Si no pot veure aquest missatge correctament, si us plau faci clic aquí
logo
logo
La Trobada General de l'Acord Ciutadà se celebra el 21 de maig
Celebrarem el Dia Mundial de la Diversitat Cultural

L'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva celebra la Trobada General, antiga Assemblea, el dia 21 de maig, coincidint amb el Dia Mundial de la Diversitat Cultural. L'acte tindrà lloc a l'Auditori Cotxeres de Sants (Carrer Olzinelles, 5) i començarà a les 9h.

Podreu participar de la Trobada General telemàtica o presencialment. Per fer-ho, cal que us inscrigueu aquí i expliciteu si vindreu a Cotxeres de Sants o la seguireu des de casa (us farem arribar l'enllaç de l'streaming).

Aviat farem públic el programa de l'acte però ja us podem avançar que tindrà dues parts. La primera la dedicarem a fer balanç de la feina feta i presentar el pla de futur, i en la segona part de l'acte celebrarem la Jornada d'Interculturalitat.

[+]
imagen_producto
Primera reunió del Grup Impulsor del Fòrum Social Metropolità

El Grup Impulsor del Fòrum Social Metropolità es va reunir per primera vegada el 21 d’abril amb la intenció de posar les primeres pedres del projecte. El Fòrum Social Metropolità té com a objectiu ampliar l’àmbit dels debats, actuacions i cooperació social per arribar al conjunt de l’àrea metropolitana. Es tracta d’un espai que es construirà conjuntament amb l’objectiu
que sigui un punt de trobada entre entitats socials de l’Àrea Metropolitana, fruit del consens i amb unitat d’acció. Les tres línies de treball que s’han acordat són:

  • Apostar per la transferència de coneixements i bones pràctiques en determinats temes socials
  • La coproducció de polítiques públiques a nivell AMB
  • Emetre posicionaments conjunts sobre problemàtiques socials
[+]
imagen_producto
La Comissió d’Acció planteja l’Assemblea i altres projectes per ampliar l’abast de l’Acord

La reunió de la Comissió d’Acció el passat 13 d’abril va tractar diverses qüestions de futur de l’Acord. El principal punt va ser el plantejament de l’Assemblea de l’Acord, que se celebra el pròxim 21 de maig i se centrarà en la interculturalitat i el pluralisme religiós. La temàtica de la trobada, que canviarà de nom en la pròxima reunió, busca incloure el pluralisme cultural dins l’Acord entenent la relació que existeix entre diversitat cultural i desigualtat social. Altres temes que s’han parlat a la Comissió d’Acció són el Fòrum Social de la Metròpolis, un espai que s’està impulsant per ampliar els debats socials d’escala metropolitana, el reimpuls que està agafant la Xarxa d’Entitats Socials d’Assessoria Jurídica a persones Estrangeres i altres propostes que faran arribar la feina de l'Acord a més gent.

[+]
imagen_producto
La XAPSLL organitza el recompte de persones sense llar al carrer

La Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar organitza el pròxim 19 de maig el recompte de persones que dormen al carrer. Per poder dur a terme el recompte, la XAPSLL demana la participació de voluntàries de Barcelona que hi puguin participar entre 10 de la nit i dues de la matinada. L’any 2018 hi van participar 925 voluntàries.

A Barcelona s’han realitzat sis recomptes de persones dormint al carrer. Cinc d’ells organitzats per la XAPSLL, el 2008, el 2011, el 2016 i el 2017, 2018 i un sisè per Arrels Fundació el maig de 2015. Els recomptes d’una nit tenen el doble objectiu de comptabilitzar el nombre de persones que dormen al carrer en un moment concret i de detectar nous espais de pernocta a partir d’una prospecció exhaustiva de tota la ciutat.

[+]
imagen_producto
Som valor social s'adhereix a l'Acord Ciutadà

'Som valor social' és nova entitat de l'Acord Ciutadà per la Barcelona Inclusiva. L'associació vetlla per impulsar el comerç amb valor social, productes elaborats per persones amb capacitats diferents, malaltia mental i amb risc d'exclusió social. De moment, ja han creat un marketplace o botiga online de productes fets amb iniciatives inclusives. Alhora vol incloure el col·lectiu i la seva inclusió al barri, Horta-Guinardó, i la creació de llocs de treball i així facilitar el seu empoderament i el procés de vida independent. Les podeu conèixer al web.

Amb aquesta nova adhesió, ja són 780 les entitats inclusives que conformen l'Acord Ciutadà!

 

[+]
L' entrevista
"Una actitud acollidora reconeix a la persona que arriba com un igual"

Aquest mes entrevistem a Daniel Ibarz, director de la Fundació Bayt al-Thaqafa. Parlem amb ell sobre integració, acollida i sobre com construir una ciutat i una societat inclusiva. Comparteix amb nosaltres reflexions sobre reptes de futur i de la importància dels espais de trobada entre cultures. I acabem, com de costum, amb un missatge a les entitats de l'Acord.

Llegiu-ne més +
imagen_producto
ACTUALITAT

imagen_producto
Torre Jussana acull la formació 'Incorporeu la diversitat religiosa a l'entitat'

Com es manifesta la diversitat religiosa a Barcelona? Què podem fer perquè tothom se senti còmode a l'entitat, siguin quines siguin les seves creences?

Aquests són alguns dels dubtes que Torre Jussana i l'Oficina d'Afers Religiosos (OAR) de l'Ajuntament de Barcelona provaran de respondre en una formació dirigida especialment a entitats. La sessió tindrà com a objectiu ajudar a entendre com es viu la diversitat religiosa a la ciutat i donarà pistes i idees per incorporar-la a l'entitat i aconseguir que tothom pugui sentir-s'hi plenament a gust.

[+]
imagen_producto
'Barcelona Demà' dona el tret de sortida a la fase de participació

El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) ha iniciat la fase de participació oberta del procés Barcelona Demà, que posarà les bases per definir les missions que configuraran el proper Compromís Metropolità 2030. El procés ha començat aquesta setmana amb la jornada inicial de Metròpoli Cohesionada, un cicle en el qual les entitats de l'Acord tenen molt a dir.

A més a més, PEMB ha preparat una plataforma de participació en línia, la BarcelonaDema-Participa.cat, per donar continuïtat als debats entre les jornades i facilitar la participació a totes les organitzacions que no s'hi poden connectar al moment. Per aportar-hi, cal registrar-se al seu web.

 

[+]
imagen_producto
Neix ‘La Violeta’, un centre residencial per a dones sense llar

Barcelona inaugura un equipament per acollir dones en situació de sensellarisme. El centre, anomenat La Violeta, es troba al barri de Sarrià - Sant Gervasi i disposa de 26 places per l'atenció i acompanyament social i allotjament de dones que pateixen els efectes de l'exclusió residencial. El projecte va ser impulsat per l'Ajuntament de Barcelona però l'espai serà gestionat per ASSÍS Centre d'Acollida i finançat per la Generalitat de Catalunya.

[+]
imagen_producto
‘Fronteres de paper’, presentació i debat al voltant de l’estudi de Càritas Catalunya

Per la gran quantitat d’obstacles administratius i legals que es troben en la societat d'acollida les persones migrades massa sovint es troben en situacions de vulnerabilitat i invisibilització. Aquest és el focus del dossier 'Fronteres de paper: la irregularitat administrativa i la invisibilització de les persones', elaborat pel Grup de Treball d'Anàlisi Social de Càritas Catalunya. La Taula del Tercer Sector va organitzar un acte per presentar l’estudi i debatre els problemes actuals i quotidians que afecten les més de 100.000 en situació irregular a Catalunya. Es pot recuperar l’acte en aquest enllaç.

[+]
D’acord a la normativa vigent de protecció de dades us informem que les vostres dades personals seran tractades per l’Ajuntament de Barcelona amb la finalitat de Gestionar la tramesa d'informació regular sobre l'activitat municipal, legitimada d’acord amb el vostre consentiment, de la que podeu trobar tota la informació a l’enllaç: tractament 0162 – Gestió d’informació regular sobre l’activitat municipal.

Tret d’obligació legal, les vostres dades no seran cedides a tercers i seran eliminades un cop complertes les obligacions legals derivades de la gestió sol•licitada. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les vostres dades, així com altres drets establerts per la normativa de protecció de dades.

Podeu consultar informació addicional sobre aquest tractament i protecció de dades a: http://ajuntament.barcelona.cat/protecciodades

Aquest servei és part del Butlletí de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona.

Si voleu donar-vos de baixa d’aquest butlletí electrònic o gestionar les vostres subscripcions accediu al vostre espai personal.

Podeu contactar amb el servei a través de la bústia.
Projecte impulsat per:
imagen_producto