Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Associació Benestar i Desenvolupament
ABD

AdreçaC/ Quevedo 2 Baixos
08012 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteGràcia
Telèfon932890530
Correu electrònicmplana@abd-ong.org
nsalasp@abd-ong.org
Adreça webwww.abd-ong.org

DescripcióABD - Associació Benestar i Desenvolupament és una ONG declarada d'Utilitat Pública. Treballem en favor de la inclusió social dels col·lectius més vulnerables o en extrema marginalitat. Actualment tenim programes en l'àmbit de les drogodependències, el VIH/sida, la infància i les famílies, les persones amb dependències, els processos migratoris, ocupabilitat, la lluita contra la pobresa energètica i la igualtat de gènere.

La nostra tasca es realitza des de la prevenció, la mediació i el tractament. També realitzem investigacions i formem a professionals i a voluntaris/àries.

Tenim seus a Catalunya, Madrid, Andalusia, Balears, València i Castilla-La Mancha.

ABD està format per 2.489 persones professionals i 415 voluntàries.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariDones
Famílies
Gent gran
Infància i joventut
Persones amb discapacitat
Persones drogodependents
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
Població en general
Altres
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Dependència
Drogodependències
Educació
docència i formació
Gènere
Habitatge
Immigració
Salut
Treball/ocupació
Altres
Activitat o serveiAtenció diürna i centre de dia
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Programes o projectes a destacarCases d'Acollida. Des de 1993 disposem d'una llar alternatiu i temporal per donar suport i acompanyar a persones que habitatges amb VIH / sida i que es troben en situació d'extrema marginalitat. El 2011 s'han posat en marxa 3 pisos per a donar acollida temporal a dones embarassades o amb fills / es petits amb l'objectiu final de garantir la protecció a la infància.

Energy Control. Gestió de riscos en el consum recreatiu d'alcohol i altres drogues. Menció d'Honor del Premi Reina Sofia 2008 i Premi Europeu de Prevenció de Drogues del Consell Europeu 2010.

Preinfant, prevenció del maltractament infantil a través de l'acompanyament d'embarassos d'adolescents, de persones amb alcoholisme o una altra drogodependència i de situacions d'alt risc d'exclusió social.

Fuel Poverty Group és una xarxa de persones voluntàries que té per objectiu lluitar contra la pobresa energètica reduint els efectes i conseqüències que aquesta té en la salut física i psíquica, economia i benestar de les persones en situació de major vulnerabilitat social.

Laris - Prevenció de la violència i recuperació de les persones que han viscut situacions de violència en contextos familiars. Des de 1999 treballem amb una perspectiva oberta i integradora que atén totes les persones que viuen les conseqüències de la violència, ja sigui per recuperar dels seus efectes o per eliminar-de la seva manera de relacionar-se.

Programes intergeneracionals - Els programes intergeneracionals d'ABD són transversals a tots els serveis de gent gran. Creen llocs de trobada, d'experiències dirigides al descobriment mutu, a la trobada del lloc natural de cada generació dins del cicle fascinant i inexorable de la vida.

Programes de Mediació Comunitària: Treballem per a una millor convivència per fer de la participació i integració el motor de comunitats més cohesionades. Per això realitzem mediacions entre veïns / es, aproximant mirades, potenciant el coneixement i el reconeixement tant de les diferències com de les similituds.
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa d’Atenció a Persones Sense Llar
Xarxa d’Habitatges d’Inclusió social de Barcelona
Xarxa de prevenció i convivència
Xarxa NUST - Nous Usos Socials del Temps
Xarxa per una Ciutadania Activa i Compromesa