Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
AFEV
AFEV

AdreçaC/ Avinyó, 44 3r
08002 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon633 26 46 26
936 24 17 19
Correu electrònicvoluntariat@afev.org
Adreça webhttp://afev.cat

DescripcióL’AFEV és una entitat sense ànim de lucre que neix a França el 1991 com a moviment d’educació no formal amb l’objectiu de ser una contribució ciutadana a les polítiques socials.
Promovem el voluntariat social universitari per lluitar contra les desigualtats, col·laborant en accions de solidaritat, en particular en territoris amb dificultats.
A Catalunya, la nostra acció va començar el 2008 a Barcelona i en aquests moments col·laborem amb prop de 140 voluntaris i voluntàries als territoris de Barcelona, Barberà del Vallès, Santa Coloma i Badalona. Recentment hem obert una nova seu a València.
Treballem a 280 barris i ciutats franceses i catalanes, sempre en zones prioritàries d’intervenció social, posant en contacte a 7.500 estudiants amb 10.000 infants i joves en situació d’exclusió social cada any.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariFamílies
Infància i joventut
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Cultura
Educació
docència i formació
Immigració
Lleure
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Participació
Promoció social i comunitària
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Catalunya
Àrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat
Ciutat Vella
Horta - Guinardó
Nou Barris
Sant Andreu
Sant Martí
Programes o projectes a destacarenTàndem: és un projecte de mentoria social i educativa que connecta estudiants universitaris voluntaris i voluntàries i infants i joves d'entre 7 i 16 anys en situació de dificultat social. A través de l'acompanyament individual de dues hores setmanals que realitzen, els voluntaris lluiten per la igualtat d'oportunitats i contra el fracàs escolar posant el focus en reforçar l'autonomia, l'autoestima i les competències dels infants com a palanca de canvi i creixement personal.

enTàndem amb tallers artístics: Impulsat conjuntament amb l'Agència de Salut Pública de Barcelona i el Consorci d'Educació de Barcelona, l'AFEV en xarxa amb entitats locals proposa, a més de l'acompanyament educatiu dels infants i adolescents per part d'estudiants voluntaris i voluntàries (mentors i mentores), la promoció de l'activitat física i artística assistint a tallers de circ i música.

Prometeus: projecte de democratització de l'educació superior que busca
augmentar i consolidar les expectatives i aspiracions d'accés als
Estudis Superiors dels i les joves en dificultats. El projecte prepara, orienta i acompanya els estudiants cap a l'educació superior i afavoreix el seu èxit educatiu des de 5 eixos de treball: la mentoria social i educativa,
tallers de democratització de l'educació superior, la immersió a les universitats, l'acompanyament a les famílies i l'acompanyament i acolliment dels estudiants a les universitats.

Kaps - Kompartir pis Amb Projectes Solidaris: una iniciativa que fomenta el compromís social dels estudiants universitaris que comparteixen un allotjament i, al mateix temps, que realitzen accions comunitàries al seu barri amb l'objectiu d'incentivar els vincles entre el veïnat i amb el territori, i de prevenir l'aïllament social i l'abandonament universitari.