Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Fundació Acollida i Esperança

AdreçaC/ Muntaner, s/n Masia de Can Banús
08917 Badalona
ubicar al mapa
DistricteCiutat Vella
Telèfon934970127
650748732
Correu electrònicfundacio@acollida.org
voluntariat@acollida.org
Adreça webwww.acollida.org

DescripcióLa Fundació Acollida i Esperança és una entitat sense ànim de lucre dedicada a crear espais d’acollida i atendre persones que pateixen exclusió social, especialment persones afectades pel VIH/sida sense recursos econòmics, personals ni suport familiar.

Els objectius generals de la Fundació són:
Atenció bàsica a persones amb gran vulnerabilitat (habitatge, alimentació, higiene).
Acompanyament socioeducatiu.
Atenció especialitzada en la realitat de la malaltia del VIH/sida.

La missió de la Fundació és promoure espais d’acollida per a persones en situació d’exclusió social amb la finalitat d’acompanyar-les i donar-los oportunitats de canvi, tant pel que fa a la millora de la seva qualitat de vida com a la seva promoció com a persones.

El nostre mètode de treball es basa en l’acompanyament socioeducatiu i en la promoció integral a partir d’una visió centrada en la persona; de foment d’un suport afectiu que fa possible relacions de confiança, afecte i comunicació que acaben afavorint l’autoestima i el creixement personal; de promoció i qualitat dels serveis oferts per aconseguir la millor qualitat de vida possible, i, finalment, tenint sempre en compte les xarxes de l’entorn social, sanitari i administratiu.
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariPersones en risc d'exclusió social
TemàticaDrogodependències
Habitatge
Salut
Treball/ocupació
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Atenció residencial permanent
Habitatges d'inclusió
Inserció sociolaboral
Àmbit territorial d'actuacióCatalunya
Programes o projectes a destacarEls serveis que presta la Fundació són:
1. Els centres d'acollida Can Banús (a Badalona) i Convent dels Franciscans (a la Bisbal d'Empordà) són llars d'acollida i convivència adreçades a persones afectades pel VIH/sida que pateixen exclusió social. Cadascun dels centres té 27 places.
2. El Pis d'inclusió Itaca (a Barcelona), és una llar per a persones en situació d'exclusió social. Té 7 places. Forma part de la XHIS.
3. El Servei d'Acompanyament a la Vida Autònoma (SAVA) dóna suport a exresidents que viuen pel seu compte a les províncies de Barcelona i de Girona, 15 usuaris. Inclou el Programa de Pisos d'autonomia, amb 4 pisos a Badalona, 2 a Barcelona (de la XHIS), 1 a Esparreguera i 1 a la Bisbal d'Empordà.
4. El Centre Especial de Treball MANSOL (Manufactures Solidàries) és una empresa dedicada als manipulats industrials i als serveis de manteniment que dóna llocs de feina a persones afectades d'alguna discapacitat física i amb risc d'exclusió social. Té capacitat per ocupar 40 peons
5. SOPS, Servei Odontològic per a Pacients Socials, és un consultori d'odontologia per a persones derivades dels centres de la Fundació o d'altres serveis socials.
Xarxes d'acció de l'AcordXarxa d’Atenció a Persones Sense Llar
Xarxa d’Habitatges d’Inclusió social de Barcelona