Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Asociació Cultural El Mirador
El Mirador

AdreçaPlaça Santa Madrona 2 , 2º 2ª
08001 barcelona
ubicar al mapa
DistricteSants - Montjuïc
Telèfon653499103
Correu electrònicelmirador.ac@gmail.com
Adreça webwww.elmirador.org.es

DescripcióEl mirador és una Associació cultural sense ànim de lucre formada per realitzadores audiovisuals, educadores socials i psicòlogues que treballem amb la mirada audiovisual per a la transformació social.

Desenvolupem projectes documentals amb temàtica social i també fem projectes de vídeo participatiu amb grups sense formació audiovisual prèvia.

El concepte vídeo participatiu es refereix a procesos de producció col·lectius destinats a la realització de creacions audiovisuals sobre els temes que afecten o interessen al grup.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariDones
Gais
lesbianes
homes i dones transsexuals i bisexuals
Gent gran
Infància i joventut
Persones amb discapacitat
Persones amb malaltia mental
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
Persones sense llar
Població en general
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Cultura
Educació
docència i formació
Gènere
Immigració
Lleure
Medi ambient
Activitat o serveiFormació
Participació
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Catalunya
Àrea Metropolitana de Barcelona
Programes o projectes a destacarEl Futur és nostre, un projecte de vídeo participatiu realitzat per joves MENA (menors immigrats no acompanyats) on es reflexiona al voltant del seu procés migratori. Un projecte realitzat en col·laboració amb el grup de joves d' EICA (Espai d'Inclusió i Formació del Casc Antic) subvencionat per l'Ajuntament de Barcelona.
Premi del públic al Festival d'art jove Bcn Zoom, Barcelona, Festival Bcn Visual Sound, Barcelona, Festival de Cine Migrante de San Francisco 2014, USA, Festival de Cinema Independent de Barcelona l'Alternativa 2014, secció didàctiques de l'image, Festival de Cinema Social Tanjazoom 2014, Marroc, Festival Internacional de Cine y Video Alternativo y Comunitario Ojo al Sancocho, Bogotá, Colombia i Festival de Cine de Zaragoza. https://www.youtube.com/playlist?list=PLJdNLgo9diWqqjsfY_JndXG-tq9dYtwCS&feature=mh_lolz.

El Calidoscopi, un projecte de vídeo participatiu fet amb grups de joves a diversos centres d'ensenyament a la ciutat de Barcelona.
Amb la voluntat de visibilitzar l'interculturalitat a la ciutat de Barcelona, treballem amb l'eina audiovisual al voltant de temes que ens afecten i que interessa parlar-ne al grup. Un projecte realitzat amb el support de l'Ajuntamet de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Setembre 2013-2015 Documental Les dones sàvies de Sant Cosme, El Prat de Llobregat. Migmetratge documental al voltant de la transformació del barri de Sant Cosme des dels ulls d'un col·lectiu de dones d’entre 70 i 80 anys molt actiu i participatiu al barri. Un projecte realitzat en col·laboració amb GATS (Grups Associats pel Treball Sociocultural), El Prat de Llobregat.
Festival Barcelona Creative Commons 2016.

La Mentada de la Llorona. Film de vídeo participatiu creat per un grup de dones en reclusió del Penal de Santa Martha Acatitla, Ciudad de Mêxic, enmarcat al projecte "Mujeres en espiral: Sistema de justicia, perspectiva de género y pedagogías en resistencia", grup interdisciplinari de la Universitat Nacional Autónoma de Méxic que treballa des de la perspectiva de gènere compromesos amb la transformació del Sistema de Justicia Mexicà. http://www.elmirador.org.es/2016/10/la-mentada-de-la-llorona.html