Acord Ciutada per una Barcelona Inclusiva
Fundació Aroa
AROA

AdreçaC/ Gran de Gràcia 77 Principal 1a
08013 Barcelona
ubicar al mapa
DistricteGràcia
Telèfon669057540
Correu electrònicaroa@fundacioaroa.org
coordinadora@fundacioaroa.org
Adreça webwww.fundacioaroa.org

DescripcióSom una entitat sense ànim de lucre i amb voluntat social, fundada el desembre del 2003, per un conjunt de professionals de la salut, l’educació i l’atenció social amb sensibilitat per la creixent presència dels trastorns psicosocials, en l’exercici diari de la seva professió. D'aquesta observació va sorgir la necessitat de plantejar un abordatge hol·lístic, que integra els models d'intervenció convencionals i alternatius d'aquestes disciplines, per facilitar l’atenció centrada en la persona en aquestes situacions. La nostra tasca és promoure hàbits de salut per la prevenció dels trastorns psicosocials i oferir noves solucions per al seu abordatge, creant eines que incideixin en totes les dimensions de la persona (física, mental, emocional i social) i facilitin la millora personal, generant autonomia en la preservació del propi benestar. Desenvolupem projectes d'acció social, educació i promoció de la salut adreçats a tota la població, especialment a col·lectius d'alt risc com les persones en risc d'exclusió social, la gent gran, les dones, la infància i l'adolescència o les persones immigrades. L’acció solidària, la participació, la cooperació i el treball en xarxa són els fonaments de tots els projectes de l'entitat amb la intenció de construir conjuntament (ciutadania, entitats socials i administració pública) nous models de relació personals, professionals i socials que assegurin l'empoderament de les persones i la societat.
Naturalesa jurídicaFundació
Col·lectiu destinatariDones
Gent gran
Infància i joventut
Persones en risc d'exclusió social
Persones immigrades
TemàticaÀmbit comunitari i veïnal
Educació
docència i formació
Gènere
Salut
Activitat o serveiAcollida i acompanyament
Assistència psicosocial
Formació
Participació
Sensibilització
Àmbit territorial d'actuacióÀrea Metropolitana de Barcelona
Programes o projectes a destacarEls principals programes i projectes de l'entitat són:
PROGRAMA SALUT COMUNITÀRIA: Servei d’atenció i activitats de prevenció dels trastorns psicosocials i promoció de la salut. Espai de Respiració i Relaxació obert a tota la població.
- Projecte d’Atenció per Totes i Tots
- Projecte RESPIRA
PROGRAMA DONA: Servei d’atenció, activitats socioeducatives de promoció del benestar des d'una perspectiva de gènere i grups d'atenció psicosocial. Projectes específics de prevenció i atenció a les dones víctimes de violència de gènere.
- Projecte Dona, coneix-te.
- Projecte IDEA (Intervenció amb Dones per l’Empoderament i l’Acció)
PROGRAMA INFÀNCIA i l’ADOLESCÈNCIA: Servei d’atenció individual i grupal a la infància en situació de vulnerabilitat. Activitats socioeducatives i d'educació vivencial no formal que fomenten la incorporació de noves metodologies en l'educació, basades en la igualtat i la diversitat, amb especial atenció als aspectes emocionals i vitals.
- Projecte IDEA Infància
- Projecte Fes-ho per mi?
- Projecte Marae (Escola per la vida)
PROGRAMA GENT GRAN: Activitats socioeducatives d’envelliment actiu, participació i promoció de la salut biopsicosocial de la gent gran. Accions intergeneracionals.
- Projecte Savieses, càmera en mà
- Projecte Vincles
PROGRAMA PERSONES CUIDADORES: Capacitació i suport persones cuidadores de persones grans i malalts dependents (familiars i professionals sense formació prèvia).
- Projecte Cuidem i Ens Cuidem
PROJECTE WANKJA: Recerca i aplicació de les eines que provenen del coneixement ancestral de l’humanitat, vàlides per plantejar formes de gestió personal, social i mediambiental més sostenibles. Cultura de la Pau, Educació en valors i Diversitat.
PROGRAMA FORMACIÓ PROFESSIONAL: Formació en recursos integratius per a l'atenció global de les persones als serveis de salut, d’atenció social i educatius.
PROGRAMA PARTICIPACIÓ: Presència de l'entitat en els grups de treball de desenvolupament comunitari, organismes de participació, per potenciar el treball en xarxa i l’acció coordinada.
PROGRAMA VOLUNTARIAT: Fomentant una participació activa de la ciutadania en la transformació i millora de la societat.
- Fem Voluntariat, Fem Barcelona