Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Federación de Entidades con Proyectos y Pisos Asistidos
FEPA

AdreçaC/ Via Laietana 54, 1r
08003 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon932689991
687280054
Correu electrònicdireccio@fepa18.org
administracio@fepa18.org
Adreça webwww.fepa18.org

DescripcióLa FEPA és una entitat on la seva principal missió és afavorir l'autonomia i la igualtat d’oportunitats dels joves i les joves sense suport familiar en procés d’emancipació, especialment dels tutelats i extutelats. FEPA és un dels principals interlocutors a Espanya al voltant de la realitat i els reptes dels joves i les joves sense suport familiar en procés d’emancipació. La FEPA la formen seixanta entitats, d'aquesta seixantena hi ha vint-i-dos entitats a la ciutat de Barcelona. La Federació té representativitat en dotze Comunitats Autònomes. Finalment, la FEPA té presència internacionals sobretot forma part en xarxes dintre de la Unió Europea.
Naturalesa jurídicaAssociació i federacions
Col·lectiu destinatariInfància i joventut
Persones en risc d'exclusió social
TemàticaHabitatge
Treball/ocupació
Activitat o serveiHabitatges d'inclusió
Inserció sociolaboral
Àmbit territorial d'actuacióEspanya
Catalunya
Programes o projectes a destacarEls principals projectes que té la Federació d'Entitats amb Projectes i Pisos Assistits són:

Punts de Trobada: És un espai d'acompanyament de joves en risc d'exclusió social en el seu procés d'autonomia. En aquest espai de trobada els nois/es poden tenir un educador de referència que els ajuda durant procés d'emancipació i en aquells aspectes que es considerin importants. Aquest projecte es dur a terme a la ciutat de Barcelona a l'espai Cabestany.

Itinearis cap a l'Emancipació: Oferim un acompanyament tècnic i educatiu els joves tutelats, extutelats. L'objetiu és facilitar l'accés a una vida totalment independent i autònoma. Mitjançant l'atenció individualitzada a cada jove segons les seves necessitats.

Breakers: És un projecte que té com a objetiu oferir la possibilitat que els nois/es es formin a la cultura maker a joves en risc d'exclusió social. Per formar-se en aquesta cultura ho fan a través dels Fablabs, que és un espai, que mitjançant les impresores 3D, es realitzen els dissenys dels joves.

Guia d'Emancipació: És un recurs per a persones joves que estan o han estat tutelades per l'administració . L'objectiu del projecte és integrar tota la informació relativa als diferents recursos, prestacions, tràmits, drets i deures, llocs on poden recórrer per demanar ajuda.

Cicle de Tallers de suport Educatiu: És un espai adreçat a educadors i educadores on l'objectiu és reflexionar al voltant de les intervencions educatives i fer una anàlisi de les tasques quotidianes partint d'un cas concret, sempre amb la supervisió d'un professional de la matèria.