Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí
logo
Butlletí 160. Març 2021
logo
L'Àgora Ciutadana reconeix el paper de la ciutadania compromesa

El passat 24 de febrer va celebrar-se al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona l'Àgora Ciutadana 2021: El valor del compromís social de la ciutadania de Barcelona. L'acte tenia l'objectiu de fer un homenatge i posar en valor la tasca de les persones i entitats socialment compromeses a la ciutat, el paper de les quals ha estat especialment essencial arran la pandèmia i la situació generada per la Covid-19. 

Coincidint amb l'Àgora Ciutadana, es va celebrar l'acte d'entrega de la 5a edició dels Actius de l'Acord i va es fer l'entrega a 9 noves entitats que es sumen a les més de 20 entitats que ja disposen del distintiu. L'acte va comptar amb la participació de l'Alcaldessa, Ada Colau Ballano; la Tinenta de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez Castaño, i la Comissionada d'Acció Social, Sònia Fuertes Ledesma.

[+]
imagen_producto
11 noves entitats reben l'Actius de l'Acord

Un total d'11 entitats van rebre l'Actius de l'Acord a l'Àgora Ciutadana, espai en què es va celebrar la 5a edició de l'entrega del distintiu. Es tracta d'un segell que pretén reconèixer i visibilitzar aquelles entitats compromeses socialment i que promouen el compromís ciutadà. Les entitats distingides han estat: Associació in via, Fundació Privada Uszheimer, Narinan Porjectes Social i Familiar, Fundació Joia, Agape +, Sonrisas de Bombay, Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), Voluntaris en Assessoria Empresarial (VAE), Associació Prohabitatge, Associació Arep i EnriquezArte. 

[+]
imagen_producto
Es presenta un estudi que recull iniciatives innovadores impulsades per la XDAA

El Grup de Recerca de la Universitat Blanquerna ha elaborat un informe sobre la identificació dels projectes i iniciatives innovadores que s'han impulsat des de la XDAA en matèria d'aprofitament alimentari. Aquest informe, que es va compartir a la reunió plenària de la xarxa del passat 10 de febrer, pretén fer una radiografia dels recursos disponibles a la ciutat de Barcelona per garantir el dret a una alimentació adequada, identificant les dificultats superades per aquestes iniciatives i bones pràctiques. 

[+]
imagen_producto
L'Assemblea Anual se celebrarà el pròxim 21 de maig

Obriu agendes! El pròxim 21 de maig se celebrarà l'Assemblea Anual de l'Acord Ciutadà, coincidint amb el Dia Mundial de la Diversitat Cultural. Estigues pendent de les Xarxes Socials de l'Acord per conèixer més informació pròximament!

[+]
imagen_producto
Benvingudes!

La Federació Catalana d'Autisme s'ha adherit a l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva. Benvinguda! Si tu també vols formar-ne part, adhereix-te a través d'aquest enllaç. 

[+]
L' entrevista
"Quasi el 30% d'unitats de convivència podrien sortir dels habitatges de la XHIB si tinguessin ingressos suficients per fer-ho"

Aquest mes hem entrevistat a la Txell Collelldemont, directora de la Fundació Mambré i membre de la Xarxa d'Habitatges d'inclusió de Barcelona. Coincidint amb la publicació de l'Informe del Cens d'Habitatges d'Inclusió de 2019, hem parlat sobre les conclusions de l'informe i els reptes en matèria d'habitatge a la ciutat de Barcelona. Dóna-li una ullada!

Llegiu-ne més +
imagen_producto
ACTUALITAT

imagen_producto
Els Bancs dels aliments gestionen més d'un milió de quilos entre desembre i gener

Els Bancs dels Aliments, a partir de la campanya del Gran Recapte que va tenir lloc a finals del 2020, ja ha gestionat 1,4 milions de quilos d'aliments. En total, la campanya del gran recapte, que enguany s'ha basat en donacions monetàries destinades a la compra i distribució d'aliments, va aconseguir al voltant de 5 milions de quilos d'aliments. 

[+]
imagen_producto
Covid-19 i soledat

L'Observatori de la Soledat i Amics de la Gent Gran han publicat l'informe "L'impacte de la Covid-19 en el sentiment de soledat no desitjada de les persones grans". El document és el resultat de l'enquesta que es va realitzar a persones usuàries dels programes socials d'Amics de la Gent Gran i conclou que el 41% de les persones enquestades manifesta un augment del seu sentiment de soledat durant la pandèmia i un 59% s'ha sentit més vulnerable. 

[+]
D’acord a la normativa vigent de protecció de dades us informem que les vostres dades personals seran tractades per l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat de Gestionar la tramesa d'informació regular sobre l'activitat municipal, legitimada d’acord amb el vostre consentiment, de la que podeu trobar tota la informació a l’enllaç: tractament 0162 – Gestió d’informació regular sobre l’activitat municipal.

Tret d’obligació legal, les vostres dades no seran cedides a tercers i seran eliminades un cop complertes les obligacions legals derivades de la gestió sol•licitada. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les vostres dades, així com altres drets establerts per la normativa de protecció de dades.

Podeu consultar informació addicional sobre aquest tractament i protecció de dades a: http://ajuntament.barcelona.cat/protecciodades

Aquest servei és part del Butlletí de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona.

Si voleu donar-vos de baixa d’aquest butlletí electrònic o gestionar les vostres subscripcions accediu al vostre espai personal.

Podeu contactar amb el servei a través de la bústia.
Projecte impulsat per:
imagen_producto