Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Associació Catalana de Familiars i Malalts d'Esquizofrènia
ACFAMES

AdreçaAvinguda Frederic Rahola 12 Baixos
08032 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteHorta - Guinardó
Telèfon932174661
601268153
Correu electrònicacfames@gmail.com
Adreça webwww.acfames.org

DescripcióACFAMES és una entitat d'utilitat pública per a persones diagnosticades d'esquizofrènia i les persones que en tenen cura i els donen suport. L'Associació lluita per millorar la qualitat de vida de totes elles.
L'entitat va néixer el 1999 promoguda per la unió de familiars de persones que havien estat diagnosticades d'esquizofrènia. Amb els anys, però, l'entitat ha anat ampliant la seva mirada per fomentar la inclusió, l'autonomia i l'apoderament de les persones amb problemes de salut mental.
D'aquesta manera, actualment l'entitat ofereix suport, serveis i recursos tant a les famílies com a les persones afectades sense oblidar una mirada cap a la societat i la seva sensibilització.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariPersones amb malaltia mental
TemàticaSalut
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Assistència domiciliària
Assistència psicosocial
Informació i orientació
Participació
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióÀrea Metropolitana de Barcelona
Programes o projectes a destacarDes de l'entitat ACFAMES plantegem diferents programes i projectes per donar suport a les persones diagnosticades d'esquizofrènia i les seves famílies.
Programa d'Atenció Social Familiar (PAF), programa d'atenció a les persones amb esquizofrènia i les famílies des d'una mirada integral a través d'un Pla d'actuació individual per fomentar la recuperació de la persona amb esquizofrènia i un suport familiar i de l'entorn de qualitat. Aquest programa també inclou el servei d'atenció a domicili en aquells casos que és necessari, i l'atenció terapèutica psicosocial per donar suport individual.

Serveis per a persones diagnosticades d'esquizofrènia
Grup de rehabilitació psicosocials que realitzem cada matí per donar suport a aquelles persones que porten més temps convivint amb el diagnòstic de l'esquizofrènia. Cada dia de 9h a 12h proposant activitats i recursos diversos: artteràpia, musicoteràpia, manualitats, activitats cognitives, participació a l'entorn.
Grup actiu de salut mental: Grup de persones amb les quals treballem diferents vessants de la seva salut mental per fomentar la integració social. Ho fem a través de jocs, grup terapèutic, treball cognitiu, salut física i voluntariat.
Grup de tardes: combinem la salut física a través del bàsquet i el ping-pong, amb les relacions socials. També treballem l'ansietat social a través del teatre.
GAM en primera persona, una persona amb experiència en salut mental dinamitza el grup de suport mutu.
Serveis per a familiars:
Grup d'ajuda mútua: dues familiars dinamitzen els grups de suport mutu de persones que tenen algun ésser estimat amb aquest diagnòstic.
Curs de familiars: grup psicoeducatiu conduït per un professional per donar eines i recursos a les famílies.


I per últim, un programa de sensibilització per tal que la societat sigui més sensible en tot allò relacionat amb la salut mental.