes que poden sorgir per a cada Xarxa després del confinament. Es va destacar l'increment de l'activitat de les xarxes dirigida a l'acció social derivada de la crisi de la Covid-19, així com la necessitat de seguir treballant per fer front als nous reptes. D'altra banda, les Xarxes també han hagut d'aturar algunes de les seves activitats i han hagut de repensar noves línies de treball i estratègiques, amb l'objectiu de garantir les necessitats bàsiques i les sorgides arran de la crisi sanitària. 

[+]
imagen_producto
Les experiències de la Xarxa Nust davant la Covid-19

La Xarxa d'Empreses Nous Usos Socials del Temos (XNUST) ha col·laborat en una iniciativa de la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society per difondre pautes d'horaris saludables. Unió de Mútues, Mercabarna, Henkel o Racc són algunes de les empreses que han participat a la iniciativa i han donat a conèixer les diverses formes de conciliació horària que han impulsat. 

[+]
imagen_producto
La XIB: menció especial als premis europeus EASPD d'inclusió laboral

La Xarxa d'Inclusió Laboral de Barcelona (XIB) ha rebut una menció especial a la quarta edició dels premis 'Ocupació per a tothom', de l'Associació Europea de Proveïdors de Serveis per a Persones amb Discapacitat (EASPD). Concretament, la XIB ha rebut una menció especial pel seu "model de lideratge i participació entre administració i entitats". 

[+]
imagen_producto
Benvingudes!

L'Asociación Neurociencia Barcelona i l'Espai de Gent gran Esquerra de l'Eixample s'han adherit a l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. Benvingudes!

Si tu també vols formar-ne part, adhereix-te a través d'aquest enllaç.

[+]
L' entrevista
"Les persones amb discapacitat i la seva inserció laboral hauran de ser un dels punts centrals de l'Acord Ciutadà"

Aquest mes hem entrevistat a Maria Cabré, Directora d'Aura Fundació, que pertany a la Xarxa d'Inclusió Laboral de Barcelona (XIB). La Directora d'Aura ens parla de les dificultats de la XIB i les entitats que es dediquen a la inserció laboral arran de la crisi sanitària, així com de la menció que va rebre la Xarxa als premis europeus EASPD d'inclusió laboral. 

Llegiu-ne més +
imagen_producto
ACTUALITAT

imagen_producto
L'Ajuntament de Barcelona reforçarà projectes d'alimentació amb les entitats socials

L'Ajuntament de Barcelona destinarà un milió d'euros a donar suport a projectes d'alimentació per diverses entitats socials de la ciutat. L'objectiu de la mesura és donar suport a aquelles entitats que han mantingut dispositius ordinaris d'alimentació durant la crisi sanitària, augmentar el nombre de cuines amb capacitat de distribuir àpats i distribuir la Guia d'alimentació saludable i econòmica a famílies amb infants, d'entre altres. Aquesta guia té l'objectiu que les famílies puguin preparar amb autonomia àpats saludables i gestionar d’una manera àgil el dret fonamental a una alimentació adequada amb un pressupost reduït.

[+]
imagen_producto
SOS Racisme estrena un webdoc sobre menors migrants

SOS Racisme ha estrenat el documental "De infancia en peligro a infancia peligrosa", un reportatge multimèdia que pretén elaborar una nova narrativa mediàtica, política i social per als menors no acompanyats. El documental, basat en entrevistes als agents i responsables del sistema migratori i de protecció i de la infància i l'adolescència, aprofundeix en les causes polítiques i socials que dibuixen l'entremat polític, institucional i social que envolta la vida de la infància i l'adolescència migrant. 

[+]
imagen_producto
Torre Jussana publica els primers resultats de l'enquesta sobre l'impacte de la Covid-19 a les entitats de Barcelona

Torre Jussana ha publicat la primera onada de resultats de l'enquesta sobre l'impacte de la crisi COVID19 en les entitats de Barcelona. L'enquesta es va realitzar a més de 850 entitats de Barcelona i revela que més d'un 70% de les entitats han disminuït o aturat la seva activitat durant la crisi, mentre que un 12.5% ha augmentat la seva activitat. D'entre les principals preocupacions detectades, es troben la reducció dels ingressos, el desconeixement sobre les subvencions o la difucultat de mantenir la vida de l'associació des de la distància. 

[+]
imagen_producto
Salut i Família publica l'estudi "Sortir a Temps"

L'Associació Salut i Família ha publicat l'estudi "Sortir a Temps", una investigació que ofereix coneixement actualitzat sobre la violència de parella i des de la veu de les víctimes. També inclou recomanacions per millorar l'assistència i suport al col·lectiu.

[+]
D’acord a la normativa vigent de protecció de dades us informem que les vostres dades personals seran tractades per l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat de Gestionar la tramesa d'informació regular sobre l'activitat municipal, legitimada d’acord amb el vostre consentiment, de la que podeu trobar tota la informació a l’enllaç: tractament 0162 – Gestió d’informació regular sobre l’activitat municipal.

Tret d’obligació legal, les vostres dades no seran cedides a tercers i seran eliminades un cop complertes les obligacions legals derivades de la gestió sol•licitada. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les vostres dades, així com altres drets establerts per la normativa de protecció de dades.

Podeu consultar informació addicional sobre aquest tractament i protecció de dades a: http://ajuntament.barcelona.cat/protecciodades

Aquest servei és part del Butlletí de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona.

Si voleu donar-vos de baixa d’aquest butlletí electrònic o gestionar les vostres subscripcions accediu al vostre espai personal.

Podeu contactar amb el servei a través de la bústia.
Projecte impulsat per:
imagen_producto