Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana de Gestió del Cicle Integral de l'Aigua, S.A.
Aigües de Barcelona

Adreçac/ General Batet, 1-7
08028 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteEscollir districte
Telèfon699385384
Correu electrònicacciosocial@aiguesdebarcelona.cat
monica.rubio@aiguesdebarcelona.cat
Adreça webhttps://www.aiguesdebarcelona.cat/ca/web/guest/

DescripcióA Aigües de Barcelona gestionem, de forma responsable, el cicle integral de l'aigua: des de la captació fins a la potabilització, el transport i la distribució, a més del sanejament, la depuració i la regeneració d'aigües residuals, ja sigui per retornar-les al medi natural o reutilitzar-les.

A Aigües de Barcelona, més enllà de gestionar l'aigua de manera sostenible, treballem per a les persones fent de les ciutats un lloc millor per viure, promovent una societat més justa i amb menys desigualtats.

D'acord amb el nostre propòsit i l'estratègia de desenvolupament sostenible de l'Agenda Aigües de Barcelona 2030, hem impulsat programes d'acció social, a través del diàleg, la cocreació i la col·laboració amb els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona.
Naturalesa jurídicaEmpresa
Col·lectiu destinatariPersones en risc d'exclusió social
TemàticaTreball/ocupació
Activitat o serveiAlimentació
Formació
Informació i orientació
Inserció sociolaboral
Àmbit territorial d'actuacióÀrea Metropolitana de Barcelona
Programes o projectes a destacarPrograma ONA: Empoderar persones beneficiàries o potencials beneficiàries de la Tarifa Social d’Aigües de Barcelona, combinant la cobertura estable de les necessitats bàsiques amb un programa específic de millora de l’ocupabilitat i el desenvolupament de competències amb la finalitat d'assolir la inserció laboral.

Programa GREEN JOBS: Impulsar l’obtenció de formació ocupacional certificada en l’àmbit de l’ocupació verda juntament amb un acompanyament individualitzat i el desenvolupament de competències transversals, per a persones que no tenen feina i es troben en situació de vulnerabilitat.

Programa Beques Joves Talents: Acompanyar joves amb bons resultats acadèmics i amb recursos econòmics limitats perquè puguin dur a terme estudis universitaris preferentment en l’àmbit STEAM, fomentant d’aquesta manera la inclusió i l’equitat en l’educació, i especialment la presència de dones en aquests àmbits.

Programa Territori Social: Impulsar intervencions de transformació social conjuntament amb els ajuntaments i agents comunitaris del municipi, que responguin a necessitats locals dels municipis i estiguin alineades amb els objectius estratègics d'Aigües de Barcelona.

Col·laboracions amb Entitats Socials: Donar suport a entitats socials del territori perquè impulsin projectes transformadors que contribueixin a resoldre reptes alineats amb l'objectiu de millora de l'ocupació i l'ocupabilitat, generant treball en xarxa i capacitat de transferència entre les mateixes entitats, i contribuint a la sostenibilitat a curt termini dels diversos projectes.