Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Associació Catnova
CATNOVA

Adreçac/Provença 385, 1º, 1ª
08025 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteEixample
Telèfon936 817 710
666 959 568
Correu electròniccatnova@catnova.cat
anamariadiquez@gmail.com
Adreça webwww.catnova.cat

DescripcióCatnova és molt més que una organització; som un moviment dedicat a la transformació social. Durant més de 17 anys, Catnova ha estat pionera en la recerca de solucions per a aquells que enfronten l'aïllament i la marginació a la nostra societat. El nostre enfocament centrat en valors com la igualtat, la diversitat i la interculturalitat ens ha permès generar un impacte significatiu a la vida de milers de persones.
Des de la inserció sociolaboral fins a la creació d'oportunitats d'autoocupació, el nostre compromís amb el benestar i la dignificació de les persones en risc d'aïllament social és indestructible.
Ens comprometem a continuar essent líders en innovació social, impulsant i promovent el canvi a través d'aliances estratègiques amb entitats afins. Treballant en equip construïm un futur més inclusiu i equitatiu i contribuïm al canvi sistèmic que necessita el món.
Catnova, s'ha consolidat durant tots aquests anys i entra en una nova eapa d'expansió i continuarà creixent i escalant els seus programes mitjançant la innovació i la solidaritat marcant la diferència i construint un món més amable i millor
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariDones
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
Població en general
TemàticaEducació
docència i formació
Treball/ocupació
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Formació
Habitatges d'inclusió
Inserció sociolaboral
Participació
Promoció cultural
Promoció social i comunitària
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Catalunya
Àrea Metropolitana de Barcelona
Barcelona ciutat
Programes o projectes a destacarProjecte Pas a Pas:
Orientar i acompanyar a les persones en situació de vulnerabilitat, a trobar els mitjans necessaris per al seu benestar en el seu entorn social i derivar-los a serveis socials quan sigui necessari.
Programa Incorpora: Facilitar la inclusió social i ocupacional de persones amb permís de treball per millorar la qualitat de vida de col·lectius en risc d’exclusió social. 

Projecte Diversitat i Empresa:
Desenvolupament d'itineraris sociolaborals individualitzats i plans de diversitat d'empreses.

Programa Punt de Formació Incorpora:
Cursos amb especialitats en auxiliar administrativa i community manager Junior amb una durada de 170 hores tècniques i 80 hores de pràctiques laborals. Addicionalment cursos i tallers, que donen suport i sostenibilitat als diferents projectes.

Projecte Innova InterCultural: Fomentar espais de convivència i intercanvis interculturals, que tenen per objecte incidir sobre el diàleg entre la comunitat migrada i catalana i promoure una interacció horitzontal i sinèrgica, enfocats des de la perspectiva de gènere i pluralitat cultural i religiosa.

Projecte Inclusió Vital: Consisteix en aplicar una metodologia pròpia per acompanyar persones migrades en estat irregular administratiu, amb un alt grau de vulnerabilitat social, en un procés de creixement personal i desenvolupament professional per ajudar-los en la seva integració, cohesió social i laboral al seu nou lloc de residència.

Projecte InmiGrans al Centre: Millorar la qualitat de vida de les persones immigrants grans en risc d'exclusió social, promovent l'envelliment actiu i evitant la soledat no volguda.

Projecte Bé Comú i Plenitud: Impulsar l’enfortiment democràtic de Catnova, a través d’estratègies de millora d’organització interna, participació de associats i voluntaris, transparència i consolidar el programa Voluntariat a través de la captació de noves persones voluntàries i la fidelització de les veteranes, oferint recursos i eines per tal d'apoderar-les i poder treballar en xarxa.

Projecte Observatori de la Migració Llatinoamericana a Catalunya: Dimensionar i visibilitzar les particularitats socials, econòmiques, culturals, la qualitat de vida, així com l'aportació a la societat catalana, de les diferents nacionalitats llatinoamericanes a Catalunya.