Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya
AFANOC

AdreçaCamí de Sant Cebrià s/n La casa dels Xuklis
08035 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteHorta - Guinardó
Telèfon932377979
Correu electrònicafanoc@afanoc.org
tsocial@afanoc.org
Adreça webwww.afanoc.org

DescripcióAssociació sense ànim de lucre formada per pares, amics i familiars de nenes i nens afectats per aquesta malaltia, que té com a objectiu cercar solucions al conjunt de trastorns que envolten el càncer infantil.

Pretén sensibilitzar, donar a conèixer i fomentar la solidaritat, la comprensió i el suport de tota la societat respecte d'aquesta malaltia.

La seva activitat es basa en: àrea psicològica; àrea d'assistència social; àrea de voluntariat; àrea educativa; àrea d'oci i cultura; i àrea d'informació i sensibilització.

Entitat declarada d'Utilitat Pública l'any 2002.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariFamílies
TemàticaSalut
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Ajuts econòmics
Assistència domiciliària
Assistència psicosocial
Formació
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Programes o projectes a destacar"La casa dels Xuklis", una casa d’acollida dirigida a les famílies que han de desplaçar-se des del seu lloc d’origen a Barcelona, als hospitals de referència, degut al diagnòstic de càncer dels seus fills o filles. Un lloc on els nens i nenes, juntament amb les seves famílies, puguin sentir-se com a casa en la mesura del possible. Un espai proper a l’hospital on reben atenció mèdica en un context tranquil i pensat per atendre la diversitat i les necessitats de les famílies.

Des d'AFANOC portem a terme el Programa Psicosocial per a recolzar, ajudar i orientar a les famílies en les que s'ha diagnosticat un càncer infantil. A través de les nostres psicòlogues oferim asistència a les famílies i als nens/es en tractament que ho requereixin, i organitzem i realitzem el seguiment dels grups de dol.

Tambè oferim un programa de recolzament psicològic al personal mèdic i d'infermeria.

La nostra Treballadora Social gestiona les ajudes econòmiques per a les famílies i gestiona l'acollida de les famílies desplaçades. També assesorem a les famílies en l'obtenció d'ajudes per part de l'administració.
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa de Drets dels Infants
Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores