Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
EQMON, Associació pel Quart Món
EQMON

AdreçaC/ Consell de Cent 118 3r 2a
08015 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteEixample
Telèfon693704919
Correu electrònicformacio@eqmon.org
nuria@eqmon.org
Adreça webwww.eqmon.org

DescripcióEQMON, associació pel Quart Món. Una associació sense ànim de lucre que vol donar resposta a les necessitats que tenen les famílies amb fills que viuen en situació d’exclusió i marginació a la ciutat de Barcelona, en l’anomenat Quart Món.

PER QUÈ EL “QUART MÓN”?
• Perquè a la ciutat de Barcelona i rodalia hi ha barris on viuen moltes famílies que pateixen situacions d’exclusió social per manca de treball, d’habitatge, problemes de salut, dificultats per regularitzar la seva situació legal... i, per tant, mancades d’una seguretat física, psicològica i social, d’un benestar personal i una participació en l’entorn que facin possible la millora del seu benestar i el dels seus fills.
• Perquè és actualment l’únic recurs d’aquestes característiques al districte de l’Eixample i barris propers.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariPersones en risc d'exclusió social
TemàticaTreball/ocupació
Activitat o serveiFormació
Àmbit territorial d'actuacióÀrea Metropolitana de Barcelona
Programes o projectes a destacarFormació pel 4t Món és un projecte que es basa en la iniciació a un procés d’inserció sociolaboral a partir d’una oferta formativa en tres temàtiques pràctiques i un acompanyament individualitzat dels usuaris. Aquesta oferta formativa consisteix en una formació basada en tres itineraris de formació: un curs de neteja en empreses i cura de la llar, amb l’objectiu principal que els assistents al curs obtinguin els coneixements bàsics per portar a terme les tasques bàsiques de neteja d’oficines i banys, així com l’organització de les tasques domèstiques i el rentat , assecat i planxat de la roba; i un curs de costura, on es proporciona als assistents els coneixements per fer arranjaments bàsics a la roba i iniciar-se a utilitzar la màquina de cosir i el patronatge; i un curs de cuina tradicional, on es proporcionarà els coneixements necessaris per l’elaboració de cuina tradicional que pugui ser d’utilitat en l’àmbit de restauració o bé com a complement d’altres sectors professionals, com és el de servei domèstic.

Un cop finalitzat el curs de formació en neteja domèstica i d’empresa, es destinaran 80 hores de pràctiques en una empresa de neteja col·laboradora per tal de consolidar els conceptes treballats i poder facilitar experiència en el sector. Al mateix per les participants del curs de cuina tradicional, on podran fer les pràctiques a les cuines de les residencies de la tercera edat que pertanyen a l’empresa del sector sanitari amb qui tenim conveni de col·laboració.
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa de Drets dels Infants