Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Associació AVES - Grups d'ajuda mútua
AVES

AdreçaCarrer València 246 2-1
08007 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteEixample
Telèfon627 533 824
Correu electrònicinfo@avesgams.org
Adreça webwww.avesgams.org

DescripcióAssociació fundada el 1993,formada per un equip de voluntaris i voluntàries que ens hem format per poder acompanyar des de la incondicionalitat a les persones que viuen un procés dolorós en la seva vida.

La nostra finalitat és la de disposar una xarxa de suport humà que davant d’una experiència de pèrdua dolorosa ens permeti comptar amb un sosteniment comunitari, sentir-nos acompanyades, limitar els sentiments d’aïllament o solitud, expressar les nostres emocions i transformar-les de manera individual i col·lectiva.
Des d’una perspectiva relacional, acompanyem en el dolor tenint en compte totes les dimensions de la persona: física, mental, emocional i espiritual.

Treballem per pal·liar el patiment de qui sofreix i per difondre una mirada sobre la naturalesa de la vida que integri l’alegria i la tristesa; el dolor i el goig; la vida i la mort.

Què fem a AVES?

-> Grups de dol per a persones que han patit la pèrdua d’un ésser estimat.


-> Grups d’Ajuda Mútua per al benestar emocional, el creixement personal i transpersonal.


-> Acompanyament hospitalari i domiciliari a la persona malalta i als seus familiars.


-> GAM per a persones que viuen el procés d’una malaltia i acompanyament per als seus familiars.


-> Preparació i formació de voluntariat.


-> Meditacions, xerrades, tallers i diverses activitats complementàries, per donar suport a persones en dol, malaltes, familiars i a qualsevol persona interessada.


-> Activitats formatives permanents per professionals de l’àmbit sanitari i socioeducatiu.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariPoblació en general
TemàticaEducació
docència i formació
Salut
Altres
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Formació
Informació i orientació
Sensibilització
Altres
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Catalunya
Àrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat
Programes o projectes a destacarELS GAM:

Els Grups d’Ajuda Mútua (GAM) són trobades entre persones que compartim una mateixa situació de dificultat i ens reunim per acompanyar-nos, donar-nos suport i millorar la nostra situació personal i col·lectiva.

Grups d’Ajuda Mútua, espais per compartir
A AVES facilitem GAM per acompanyar a les persones durant els seus processos de dol amb la finalitat que puguin sentir-se acollides i escoltades davant de la dificultat de viure després de la pèrdua.

El dol és l’experiència vital i universal que els éssers humans experimentem quan perdem un ésser estimat, travessem un procés de malaltia, vivim una situació de canvi sobtat o una separació difícil o quan vivim el procés de final de la vida (mort).

El procés de dol alhora és un procés íntim i personal. Per això és important que cadascú faci el que sent que necessita en cada moment. En aquest sentit, no hi ha un temps més adequat que un altre per començar a participar en un GAM. Quan la persona sent que necessita o podria ser-li d’ajuda compartir la seva experiència amb altres persones, és el moment adequat per demanar informació i provar algunes sessions en el grup.

A vegades, és normal viure el procés de dol amb sentiments de solitud, aïllament o incomprensió. I pot resultar-nos difícil expressar els sentiments de malestar que estem experimentant: tristesa, ràbia, culpa, por… En aquest sentit, el GAM ens ajuda a compartir el dolor, els records i les emocions difícils, el qual facilita el procés de dol i el fa més saludable.

CONSULTA ELS NOSTRES GRUPS D'AJUDA MÚTUA A: https://avesgams.org/grups-ajuda/

LA FORMACIÓ EN ACOMPANYAMENT EN EL DOL I LES PERDUES:

La formació AVES en acompanyament en el dol i les pèrdues sorgeix de l’experiència de més de 30 anys de l’entitat i de la necessitat de preparar i formar a persones que puguin desenvolupar la tasca d’acompanyar a d’altres en l’elaboració del seu dolor.

La formació va dirigida a professionals de l’àmbit educatiu, social o sanitari, així com a qualsevol persona interessada en l’acompanyament. Es proposa un procés d’autoconeixement a través del qual es treballa profundament la relació amb un/a mateix/a i amb els altres i es cultiva una nova mirada cap a la realitat de la vida.

La finalitat d’aquesta formació és aproximar-nos al procés de dol (dolor) que tots els éssers humans vivim quan sofrim una pèrdua i desplegar les habilitats que ens permetran acompanyar a altres persones des de la incondicionalitat, la tendresa i la confiança.

MES INFORMACIO: https://avesgams.org/formacio/Xarxes d'acció de l'AcordXarxa Barcelona Resilient
Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores