Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Colectic, SCCL

AdreçaC/ dels Salvador, 8 baixos
08001 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon934425867
Correu electròniceva.lazaro@colectic.coop
gestio@colectic.coop
Adreça webwww.colectic.coop

DescripcióColectic, SCCL neix com a cooperativa el 2017 però la seva història es remunta a fa més de 25 anys. El 1992 un grup de professionals de l’educació del Raval va constituir l’Associació per a Joves Teb amb l’objectiu d’obrir un espai de lleure dirigit als i les joves del barri, fora del seu horari escolar.

Durant tot aquest temps, la tecnologia i la comunitat han sigut els dos eixos vertebradors de l’activitat social i econòmica del Teb; passant de l’accés universal a les TIC i l’alfabetització digital dels primers anys a activitats més especialitzades en l’actualitat, com la robòtica educativa, la ràdio comunitària o la programació.

L’any 2014 el Teb va obrir un procés de reflexió estratègica que culminà amb la decisió de transformar l’associació en cooperativa, mantenint la seva condició d’entitat no lucrativa.

Colectic recull i manté l’esperit transformador, innovador i social del Teb. Mantenim els projectes, mantenim el nostre lligam amb el barri, mantenim l’equip de professionals però, sobretot, mantenim la qualitat i l’amor en tot allò que fem.

Naturalesa jurídicaAltres
Col·lectiu destinatariInfància i joventut
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
Població en general
Altres
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Cultura
Educació
docència i formació
Immigració
Lleure
Altres
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Formació
Informació i orientació
Inserció sociolaboral
Participació
Promoció social i comunitària
Altres
Àmbit territorial d'actuacióBarcelona ciutat
Programes o projectes a destacarProjecte d'acció educativa i comunitària: Club de Feina; Makers per a la Inclusió; Youth e-Perspectives on Migration; Punt Òmnia del Raval; RavalFab, Ítaka al Raval; Dinàmiques participatives vers els DH; Els Espais són de tots i totes, PFI de manteniment i reparació informàtica, Ravalsurt, Dinamització de la Biblioteca de Sant Pau

Projectes de comunicació: Web del Mobile Social Congress; Continguts i manteniment web WomanLiderTIC; Comunicació Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC), Web Energies comunitàries, etc

Projectes de tecnologia social: Punt Òmnia del Raval, Xarxa Punt Tic, Xarxanet, Espais, Dinàmiques, etc.

Projectes de formació: Codemob, Formació en comunicació per entitats ESS, Formació Wordpress i dinamització associativa, Escola de Formació del Voluntariat i de l'Associacionisme, Digital Welcome, etc.
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa d’acollida i acompanyament per a persones immigrants a Barcelona
Xarxa per una Ciutadania Activa i Compromesa
Xarxa de prevenció i convivència