Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí
logo
Butlletí 159. Febrer 2021
logo
'Àgora Ciutadana reconeixerà la tasca de les persones i entitats compromeses

El proper 24 de febrer se celebrarà l'Àgora Ciutadana 2021, enguany dedicada a posar en valor la tasca de les entitats socials de la ciutat i el seu compromís amb la ciutadania.

L'acte, que comptarà amb la participació de l'Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau Ballano, i la Tinenta d'Alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez Castaño, també servirà per entregar el segell Actius de l'Acord a les noves entitats distingides i es podrà seguir per streaming a través d'aquest link.

L'Àgora és un acte per a vosaltres! Volem donar les gràcies a totes les persones treballadores, col·laboradores, voluntàries i entitats compromeses amb la ciutadania. De moment, pots inscriure't a través d'aquest enllaç i pots donar una ullada al programa!

 

[+]
imagen_producto
Les Xarxes 'Acció treballaran en els projectes impulsors del PAAC

La Taula de Coordinació de Xarxes es va reunir el passat 27 de gener per treballar en com les diferents Xarxes d'Acció poden implicar-se al Pla d'Actuació de l'Acord Ciutadà. L'objectiu és que les xarxes puguin implicar-se amb aquells projectes impulsors del PAAC sobre els quals tenen més capacitat d'actuació i assoliment d'objectius. 

La reunió també va servir per presentar el Centre de Recursos en Drets Humans, un centre que ofereix serveis a la ciutadania i al teixit associatiu entre els que s'inclou la formació, la divulgació i l'assessorament, d'entre altres. 

[+]
imagen_producto
La XSFC inicia el seu pla de treball 2021

La Xarxa de Suport a Famílies Cuidadores es va reunir el passat 15 de gener per posar fil a l'agulla al seu pla de treball per enguany. Un cop més, la xarxa centrarà els seus esforços a donar continuïtat al suport i acompanyament emocional a les persones que cuiden. Un repte més important que mai en temps de distància social.

La reunió també va servir per donar la benvinguda a les noves entitats de la xarxa i fer un repàs a l'activitat impulsada durant l'any 2020.

[+]
imagen_producto
La XHIB presenta el Cens 'habitatges i 'avaluació de necessitats de 'any 2019

La Xarxa d'Habitatges d'Inclusió de Barcelona es va reunir el passat 25 de gener en una reunió plenària en què es va presentar el nou informe d'avaluació de la xarxa i el Cens d'Habitatges d'inclusió 2019, elaborat per l'Ivàlua. 

L'informe té l'objectiu d'actualitzar el cens d'habitatges d'inclusió així com avaluar les necessitats de la xarxa a partir d'informació actualitzada. L'elaboració d'aquest cens també ha permès recollir informació sobre les característiques i necessitats de les persones usuàries dels habitatges d'inclusió.

[+]
imagen_producto
La Xarxa 'Atenció a Persones Sense Llar es prepara per al nou curs

La Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar es va reunir el passat 21 de gener a una sessió plenària on la xarxa i els seus grups de treball han fet balanç del 2020 i han preparat els nous objectius per al 2021. La sessió també va servir per renovar les entitats de la Comissió Permanent, informar sobre la Operació Fred i el relleu de Secretaria Tècnica. 

[+]
L' entrevista
"Una ciutadania compromesa és la clau per promoure i aconseguir barris enxarxats"

Aquest mes hem entrevistat a la Teia Goñi, de la Coordinadora d'Entitats del Poble Sec. Es tracta d'una de les primeres entitats distingides amb l'Actius de l'Acord pel seu programa "Pla d'Acollida Poble-sec per a Tothom", un projecte d'acompanyament veïnal i participació sociocomunitària. Dóna una ullada a l'entrevista!

Llegiu-ne més +
imagen_producto
ACTUALITAT

imagen_producto
Associació in via, guardonada amb el Premi Solidaritat 2020

L'Institut de Drets Humans de Catalunya va concedir el Premi Solidaritat a l'Associació in via per la seva tasca en la defensa dels drets humans de les persones que pateixen violència i discriminació. L'Associació in via, a través de l'atenció i l'acompanyament a col·lectius vulnerabilitzats, vetlla per la garantia dels drets humans amb una perspectiva interseccional. 

[+]
imagen_producto
ECOM presenta un estudi sobre formació a 'assistent personal

La fundació ha presentat un estudi sobre la formació de l'assistent personal que ressalta la importància d'exigir als i les assistents personals una qualificació professional d'atenció sociosanitària a persones dependents. L'estudi d'Ecom revela que més de la meitat de les persones que treballen d'assistent personal han realitzat els seus estudis en els àmbits sanitari, social o educatiu i que es tracta d'una professió altament feminitzada (més del 70% són dones). 

[+]
D’acord a la normativa vigent de protecció de dades us informem que les vostres dades personals seran tractades per l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat de Gestionar la tramesa d'informació regular sobre l'activitat municipal, legitimada d’acord amb el vostre consentiment, de la que podeu trobar tota la informació a l’enllaç: tractament 0162 – Gestió d’informació regular sobre l’activitat municipal.

Tret d’obligació legal, les vostres dades no seran cedides a tercers i seran eliminades un cop complertes les obligacions legals derivades de la gestió sol•licitada. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les vostres dades, així com altres drets establerts per la normativa de protecció de dades.

Podeu consultar informació addicional sobre aquest tractament i protecció de dades a: http://ajuntament.barcelona.cat/protecciodades

Aquest servei és part del Butlletí de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona.

Si voleu donar-vos de baixa d’aquest butlletí electrònic o gestionar les vostres subscripcions accediu al vostre espai personal.

Podeu contactar amb el servei a través de la bústia.
Projecte impulsat per:
imagen_producto